Elfelejtett Gmail jelszó helyreállítása

Mit kell tudni

  • Ha elfelejtette Gmail jelszavát, visszaállíthatja azt, és visszaállíthatja a fiókjához való hozzáférést.
  • A visszaállításhoz már regisztrálnia kell egy másodlagos e-mail címet, vagy 5 napig nem kell bejelentkeznie a fiókjába.
  • A Gmail egy érvényesítési eljárással állítja be az új jelszót, amely számos kérdést tartalmaz, amelyekre csak Ön válaszolhat.

Ez a cikk elmagyarázza, hogyan lehet helyreállítani egy elfelejtett jelszót, és megosztja a Gmail által feltett szokásos kérdéseket a folyamat során.

Annak elkerülése érdekében, hogy egyáltalán ne kelljen megjegyeznie a jelszavakat, próbáljon ki egy olyan jelszókezelőt, mint a Dashlane, amely egy alapfiókhoz ingyenes.


Helyezze vissza az elfelejtett Gmail jelszót

1: 30

Ezek a lépések az összes Gmail-fiókra vonatkoznak, és ugyanúgy működnek az összes számítógépes böngészőben.

Kövesse ezeket a lépéseket az elfelejtett Gmail jelszó visszaállításához és a fiókhoz való hozzáférés helyreállításához.

  1. Először ellenőrizze, hogy (1) rendelkezik-e másodlagos e-mail címmel a Gmail-fiókhoz, vagy (2) öt napig nem jelentkezett be a Gmail-fiókjába.

  2. Nyissa meg a Gmailt, és írja be az e-mail címét a megadott helyre. nyomja meg Következő.

  3. A Gmail bejelentkezési képernyőn válassza a lehetőséget Elfelejtette a jelszavát?.

  4. A Gmail most számos kérdést tesz fel, hogy megpróbálja megállapítani Önt a fiók tulajdonosaként.

    Minden kérdésnél adja meg válaszát és válassza ki a Következő. Vagy ha nem tudja a választ egy kérdésre, válassza a lehetőséget Próbálkozzon más módon.

    Az alábbiakban megtalálja a Google által feltett kérdések listáját.

  5. Miután a fenti lépések végrehajtásával beállította magát fiókja tulajdonosának, a Gmail bejelentkezik a fiókba. Ha biztonsági okokból meg akarja változtatni a jelszavát, kövesse a Megváltoztatni a jelszót link.

Hogyan lehet létrehozni egy erős jelszót


Kérdések, amelyeket a Google feltesz a Gmail-fiók helyreállítása során

A Gmail által feltett kérdések megválaszolásához a Gmail a következő kérdéseket tartalmazza, nem feltétlenül ebben a sorrendben.

  • Egy korábbi jelszó: Ha megváltoztatta a Gmail jelszavát, és csak egy régebbi emlékszik, megadhatja.
    • Ellenőrzés kód segítségével: A korábban kétfaktoros hitelesítéshez beállított ellenőrzési módszerektől függően kódot kaphat:
      SMS-üzenet érkezett a Google-tól
    • E-mail üzenet érkezett a Google-tól
    • Telefonhívás érkezett a Google-tól.
    • Egy alkalmazás (pl. Google Authenticator)
    • Nyomtatott biztonsági kódok
  • Másodlagos e-mail cím a Gmail-fiók helyreállításához: A Google-fiók jelszavának visszaállításához kövesse a Google alternatív e-mail címére küldött üzenetében található linket. Lehetséges, hogy megadhat bármelyik aktuális e-mail címet az ellenőrző kód fogadásához.
  • Biztonsági kérdés a Gmail jelszavának helyreállításához: Amikor a rendszer kéri, írja be a választ a helyreállítási kérdésre.
  • Amikor beállítja a fiókot: Adja meg azt a hónapot és évet, amikor létrehozta a Gmail (vagy Google) fiókot.
  • Előugró ablak a telefonján: Attól függően, hogy hogyan állítja be fiókját, és hogy a telefonja ugyanahhoz a Gmail-fiókhoz van-e csatlakoztatva, előfordulhat, hogy értesítést kaphat a telefonján, amelyet elfogadhat annak igazolására, hogy Ön jelszó-visszaállítást kér.

Ha az elmúlt öt napban használta Gmail-fiókját, de nem adott meg másodlagos e-mail címet, akkor öt napot kell várnia, mielőtt megpróbálhatna hozzáférni a fiókhoz.