Fotók szerkesztése az iPhone Fotók alkalmazásban

A digitális fényképek szerkesztése korábban drága szerkesztő programok, például Photoshop vásárlását és összetett funkciók megtanulását jelentette. Manapság az iPhone-tulajdonosok hatékony fotószerkesztő eszközöket építenek be közvetlenül a telefonjukba.

A Photos alkalmazás minden iPaden, iPhone-on és iPod touch-on használható fényképek kivágására, szűrők alkalmazására, a színegyensúly beállítására és egyebekre. Bár a Photos-be épített szerkesztőeszközök jók, nem helyettesítik a Photoshopot. Ha átalakítani szeretné képeit, komolyabb problémái vannak, amelyeket meg kell javítani, vagy professzionális minőségű eredményeket szeretne elérni, akkor is az asztali fotószerkesztő program a legjobb megoldás.

A cikk utasításai az iOS 12 vagy újabb rendszert futtató iPhone készülékekre vonatkoznak. A korábbi verziók eltérő címkékkel rendelkezhetnek, de a funkciók hasonlóak lesznek.


Szerkesztési módba lépés a Fotók alkalmazásban

Kövesse az alábbi lépéseket az alkalmazásban lévő fényképek módosításához:

  1. Nyissa meg a képek app, érintse meg Filmtekercs, majd koppintson a szerkeszteni kívánt fotóra.

  2. Amikor a fénykép teljes méretben megjelenik a képernyőn, koppintson a ikonra szerkesztése. Megjelennek a szerkesztőeszköz ikonjai.

  3. Ezekkel a lehetőségekkel módosíthatja a fényképeket különféle módokon.


Fotók vágása és elforgatása

A fényképek kivágásának és elforgatásának lehetőségei ugyanazon eszköz alatt találhatók a Fotók alkalmazásban. Így kell használni.

  1. Koppintson a keretnek látszó gombra (a képernyő bal alsó sarkában található). Ezután húzza meg a keret sarkait vagy oldalait a vágási terület beállításához. A fényképnek csak a kiemelt részei maradnak.

    A kivágott kijelölés nagyításához tegye két ujját a képernyőre, és húzza szét.

  2. Az alkalmazás előre beállított lehetőségeket is kínál a fényképek kivágásához meghatározott képarányokhoz és formákhoz. Használatukhoz nyissa meg a vágóeszközt, majd érintse meg az ikont, amely úgy néz ki, mint egy három doboz egymás belsejében (a jobb oldalon, a fotó alatt), hogy megjelenjen egy menü, amely előre beállított. Koppintson a kívánt elemre.

  3. Érintse csinált a jobb alsó sarokban a módosítások mentéséhez.

  4. Fotó elforgatásához koppintson a ikonra Termés ikon. A kép 90 fokkal az óramutató járásával ellentétes irányba történő elforgatásához érintse meg a ikont Forgatás ikonra (a négyzet a mellette lévő nyíllal).

    Használja többször is a forgatás folytatásához.

  5. Az elforgatás szabad formájú vezérléséhez mozgassa az iránytű stílusú kereket a fénykép alatt.

    Forgassa el a szabad formájú vezérlőt 45 fokkal jobbra vagy balra.

  6. Érintse csinált hogy elmentse a változtatásokat.


Hogyan lehet eltávolítani a vörös szemet

A fényképezőgép vaku által okozott vörös szemek eltávolításához koppintson a bal felső sarokban lévő gombra, amely úgy néz ki, mint egy szem, rajta egy vonallal. Ezután koppintson minden javítandó szemre. Nagyítson a fotóra, hogy pontosabb helyet kapjon. Koppintson a csinált menteni.

A vörös szem eszköz csak akkor érhető el, ha a Fotók alkalmazás arcot (vagy szerinte arcot) észlel egy fotón.

A fény és a szín beállítása

Használja a Fotók szerkesztőeszközeit egy színes fénykép fekete-fehérré konvertálásához, a fotó színének növeléséhez, a kontraszt beállításához és egyebekhez. Ehhez állítsa a fényképet szerkesztési módba, majd érintse meg a gombot tárcsa a képernyő alján, középen. Ez egy menüt kínál a következő lehetőségekkel:

  • fény: Tartalmazza a Brilliance, Exposure, Highlights, Shadows, Brightness, Contrast és Black Point beállításait.
  • színek: Tartalom, Kontraszt és Cast beállításokat tartalmaz.
  • B&W: Az intenzitás, a semleges, a hang és a gabona beállításait tartalmazza.

Érintse meg a kívánt menüt, majd a módosítani kívánt beállítást. Koppintson a kategória melletti nyílra a még finomabb beállítások eléréséhez.


A fényképek automatikus javítása

Az Auto Enhance funkció elemzi a fényképet, és a kép javításához automatikusan változtatásokat hajt végre, például a színegyensúly beállítását.

Érintse meg a Automatikus javítás ikon, amely varázspálcának tűnik. A beállítások finomak lehetnek, de tudni fogja, hogy elvégezték őket, amikor a varázspálca ikon színét megváltoztatja.

Érintse csinált a fénykép új verziójának mentéséhez. Érintse meg ismét a varázspálca ikont a módosítások visszavonásához.

Hogyan lehet eltávolítani az animációt az élő fotókról

Ha iPhone 6S vagy újabb verziója van, készítsen Live Photos - rövid, fotókból létrehozott videókat. Az Élő fotók működése miatt eltávolíthatja az animációt tőlük, és egyetlen állóképet elmenthet.

Tudni fogja, hogy a fénykép egy Élő fotó, ha a bal felső sarokban látható három, koncentrikus gyűrűnek tűnő ikon ki van emelve, amikor a fénykép szerkesztési módban van (a szokásos fotóknál el van rejtve). Az animáció eltávolításához a fényképről érintse meg a elemet Élő fotó úgy, hogy deaktivált (fehérre vált). Koppintson a csinált hogy elmentse a fényképet.

Hogyan lehet visszaállítani az eredeti fényképet

Ha elment egy szerkesztett fényképet, és úgy dönt, hogy nem tetszik a szerkesztés, akkor nem ragadt el az új kép. A Fotók alkalmazás elmenti az eredeti verziót, és eltávolíthatja a módosításokat, és visszatérhet hozzá.

Nyissa meg azt a szerkesztett képet, amelyhez meg szeretné szerezni az eredetit, majd érintse meg a elemet szerkesztése. Válassza ki a Visszaszáll, majd érintse meg Vissza az eredetire.

Nincs korlátozás arra vonatkozóan, hogy mikor térhet vissza az eredeti fotóra. A fényképeken végzett szerkesztések nem változtatják meg az eredetit; ők inkább olyan rétegek, amelyek a tetejére kerülnek, és amelyeket eltávolíthat. Ez a fajta szerkesztés pusztító jellegű, mert az eredeti nem változik.

A fotószűrők használata az extra effektusokhoz

A Fotók alkalmazás beépített szűrőkkel rendelkezik, amelyek Instagram vagy Snapchat-szerű effektusokat adnak a képekhez. Használatukhoz nyissa meg a Szerkesztés eszközöket, majd érintse meg a ikont Szűrők ikon, amely három egymást átfedő körnek tűnik.

Böngésszen a képernyő alján található szűrők között, majd érintse meg az egyiket annak alkalmazásához. Válassza a lehetőséget csinált a kép frissítéséhez.

Az iOS 8 és újabb verziókban a telefonra telepített harmadik féltől származó fotók alkalmazás szűrőket és egyéb eszközöket adhat a Fotókhoz. Mindaddig, amíg mindkét alkalmazás telepítve van, a Fotók olyan funkciókat ragadhatnak meg a másik alkalmazásból, mintha beépítették volna őket.

Videók szerkesztése az iPhone-on

Ahogy az iPhone kamera nem csak a fényképeket képes rögzíteni, a Photos alkalmazás sem csak a Fotók alkalmazással szerkeszthető. Szerkesztheti a videót iPhone-ján, és megoszthatja a YouTube-on, a Facebookon és más szolgáltatásokon.

Kinson C Photography / Moment Open / Getty Images