Screencast készítése a Windows 10 Xbox Game DVR segítségével

Néha csak úgy lehet elmagyarázni valamit, ha megmutatjuk, hogyan történik. Ezekben az időkben a screencast felvétele nagyon hasznos lehet. A Windows 10 beépített Xbox alkalmazásában megtalálható a Game Bar nevű eszköz, amellyel bármikor rögzítheti, mi történik a képernyőn.

Az ebben a cikkben szereplő utasítások kizárólag a Windows 10-re vonatkoznak.


Mi a Screencast?

A screencast egy rögzített videó a Windows asztaláról. Gyakran használják oktató videók készítésére, hogy miként hajthatnak végre egy műveletet egy programon belül. Ha meg akarta tanítani valakinek, hogyan kell például konvertálni egy dokumentumot a Microsoft Word programból DOCX-ről DOC-ra, akkor felvehet egy képernyőt, amelyen a lépéseket hajtja végre.

Az Xbox Game Bar lehetővé teszi, hogy ezt tegye. Bár a Game Bar-t úgy tervezték, hogy PC-s játékokat rögzítsen, más alkalmazások rögzítésére is használható. Ezután a felvételeket meg lehet osztani olyan platformokon, mint a YouTube, a Twitch és az Xbox Live.

Sajnos vannak bizonyos korlátozások. A Játéksáv nem képes rögzíteni az egész asztalt; a Windows tálca kimarad. Egyszerre csak egyetlen programon belül fog működni, és lehetnek olyan programok, amelyeknél a rögzítési funkció egyáltalán nem működik.

A Windows régebbi verziói nem nyújtanak módot a képernyőképernyők rögzítésére, ezért harmadik fél hardverére vagy szoftverére kell támaszkodnia.


Screencast rögzítése Windows 10 rendszeren

Képernyőjének rögzítése a Windows 10 Game Bar segítségével:

  1. típus játékbár beállításai a Windows keresőmezőjében, és válassza a lehetőséget Játéksáv beállításai.

  2. Győződjön meg arról, hogy a kapcsoló alatt van Rögzítsen játékklipeket, képernyőképeket és közvetítéseket a Játéksáv segítségével be van állítva On.

    Ezen a képernyőn beállíthat billentyűparancsokat a videók rögzítéséhez és a képernyőképek készítéséhez.

  3. típus xbox a Windows keresőmezőjében, és válassza a lehetőséget Xbox Console Companion.

  4. Az Xbox alkalmazás elindítása után nyomja meg a gombot Windows gomb + G hogy felhozza a Game Bar-t.

    Az Xbox Console Companion alkalmazásnak nyitva kell maradnia és maximalizálva kell tartania, hogy a képernyőt a Game Bar segítségével rögzítse.

  5. választ Rekord (a fehér kör) alatt Broadcast & Capture a bal felső sarokban a képernyő rögzítésének megkezdéséhez.

    Ha nem látja a Broadcast & Capture ablakban válassza ki a Webkamera ikonra a képernyő tetején az óra mellett.

  6. Egy piros pont jelenik meg a képernyő jobb felső sarkában, egy időzítővel és két másik ikonnal együtt. Válaszd ki a A felvétel leállítása ikon (a fehér négyzet) a felvétel befejezéséhez. Válaszd ki a mikrofon ikon a hangfelvétel engedélyezéséhez / letiltásához.

    A Játéksáv rögzíti a számítógépről érkező hangokat (például zenét), de nem rögzít külső hangokat, például a hangját.

  7. A felvételek megtekintéséhez nyomja meg a gombot Windows gomb + G a Game Bar előhívásához és kiválasztásához Az összes rögzítés megjelenítése alatt Broadcast & Capture.

    választ Fájl megnyitása hely videó alatt megtekintheti a fájlt tartalmazó mappát.


Hogyan lehet módosítani a videót

A képernyőképernyőket az Xbox Console Companion alkalmazásból érheti el és szerkesztheti. Válaszd ki a rögzíti fül a bal oldalon (úgy néz ki, mint egy filmcella, előtte egy játékvezérlő) az összes rögzített klip megtekintéséhez. Minden videó automatikusan a felvett fájl nevével, a program nevével, valamint a dátummal és az idővel lesz ellátva.

Válassza ki a használni kívánt videót, és kibővül az Xbox alkalmazáson belül, hogy le tudja játszani. Válassza a lehetőséget Állapot ha vannak bitek, amelyeket ki szeretne szerkeszteni. Törölheti, átnevezheti vagy feltöltheti a videót az Xbox Live szolgáltatásba. A fájl helyének megtekintéséhez válassza a lehetőséget Nyitott mappa.

A Game Bar képernyőjének felvételeit a rendszer menti ez a PC > Videók > rögzíti alapértelmezés szerint. Ha a Játéksáv vagy az Xbox alkalmazás megnyitása nélkül szeretne hozzáférni a képernyőhöz, nyomja meg a gombot Windows kulcs +a billentyűzeten a Windows 10 File Explorer megnyitásához, majd válassza a lehetőséget Videók a bal panelen, és kattintson duplán a rögzíti mappát.

A Game Bar segítségével rögzített videók meglehetősen nagyok lehetnek. Ha nagyobb irányítást szeretne a fájlméret felett, töltsön le egy fejlettebb funkciókat tartalmazó képernyő-programot.