Yahoo Messenger: Mi volt és miért állt le?

A Yahoo Messenger azonnali üzenetküldő szolgáltatás volt a Yahoo! amelyet a mobil eszközökhöz az okostelefonos alkalmazás, az asztali felhasználók pedig az interneten és egy szoftveren keresztül biztosítottak.

Jehu! 17. július 2018-én állította le a Yahoo Messengert. Azonban nem ez az egyetlen elérhető IM-program; rengeteg Yahoo Messenger alternatíva működik, amelyek alapvetően ugyanúgy működnek.


Mi volt a Yahoo Messenger?

Yahoo!

A Yahoo Messenger alkalmazás hasonló volt más üzenetküldő alkalmazásokhoz. Az internet segítségével ingyenes szövegeket küldhetett barátainak, és ez számos platformon működött. Ez azt jelentette, hogy telepíthette a Yahoo Messenger alkalmazást telefonjára vagy táblagépére, vagy felhúzhatja a számítógépére, hogy ingyenes szövegeket küldhessen anélkül, hogy fizetne egy sms szolgáltatásért.

A szövegen túl más dolgok is támogattak, például GIF-ek, képek, hangulatjelek és más fájlok. Mindaddig, amíg érvényes internetkapcsolata van, legyen az Wi-Fi vagy mobil adatcsomag, teljesen ingyenesen kommunikálhat barátaival és családjával.

Az évek során rengeteg változás történt a Yahoo Messengeren. 1998-ban jelent meg Yahoo! néven. Pager beépített csevegőszobai szolgáltatással, mielőtt egy évvel később átnevezték a Yahoo Messengerre.

A funkciók jöttek és mentek, köztük a LAUNCHcast Radio plugin, a csevegéses YouTube streaming és játék, VoIP, videohívások, Yahoo! 360 integráció, hangposta, Flickr támogatás és csevegés lehetősége a Facebook barátaival.


Miért állt le a Yahoo Messenger?

Nem ritka, hogy a szolgáltatások, különösen a hosszan tartó szolgáltatások, mint a Yahoo Messenger, véget érnek. A vállalat fejlődik, a felhasználók kiesnek, versengő szolgáltatások jelennek meg, a szolgáltatás pénzt veszít stb.

A Yahoo! Szerint úgy döntöttek, hogy a Yahoo Messenger az időt és az erőforrásokat más kommunikációs eszközökre tereli:

Amint a kommunikációs környezet folyamatosan változik, új, izgalmas kommunikációs eszközök építésére és bevezetésére összpontosítunk, amelyek jobban megfelelnek a fogyasztói igényeknek.


Yahoo Messenger csere

Több tucat alkalmazás használható a Yahoo Messenger helyett, például a Facebook Messenger, a Skype, a WhatsApp és a Signal. A Yahoo Messenger lecserélése azonban attól függ, hogy mit szeretne csinálni.

Például, ha ingyenes hívásokat szeretne kezdeményezni, számos módon felhívhat valakit csak egy alkalmazás segítségével. Vagy esetleg ingyenes videohívásokat szeretne kezdeményezni a számítógépéről, vagy ingyenes szövegeket szeretne küldeni.

A legtöbb üzenetküldő alkalmazás valóban magában foglalja ezeket a funkciókat; lehetővé teszik audio- és videohívások kezdeményezését, szövegek küldését és fogadását, valamint fájlok megosztását. Néhány, például a Facebook Messenger, szorosabban kapcsolódik a Yahoo Messengerhez, mint mások, és telefonjáról / táblagépéről, számítógépéről és webböngészőjéről futtatható.

Jehu! 2018-ban bemutatta saját alternatíváját a Yahoo Messengerrel szemben, eredetileg Yahoo! Mókus, majd a Yahoo Together. Azonban alig egy év után, 4. április 2019-én, azt is leállították.

Annak ellenére, hogy a Yahoo Messenger megszűnt, továbbra is használhatja Yahoo-fiókját más dolgokra, például a Yahoo Mail és a Yahoo Groups elérésére.