Hogyan törölhetem az alkalmazásokat az Android-eszközömről?

Mit kell tudni

  • Az Android-alkalmazások törlésének két módja van: a Beállítások vagy az alkalmazásfiók segítségével.
  • Az Android régebbi verzióira vonatkozó utasítások eltérőek lehetnek.
  • Eltávolíthatja az előre telepített alkalmazásokat, vagy azokat, amelyek nem kerülnek eltávolításra, de a folyamat kissé keményebb és nem garantált.

Ez a cikk elmagyarázza, hogyan lehet eltávolítani azokat a letöltött alkalmazásokat, amelyeket már nem használ az Android új és régi verzióihoz.


Hogyan lehet eltávolítani az alkalmazásokat az Android rendszeren

Kétféle módon távolíthat el egy letöltött alkalmazást androidos telefonjáról vagy táblagépéről: a Beállítások alkalmazás vagy az alkalmazásfiók. Az alábbiakban mindkét módszert részletezzük.

Az utasítások az Android 4.1 utáni összes verzióra vonatkoznak. 2020-tól a legtöbb telefon Android 10 vagy újabb rendszert futtat.

Hogyan lehet eltávolítani az alkalmazást az App Drawerben

Az alkalmazás törlésének első módja az Android alkalmazás fiókját használja. Így teheti meg:

  1. Nyissa meg a app fiók kétszer felfelé csúsztatva a képernyő aljáról.

  2. Hosszan nyomja meg a törölni kívánt alkalmazást.

  3. Húzza az ikont a képernyő jobb felső sarkába, ahol a szó szerepel Uninstall Megjelenik. Engedje el az ujját.

  4. Erősítse meg, hogy el akarja távolítani az alkalmazást.

Hogyan lehet eltávolítani az alkalmazást a Beállításokban

Az alkalmazás eltávolítása az Android-beállítások helyett lehetséges, az alkalmazásfiók helyett. Itt van, hogyan:

  1. Nyisd ki beállítások.

  2. választ Alkalmazások és értesítések > Az összes X alkalmazás megtekintése (az X az eszközre jelenleg telepített alkalmazások száma).

  3. Válassza ki az eltávolítani kívánt alkalmazást.

  4. választ Uninstall.

  5. Erősítse meg az alkalmazás eltávolítását.


Alkalmazások eltávolítása a régi Android verziókról

Ha az Android régebbi, szabványos verziójával rendelkezik, az alkalmazás törlésének vagy eltávolításának lépései egyszerűek. A telefonok egyes fajtáinál, például a Samsung, a Sony vagy az LG gyártmányainál van némi eltérés, de ez a módszer a legtöbb Android-eszközön működik.

Az Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) előtti régebbi verziójú eszközökön lévő alkalmazások törléséről itt olvashat:

Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) esetén lépjen a következőre: beállítások > Apps majd hajtsa végre az Android régebbi verzióinak lépéseit.

  1. Érintse Menü (akár kemény, akár puha gomb).

  2. Válassza a Beállítások lehetőséget, majd válassza a lehetőséget alkalmazások > Alkalmazások kezelése.

  3. Koppintson a törölni kívánt alkalmazásra.

  4. Érintse Uninstall az alkalmazás eltávolításához az eszközről. Ha nincs eltávolító gomb, akkor ez egy rendszeralkalmazás, és nem törölheti.


Alkalmazások törlése egyes Samsung készülékeken

Ha az előző utasítások nem működnek a Samsung eszközén, próbálkozzon az alábbi alternatív utasításokkal:

  1. Érintse meg a Legutóbbi alkalmazások gombot, majd kövesse Feladatkezelő.

  2. Menj a Letöltések
    lapon keresse meg az eltávolítani kívánt alkalmazást.

  3. Érintse meg a Uninstall gombra az alkalmazás mellett.

  4. Érintse OK.

    Ha nem látja az Eltávolítás gombot, akkor nem törölheti az alkalmazást ezzel a módszerrel.


Hogyan lehet törölni az alkalmazásokat Kindle Fire-n

Az Amazon úgy döntött, hogy az Android régebbi, személyre szabott verzióját választja Kindle készülékeihez, így az alkalmazások eltávolítására vonatkozó utasítások eltérnek. A Kindle-t az interneten lévő Amazon-fiókjából kezelheti, de az alábbiak szerint törölheti az alkalmazásokat az eszköz segítségével:

  1. Menj a FŐOLDAL képernyőn, és koppintson a Apps Tab.

  2. Érintse meg a eszköz lapon csak a Kindle alkalmazásai jelennek meg, szemben azokkal az alkalmazásokkal, amelyeket potenciálisan az eszközön tárolhat.

  3. Tartsa lenyomva az eltávolítani kívánt alkalmazást, amíg nem érzi, vagy nem lát választ. 

  4. Érintse Eltávolítás az eszközről

Alkalmazások telepítésekor nem korlátozódik az Amazon App Store-ra. Ön fenntartja a hozzáférést az Amazonon keresztül telepített Kindle alkalmazásokhoz. Azonban nem feltétlenül van ugyanolyan hozzáférése azokhoz az alkalmazásokhoz, amelyeket harmadik fél alkalmazásboltjain keresztül telepített vagy oldalra töltött az eszközre.


Vásárolt alkalmazások és a Cloud

Szinte az összes Android-alkalmazásbolt lehetővé teszi a licenc megvásárlását egy megvásárolt alkalmazás újratelepítéséhez. Ha eltávolítja például a Google Playről vásárolt szoftvert, akkor újra letöltheti, ha később meggondolja magát. Ha örökre törölni kívánja a hozzáférését egy megvásárolt alkalmazáshoz, akkor ezt a webes Amazon-fiókján keresztül kell megtennie. Ez jobban érintett folyamat, mint eltávolítani egy eszközről. Ez jól jöhet, ha egy alkalmazást sértőnek tart, és soha nem akarja újra látni.

Spamm alkalmazások, amelyek több alkalmazást hoznak létre

Előfordulhat, hogy belefut egy alkalmazásba, amely más alkalmazásokat készít, így törölheti azokat a dolgokat, amelyekre nem emlékszik a telepítésre. Nem képzeled el a dolgokat. További információkat olvashat az Android spam elkerüléséről. Ha azonosítani tudja a jogsértő alkalmazást, megszabadulhat a problémától. Az alkalmazásboltok visszaszorítják ezt a fajta kellemetlenséget.

A Rendszeralkalmazások törlése

Ha törölni szeretne egy alkalmazást, amelyet a telefonjával szállított, meg lehet csinálni, de nem valószínű. Szégyenlős a drasztikus intézkedésekre és a telefon gyökereztetésére, a rendszeralkalmazásoknak maradniuk kell.

Ezen alkalmazások többsége a telefon belső működéséhez van kötve, és ezek törlésével más alkalmazások is megszakadhatnak.

A rendszeralkalmazások közé tartozik a Gmail, a Google Maps, a Chrome és a Google Search. Egyes gyártók, például a Samsung és a Sony, a Google-alkalmazások mellett saját rendszeralkalmazásokat telepítenek telefonjaikra és táblagépeikre. Néhány, például az Amazon Kindle, eltávolítja az összes Google-alkalmazást, és egy másik rendszeralkalmazást tartalmaz.