Miért nem működik az autó kulcsos távirányítója?

Az autó kulcsos távvezérlői kényelmesen elérhetőek, de végül leállnak. Még ha csak egy lemerült akkumulátorról van is szó, nagyjából garantálhatja, hogy autójának ajtajai egyszerre nem nyílnak ki a távirányítóval.

Noha van néhány különböző oka annak, hogy a kulcs nélküli belépő távirányító leállhat, a legtöbbet elég könnyű ellenőrizni. Ezekkel az autó kulcstartókkal a leggyakoribb probléma az, hogy az akkumulátorok idővel egyszerűen kimerülnek, és ebben az esetben az akkumulátor cseréje megoldja a problémát.

Elnora Turner / Web  

Más kulcstartó távoli problémák bonyolultabbak, de mégis megoldható. Itt van az öt dolog, amelyet először ellenőrizni kell, amikor a távvezérlő leállítja az autó ajtajainak zárolását vagy kinyitását:

  1. Az a használatával ellenőrizze, hogy a távvezérlő valóban rossz-e biztonsági távirányító.
  2. Ellenőrizze és cserélje ki a kulcstartót akkumulátor szükség szerint.
  3. Szedje szét a kulcstartót és ellenőrizze törött érintkezők vagy rosszul beállított gombok esetén.
  4. Átprogramozás maga a távvezérlője, vagy egy szakember végezze el.
  5. Cserélje a távirányítót, ha szükséges.

Valójában rossz az autó kulcsa?

Ez rendkívül alapvető dolog, és sok emberre nem fog vonatkozni, de az első lépés annak kiderítésében, hogy mi a baj az autó kulcsos távvezérlőjével, annak ellenőrzése, hogy a probléma valójában a távvezérlő. Tehát, ha van második távirányítója, és még nem tette meg, ellenőrizze, hogy működik-e vagy sem.

Ha a tartalék távirányító képes lezárni és kinyitni az ajtókat, akkor biztosan tudni fogja, hogy valójában valamilyen probléma van a fő távirányítóval.

Ha a biztonsági mentési távvezérlő sem működik, mindig lehetséges, hogy rossz is. Ugyanakkor mechanikus vagy elektromos probléma is lehet az ajtózárakkal.

Ezen a ponton érdemes ellenőrizni és megbizonyosodni arról, hogy fizikai kulcsa vagy sürgősségi szolgálatának kulcsa képes-e működtetni a zárakat.

Ha nincs tartalék távirányítója, vásárolhat használtat, vagy beszerezheti a helyi márkakereskedésből. Előfordulhat, hogy a helyi márkakereskedésben van egy univerzális távvezérlő, amely segítségével ellenőrizheti, hogy működik-e a távvezérlő mechanizmusa.


Mi a helyzet a fizikai kulcs nélküli autókkal?

Marin Tomas / Getty Images

Egyes autók nyomógombos gyújtással rendelkeznek, amelyek csak akkor működnek, ha a kulcstartó közel van. Ezek a járművek még mindig rendelkeznek fizikai kulccsal az ajtók zárolásához és kinyitásához, de lehet, hogy rejtve vannak. A kulcstartóban gyakran van egy rejtett kulcs, így ha nincs fizikai kulcsa a járművéhez, akkor ellenőrizze, hogy van-e kioldó gomb vagy kapcsoló.

A másik kérdés, amibe belefuthat, hogy egyes autóajtókon nincs látható hely a kulcs behelyezéséhez. Ezeknek a járműveknek a többsége még rendelkezik kulcslyukkal, de lehet, hogy az ajtókilincs közelében egy díszdarab mögött van elrejtve. Ebben az esetben érdemes keresni egy díszdarabot, benne egy kis résszel, amelyet el kell távolítania a kulcslyuk eléréséhez.

Az ilyesfajta díszdarabok elrugaszkodása bizonyos veszélyekkel jár, hogy károsíthatja az autó ajtajának vagy az ajtó kilincsének a festékét, és a díszdarabot is behúzhatja vagy meghajlíthatja. Tehát, ha nem érzi jól magát, és nincs olyan vészhelyzet, amely miatt azonnal be kellene szállnia autójába, érdemes szakemberhez fordulnia.

Ha a fizikai kulccsal képes lezárni és kinyitni az ajtókat, akkor a zárak mechanikusan valószínűleg rendben vannak. Ennek ellenére továbbra is fennállhat elektromos probléma. Ennek egy részét kizárhatja úgy, hogy az összes ajtót bezárja és kinyitja a jármű elsődleges fizikai vezérlésén keresztül, ami azt jelzi, hogy az elektronika rendben van.

Mindig fennáll annak a lehetősége, hogy a vevő rossz lehet, vagy akár le is kapcsolódhat, de valószínűbb, hogy csak a kulcs nélküli beléptető távirányítóval van probléma. Ellenőrizheti az irányítópult mögött és alatt, hogy nincsenek-e laza vezetékek, de ne csatlakoztasson és ne csatlakoztasson semmit, ha nem tudja ellenőrizni, hogy ez valóban a vezeték nélküli ajtózár vevője.


Ellenőrizze a kulcs nélküli belépő távoli akkumulátort

 BrianAJackson / Getty Images

A legtöbb autókulcs távirányítója 4 kategóriás gombelemeket használ, amelyek nem drágák. Még mindig jó ötlet ellenőrizni a távvezérlő által használt tényleges akkumulátort, és ellenőrizni, hogy jó-e vagy sem.

Néhány módszerrel meghatározhatja a szükséges akkumulátor típusát. Lehet, hogy a kézikönyvben szerepel, vagy kapcsolatba léphet egy helyi kereskedővel. Csak kinyithatja a távirányítót, és megnézheti az akkumulátort, amelynek tipikusan egy számot nyomtatnak vagy bélyegeznek a felületére.

Az autó kulcsos távirányítói általában használatosak CR2025 or CR2032 elemeket, bár CR1620, CR1632, és másokat is használnak egyes alkalmazásokban.

Miután megtudta, hogy milyen típusú akkumulátor van a távvezérlőn, ellenőrizheti a feszültséget multiméterrel, vagy csak cserélhet egy ismert jó akkumulátort, mivel nem olyan drágák. Ezen akkumulátorok többségének körülbelül 3–3.6 voltot kell mutatnia.

Lehetséges, hogy egy régi akkumulátor névleges feszültséget mutat egy voltmérőn, és még mindig nem képes terhelés alatt működni. Ha az akkumulátor öt évnél régebbi, fontolja meg annak cseréjét. Még akkor is, ha ez nem oldja meg a problémát, biztonságos és friss akkumulátort kap, amint újra működésbe hozza a zárakat.

Ha az autó kulcsos távirányítója az akkumulátor cseréje után is működik, akkor kész. Javította a problémát, és visszatérhet a kulcstartó normál használatához.

Ha a távvezérlő még mindig nem működik, akkor a távirányítóval lehet még egy probléma, például törött akkumulátorérintkezők, vagy a gombokkal kapcsolatos probléma. Az is lehetséges, hogy a járműve elfelejtette a fobját, ebben az esetben át kell programoznia.


Megszakadt belső kapcsolatok az autó kulcs távirányítóiban

A kulcstartók több fizikai bántalmazásnak vannak kitéve, mint a legtöbb elektronika, és nem elpusztíthatatlanok. A két leggyakoribb meghibásodási pont az akkumulátor sorkapcsai érintkezői és a gombok, bár sok más módon is eltörhetnek.

A legjobb módja annak, hogy ezt önállóan ellenőrizze, az, ha csak újra széthúzza a távirányítót, és alapos szemrevételezést végez. Ha az akkumulátor csatlakozójának sorkapcsai eltörtek, akkor meg kell tudni mondani rájuk nézve, és lazának is érezhetik magukat. Ha vannak, akkor gondosan forrasztva őket a helyükre, a hibás kulcstartó hasznos szolgálatba állhat.

Ha az akkumulátor pólusai nem tűnnek töröttnek, akkor olyan problémát találhat, ahol a gombok forrasztva vannak, és meglazultak. A helyükre is forraszthatók, ha úgy találják, hogy lazultak, hacsak nem nyomnak le egy gombot fizikailag. Ebben az esetben általában új távvezérlőt kell beszereznie.

A legtöbb autó kulcsos távirányítója által használt gumírozott gombok több szempontból is meghibásodhatnak. Ha azt veszi észre, hogy egy vagy több gomb úgy tűnik, hogy nem megfelelően jelennek meg, vagy úgy tűnik, hogy belül széthúzódtak, ez megakadályozhatja a távvezérlő autójának megfelelő működését.

Ebben az esetben próbálja meg eltávolítani a gombokat, megtisztítani, behúzni és kihajlítani, majd összerakni a távirányítót. Ha a gombok továbbra sem működnek, akkor új távvezérlőt kell beszereznie.


Autókulcsos távirányító átprogramozása

Annak érdekében, hogy az autó kulcsos távirányítója biztonságos módon működjön, hatékonyan kell párosítani az autó vevőegységével. Ez megakadályozza, hogy bárki, akinek ugyanaz a márkája és modellje van, felsétáljon, és a fobjával kinyissa az autóját.

Ha a kulcs nélküli beléptető távirányítója és az autója már nincsenek beszélve, akkor át kell programoznia az autó kulcs nélküli beléptető rendszerét, hogy visszanyerje az autó kulcsos távvezérlő funkcióját. Ez gyakran úgy valósul meg, hogy a gyújtáskulcsot bezárt ajtókkal többször elfordítják.

A közös kulcstartó programozási sorrendjének alapvető eljárása:

  1. Szálljon be a járműjébe, és csukja be az ajtót.

  2. Helyezze be a kulcsokat a gyújtásba.

  3. A gépjármű elindítása helyett egyszerűen fordítsa a kulcsot futási helyzetbe, és egymás után többször vissza a reteszelt helyzetbe. Az alkalmak száma az Ön gyártmányától és a jármű modelljétől függ.

    Ha a motor forog vagy beindul, túl messzire fordította a kulcsot. Csak a futási helyzetbe fordítsa, ne a kezdő helyzetbe.

  4. Abban az esetben, ha a járműve az újraprogramozási módszert használja, akkor általában egy csengést hall, miután többször is megfordította a kulcsot. Ezután megnyomhatja a távirányító egyik zár- vagy feloldógombját, amely után másodszor is hallania kell a harangot.

  5. Ha az eljárás sikeres volt, a kulcstartó távirányítója újra működik.

A különböző járművek különböző eljárásokat alkalmaznak. Itt van egy másik, amelyet kipróbálhat, ha az első nem működött:

  1. Szálljon be autójába, és kézzel zárja be az ajtót.

  2. Helyezze be a kulcsot a gyújtásba, és legfeljebb 10 másodpercen belül húzza ki hatszor.

  3. Ha járműve használja ezt a módszert, akkor észreveszi, hogy a külső és belső lámpák villognak.

  4. Helyezze be a kulcsot a gyújtásba, és fordítsa a tartozék helyzetbe.

  5. Nyomjon meg egy gombot a távirányítón.

  6. Ha az eljárás sikeres, a vészvillogók villogni kezdenek.

  7. A kulcstartó használatra kész.

Vannak más módszerek is, és egyesek speciális felszerelést igényelnek. Ebben az esetben előfordulhat, hogy kapcsolatba kell lépnie a helyi kereskedővel vagy egy független üzlettel, amely rendelkezik tapasztalattal az adott jármű gyártmányával és modelljével kapcsolatban.

Ha rendelkezik olyan utángyártott autóbiztonsági rendszerrel, amely a riasztás mellett távvezérelt ajtózárakat is tartalmaz, akkor ellenőriznie kell a megvásárolt rendszerhez kapcsolódó esetleges speciális újraprogramozási eljárásokat.

Egy törött autó kulcs távvezérlőjének cseréje

 metamorworks / Getty Images 

Ha semmi más nem működik, akkor mindig fennáll annak az esélye, hogy az autójában lévő vevőegység megszakad vagy le van választva. Ebben az esetben valószínűleg el kell vinnie autóját szakemberhez.

A másik lehetőség az, hogy csak egy távvezérlőt vásárol, amelyet akár újonnan beszerezhet a helyi kereskedőtől, akár használhat. Ha vásárol egy használtat, akkor át kell programoznia a járművet, hogy felismerje, mielőtt az valóban bezárná és kinyitná az ajtókat. Tehát, ha egy korábbi lépésben felfedezte, hogy járműve olyan távvezérlőt használ, amelyet otthon nem lehet könnyen átprogramozni, akkor ezt érdemes szem előtt tartania.

A használt autó kulcsos távirányítói általában olcsóbbak, mint az újak, de a programozással kapcsolatos költségek meghaladhatják a megtakarítást.