Miért nem működik a FaceTime, amikor telefonálok?

A FaceTime videohívási funkció az iOS és a Mac platformok egyik legfényesebb és legizgalmasabb funkciója. Ahogy az Apple szereti bemutatni, ez olyan egyszerű, mint megérinteni a FaceTime ikont, amikor hívást kezdeményez, és hirtelen arra a személyre néz, akivel beszélget.

De mi van, ha ez nem ilyen egyszerű, és egyáltalán nem lát semmit? Íme néhány gyakori probléma, amely megakadályozza a FaceTime működését, és hogyan lehet ezeket kijavítani.


Miért nem működik a FaceTime, amikor telefonál

Web / Derek Abella

Akár azzal a problémával szembesül, hogy a FaceTime gomb nem világít aktívan, nem jelenik meg opcióként, amikor hívást kezdeményez, vagy hagyja, hogy hívásokat fogadjon, ezek lehetnek a tettesek:

  1. A FaceTime-t be kell kapcsolni: A FaceTime használatához engedélyezni kell (Ha bekapcsolta a készülék beállításakor, akkor nem kell aggódnia emiatt, de ha a FaceTime nem működik, ellenőrizze ezt a beállítást). Ehhez kattintson a gombra beállítások kb. Görgessen le a FaceTime. Mozdítsd meg a FaceTime csúszka be / zöldre.

  2. Hiányzó telefonszám vagy e-mail cím: Senki sem hívhat, ha nincs telefonszáma. A FaceTime ugyanúgy működik. Be kell állítania egy telefonszámot vagy e-mail címet a FaceTime számára, amellyel az emberek elérhetik Önt. Ezt az eszköz beállításakor teszi, de ha ezeket az információkat törlik vagy nem ellenőrzik, problémákat okozhat. Menj beállítások > FaceTime és győződjön meg arról, hogy rendelkezik-e telefonszámmal vagy e-mail címmel, vagy mindkettővel A FaceTime elérheti Önt szakasz. Ha nem, akkor adja hozzá őket.

  3. Csatlakoznia kell egy hálózathoz: Ha az eszköz nem csatlakozik Wi-Fi-hez vagy mobilhálózathoz, akkor nem fogja tudni használni a FaceTime alkalmazást. Tehát győződjön meg róla, hogy nem repülőgépes módban van, és hogy csatlakozik-e a Wi-Fi-hez.

  4. A hívott személynek szüksége van a FaceTime-re is: Ha valakit régebbi iPhone-on vagy más típusú okostelefonon hív, akkor a FaceTime nem lesz opció. Annak a személynek, akinek hív, a FaceTime-t be kell állítania az eszközén, hogy videocsevegjen veled. Ez azt jelenti, hogy szükségük van egy iPhone 4 vagy újabb, egy 4. generációs iPod touch vagy újabb, egy iPad 2 vagy újabb, vagy egy modern Mac-re. Mindegyik eszköz rendelkezik felhasználó felé néző kamerával, amelyre azért van szükség, hogy a hívott személy láthassa Önt. Az Android vagy a Windows számára nem létezik a FaceTime verziója (bár sok olyan FaceTime alternatíva működik, amely működik az adott operációs rendszerekkel), így az említett platformokon lévő barátok és családtagok sem tudják a FaceTime-et használni.

  5. A felhasználókat le lehet tiltani: Letilthatja az embereket, hogy hívjanak, sms-t küldjenek és ne FaceTimezzenek. Ha nem tud valaki FaceTime-et használni, vagy nem tudja fogadni a hívásait, akkor valószínűleg letiltotta őket (vagy fordítva). Ellenőrizze a következővel: beállítások > FaceTime > Zárolt. Itt láthatja azok listáját, akiknek a hívásait letiltotta. Ha ott van az a személy, akinek a FaceTime programot szeretné használni, egyszerűen távolítsa el a blokkoltak listájáról, és készen áll a csevegésre.

  6. Telefonszolgáltatójának támogatnia kell: Ha 3G vagy 4G (és nem Wi-Fi) kapcsolaton keresztül próbál FaceTime hívást kezdeményezni, akkor a telefoncégnek támogatnia kell a FaceTime szolgáltatást. Gyakorlatilag minden olyan telefoncég, amely eladja az iPhone-t, támogatja ezt, de ha a listán szereplő összes többi javaslat nem ez az oka, akkor érdemes ezt figyelembe venni. Ellenőrizze, hogy a szolgáltató támogatja-e.

    IPhone-modelljének támogatnia kell a FaceTime-ot is. Az iPhone 3GS és 3G nem.

  7. Hiányzik a FaceTime alkalmazás: Ha a készülékből teljesen hiányzik a FaceTime, előfordulhat, hogy az alkalmazást a Tartalmi korlátozások használatával kikapcsolta. Ennek ellenőrzéséhez lépjen a következőre: beállításokmajd érintse meg a gombot általános, és érintse meg korlátozások. Ha a korlátozások be vannak kapcsolva, akkor meg kell adnia egy jelszót. Írja be, ha tudja, és keresse meg a FaceTime or Háló opciók (a Camera kikapcsolásával a FaceTime is kikapcsol). Ha valamelyikre be van kapcsolva egy korlátozás, kapcsolja ki a csúszka fehérre / kikapcsolásával.

Ha a FaceTime nem működik, amikor a Telefon alkalmazást használja, akkor kipróbálhatja az iOS 7 vagy újabb verziójú önálló FaceTime alkalmazást is.

Ha megfelel ezeknek a követelményeknek, akkor pillanatok alatt képes legyen videohívásra. Ha megfelel a követelményeknek, és ezen lépések egyike sem segít, akkor a telefonjával vagy a hálózati kapcsolatával kapcsolatban egyéb problémák merülhetnek fel, amelyeket meg kell vizsgálni. Érdemes felvenni a kapcsolatot az Apple céggel, hogy szakértői támogatást kapjon.