A Waze használata az Android Auto-n a navigációhoz és a forgalomhoz

Az Android Auto egy olyan mobilalkalmazás, amelyet autójában használhat navigációhoz, zenéhez, kihangosított sms-ekhez és telefonáláshoz, most pedig a Waze-vel működik a navigáció és a közlekedési információk tekintetében, a Google Maps alternatívájaként. A Waze egy népszerű, a Google tulajdonában lévő alkalmazás, amely valós idejű, tömegből származó adatokat közöl a forgalmi dugókról, a rendőrség jelenlétéről, az útlezárásokról, a fogyatékkal élő járművekről, valamint egyéb közúti veszélyekről és kellemetlenségekről. Bár a Google Maps magában foglalja a Waze néhány funkcióját, mégsem olyan robusztus.

Biztonsági okokból a Waze nem minden funkciója érhető el vezetés közben, de a hangutasításokkal továbbra is navigálhat. A Waze használata az Android Auto alkalmazáshoz így történik.

A Google azt tervezi, hogy az autóban lévő Android Auto-t lecseréli a Google Assistant vezetési módjára. Amint elérhető lesz, frissítjük ezt a cikket. 


A Waze telepítése az Android Auto alkalmazásban

A Waze az Android Auto alkalmazáson az alkalmazás korlátozott verziója, amelyben hangutasításokkal navigálhat vezetés közben, de nem küldhet forgalmi és eseményjelentéseket. Nem módosíthatja a beállításokat, hozzáadhatja és szerkesztheti a Kedvenceket, nem oszthatja meg tartózkodási helyét vagy útvonalát, és nem használhatja a közösségi funkciókat.

Első lépésként meg kell győződnie arról, hogy rendelkezik-e az Android Auto és a Waze alkalmazások legfrissebb verzióival, majd ellenőrizze a Waze beállításait, hogy megbizonyosodjon arról, hogy tetszenek-e nekik, beleértve az útválasztási beállításokat és a navigációs hangot is.

  1. Indít Android Auto az okostelefonon.

  2. Érintse meg a Navigáció ikonra a képernyő alján.

  3. Válasszon Waze.

     Web

    Érintse meg a gombot Navigáció ikont bármikor átválthat egy másik GPS alkalmazásra.

  4.  Alternatív megoldásként elindíthatja a Waze app az okostelefonon.

  5. Mindkét esetben a Waze főképernyőjén koppintson a ikonra Keresés, majd érintse meg beállítások.

  6. Változtassa meg a navigációs hangot az alatt Hang és hang.

  7. Állítsa be az útvonal beállításait (kerülje az autópályadíjakat, autópályákat stb.) Navigáció.

Fontolja meg az otthoni és munkahelyi cím megadását is a hangparancsok egyszerűsítése érdekében, különösen, ha munkába hajt:

  1. Ismételje meg a fenti első négy lépést, majd érintse meg a elemet Keresés.

  2. Megjelenik a "Hol" keresőmező; alatta vannak FŐOLDAL és Munka, valamint a legutóbbi úti célok.

     Web

  3. Érintse Állítsa be egyszer, és menjen, majd írja be a címet, vagy érintse meg a ikont mikrofon szimbólum, és szóljon.

  4. Most egyszerűen azt mondhatja:vigyél Haza"Vagy"vigyen el dolgozni"ahelyett, hogy minden alkalommal megadná a teljes címet.


A Waze használata vezetés közben

Akár okostelefon képernyőjét, akár érintőképernyős konzolt használ az autójában, a Waze for Android Auto ugyanúgy működik. Képes és hangos figyelmeztetéseket kap arról, hogy mi vár az útra, például forgalomról, építkezésről vagy balesetről; hangparancsokkal használhatja a navigáció megkezdését és befejezését, a hívások fogadását és kezdeményezését, stb.

A Waze használata az Android Auto alkalmazással:

  1. Csatlakoztassa okostelefonját járművéhez USB-kábel segítségével. Az Android Auto automatikusan elindul.

  2. Érintse Navigáció a képernyő alján, majd koppintson a ikonra Waze.

    Lehet, hogy duplán koppintania kell Navigáció a navigációs alkalmazások megjelenítéséhez.

  3. Mond "OK Google", és mondja el az Android Auto szolgáltatásnak, hogy hová szeretne menni. Például:

    • "Vigyél Haza."
    • "Navigáljon a New York-i Union Square-re."
    • - Útmutatás a Gofri Házhoz.
    • "Navigáljon a munkához."
    • "Hajtson a 188 Main St-be, Burlington, Vermont."
  4. Élvezze a vezetést!

Ha érintőképernyős konzolt használ, és inkább gépel:

  • Először tegye autóját a Parkba. Ezután érintse meg a ikont keresés mezőt a képernyő tetején, és írja be az úticélt. Például:
    • Union Square, New York City
    • Waffle House
    • 188 Main St, Burlington, VT
  • A forgalmi események jelentéséhez érintse meg a elemet Jelentések, válassza ki a típust (forgalom, rendőrség, baleset, lezárás stb.), majd érintse meg a elemet Küldés.