Hogyan működik az Android Auto Wireless

Az Android Auto egy olyan alkalmazás, amely megkönnyíti és biztonságosabbá teszi telefonja használatát vezetés közben, és számos olyan alkalmazást támogat, amelyek jobbá és könnyebbé teszik vezetési élményét. Ez lehetővé teszi a telefon csatlakoztatását kompatibilis érintőképernyős autórádiókhoz is.

Ez elsősorban úgy valósul meg, hogy a telefont USB-kábellel csatlakoztatja az autójához, de az Android Auto Wireless lehetővé teszi, hogy ezt a kapcsolatot kábel nélkül hozza létre.

Az Android Auto Wireless fő előnye, hogy nem kell a telefont csatlakoztatnia és kihúznia minden egyes alkalommal, amikor bárhová megy. Ha hosszabb utazást tervez, vagy a telefonjának töltésre van szüksége, csatlakoztathatja azt. Ellenkező esetben az Android Auto Wireless automatikusan összekötheti telefonját az autórádióval, amint a járműbe száll.

Web / Luyi Wang


Hogyan működik az Android Auto Wireless?

A legtöbb telefon és autórádió közötti kapcsolat Bluetooth-ot használ. A legtöbb kihangosítós hívásmegvalósítás így működik, és zenét is továbbíthat Bluetooth-on keresztül. A Bluetooth-kapcsolatok azonban nem rendelkeznek az Android Auto Wireless által megkövetelt sávszélességgel.

A telefon és az autó közötti vezeték nélküli kapcsolat elérése érdekében az Android Auto Wireless kihasználja a telefon és az autórádió Wi-Fi funkcióit. Ez azt jelenti, hogy csak olyan járműveknél működik, amelyek Wi-Fi funkcióval rendelkeznek.

Az kompatibilitás tovább korlátozódik olyan speciális autórádiókra és telefonokra, amelyeket a rendszerrel való együttműködésre terveztek.

Ha egy kompatibilis telefont párosítunk kompatibilis autórádióval, az Android Auto Wireless pontosan úgy működik, mint a vezetékes verzió, csak vezeték nélkül. Telefonja minden nehéz feladatot elvégez, az információk megjelennek az érintőképernyős autórádión, és az autó hangszóróin keresztül lejátszhatók például a vezetési irányok és a Google Segédtől kért válaszok.


Mire van szükség az Android Auto vezeték nélküli használatához?

Ha vezeték nélkül szeretné használni az Android Auto alkalmazást, akkor két dologra van szüksége: egy kompatibilis autórádióra, amely beépített Wi-Fi-vel rendelkezik, és egy kompatibilis Android-telefonra. Az Android Auto-val működő legtöbb fejegység és az Android Auto futtatására képes telefonok többsége nem tudja használni a vezeték nélküli funkciókat.

A következőkre van szükség az Android Auto Wireless használatához:

  • Kompatibilis fejegység: Autórádiójának vagy fejegységének képesnek kell lennie az Android Auto futtatására. Szüksége van Wi-Fi-re, és igazolással kell ellátnia, hogy ilyen módon használja a Wi-Fi kapcsolatát.
  • Kompatibilis telefon: Android-telefonjának Android 8.0 Oreo vagy újabb verziót kell futtatnia, ha Pixel telefonról vagy Nexus 5X vagy 6P-ről van szó. A Samsung Galaxy S8 / S8 +, S9 / S9 +, S10 / S10 + és a Note 8/9/10 telefonok mindegyike támogatja az Android Audio Wireless szolgáltatást, ha Android 9.0 Pie vagy újabb rendszert futtat.

Az Android Auto Wireless használata

Ha telefonja és autója egyaránt képes használni az Android Auto Wireless alkalmazást, a következőképpen állíthatja be:

  1. Csatlakoztassa telefonját USB-kábellel az autórádióhoz.

  2. Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat a kezdeti beállítás befejezéséhez.

  3. Húzza ki az USB kábelt.

  4. Amikor legközelebb beszáll az autójába, az Android Auto Wireless automatikusan csatlakoztatja telefonját az autórádióhoz.

Használhatják-e más telefonok és fejegységek vezeték nélkül az Android Auto programot?

Míg az Android Auto a telefon bármely autójában elérhető, és sok utólagos és eredeti felszereltségű autórádióval integrálható, a vezeték nélküli kompatibilitás sokkal korlátozottabb. Ha telefonja vagy autórádiója nem támogatja az Android Auto Wireless alkalmazást, akkor csak annyit tehet, hogy megvárja a frissítést, amely esetleg nem érkezik.

A haladó felhasználók szinte minden olyan fejegységgel használhatják az Android Auto Wireless-t, amely képes az Android Auto futtatására, de ez sok extra munkát igényel. Ez egy nem hivatalos módszer, amelyet egy Android rajongó fedezett fel, ezért a Google nem támogatja.

A módszer használatához a következőkre van szükség:

  • Android TV bot
  • USB-kábel
  • Fejegység, amely képes futtatni az Android Auto szolgáltatást

Az alapötlet az, hogy az Android TV bot Wi-Fi antennaként működik az autórádió számára, amely lehetővé teszi vezeték nélküli csatlakozást a telefonjával. Ennél sokkal bonyolultabb, és sok bütykölést igényel, amelyet a legtöbb felhasználó kényelmetlenül érez, de ez mindenki számára elérhető, aki rendelkezik a szükséges tapasztalattal és szakértelemmel.