NOMEDIA fájl (mi ez és hogyan kell használni)

A .NOMEDIA fájlkiterjesztéssel rendelkező fájl egy Android No Media fájl. Csak androidos telefonokon és táblagépeken, vagy olyan eszközökön láthatók, amelyek Android-eszközhöz vannak csatlakoztatva.

Ezeknek a speciális fájloknak soha nincs fájlnevük (azaz mindig úgy tekintenek rájuk, mint .nomedia), és arra használják őket, hogy más alkalmazásoknak elkerüljék a médiafájlok keresését ugyanabban a mappában, ahol a NOMEDIA fájl létezik.

Például, ha van egy Screenshots nevű mappa, és abban egy .NOMEDIA fájl található, akkor a legtöbb képet / videót kereső alkalmazás megérti, hogy semmilyen adatot nem szabad elolvasnia belőle. Más szavakkal, a mappa láthatatlannak tűnik.


A NOMEDIA fájl felhasználása

Mivel a fájl lényegében elrejti egy mappát más alkalmazásokból, a NOMEDIA fájlnak a telefon egy mappájába helyezésének legkézenfekvőbb előnye az, hogy elrejti a privát képeket, vagy elrejti a nem kívánt vagy felesleges csengőhangokat, képeket, videókat stb.

Például elhelyezheti érzékeny fényképeit és videóit a Galéria alkalmazás Titkos tartalom albumában, majd hozzáadhat hozzá egy NOMEDIA fájlt, hogy a képeit átnéző alkalmi megfigyelő csak azt láthassa, amit látni szeretne.

Ezek a fájlok olyan helyzetekben is hasznosak, amikor az eszköz egyébként hatalmas teljesítményt érhet el, ha egy multimédia-lejátszó több száz vagy ezer kép- vagy videofájlt tartalmazó mappát keres át. Ha nem szeretné, hogy az alkalmazás egy adott mappában tallózzon, rengeteg memóriát és akkumulátor-élettartamot spórolhat meg, ha "nincs média" mappának jelölve.

A NOMEDIA fájlok felhasználásának ismerete akkor is hasznos, ha a multimédia alkalmazás nem jeleníti meg az összes képet vagy videót. Például, ha a Google Fotók nem készít biztonsági másolatot egy adott mappában lévő fájlokról, kiderülhet, hogy azért van, mert NOMEDIA fájl van benne, ebben az esetben a fájl törlése vagy átnevezése lehetővé teszi a Google Fotók számára a tartalom normális olvasását.


NOMEDIA fájlok készítése vagy törlése

A NOMEDIA fájlt be kell helyezni a mappába, amelyet "nem adathordozó" mappaként kell megjelölni. Létrehozhatja a fájlt, ha el akarja rejteni a mappa tartalmát, vagy törölheti a NOMEDIA fájlt a zene, videók, csengőhangok stb. Elrejtése érdekében.

Létrehozhat és törölhet NOMEDIA fájlokat közvetlenül eszközéről egy olyan alkalmazással, mint a g (x) labs 'Nomedia, vagy a Droida azonos nevű alkalmazásával. Ha a g (x) labs laboratóriumát használja, kapcsolja az opciót ON bármely mappa mellett, hogy egy .NOMEDIA fájlt tegyen bele. A másodikkal érintse meg és tartsa lenyomva a mappát ennek a speciális fájlnak a létrehozásához; a mappa pirosra vált, jelezve, hogy van benne NOMEDIA fájl.

Néhány fájlkezelő alkalmazás, például a File Manager Pro, lehetővé teszi fájlok átnevezését, ami azt jelenti, hogy bármelyik mappában lévő fájlt átnevezheti .nomedia. Nyilvánvaló, hogy ez csak akkor jó ötlet, ha van egy nem fontos fájl a mappában, amelyet jól átnevezhet.

Legyen nagyon körültekintő olyan alkalmazások használatával, amelyek nem kifejezetten a NOMEDIA tartalom kezelésére készültek. Mivel előfordulhat, hogy az alkalmazás nem jeleníti meg a NOMEDIA mappákat (a legtöbb nem jelenik meg), előfordulhat, hogy az adatok el vannak rejtve az alkalmazás elől is, például a File Manager Pro esetében. Ez azt jelenti, hogy nem fogja tudni kibontani ugyanazon alkalmazás segítségével.

A NOMEDIA fájlok létrehozásának vagy törlésének másik módja a számítógép. Telepítse az ES File Explorer File Manager alkalmazást Android-eszközére, majd nyissa meg hálózat > Távoli menedzser a menüből. Engedélyezze a távoli hálózati szolgáltatást, majd számítógépről nyissa meg az alkalmazásban megadott FTP-címet.

Például a Windows rendszerben megnyithatja az Intézőt, és beírhatja a címet a navigációs sávba, amint az az oldal tetején található képen látható. Innen létrehozhat egy új szöveges fájlt .nomedia bármelyik mappában, vagy nevezzen át bármelyik fájlt a NOMEDIA fájlkiterjesztéssé (csak feltétlenül törölje a fájl nevét is).

Ez a módszer egy NOMEDIA fájl törlésével vagy átnevezésével is működik, hogy visszavonja a rejtett hatást.

Ha problémái vannak a NOMEDIA fájl készítésével a számítógépéről, először nyissa meg a szövegszerkesztőt, majd onnan mentse a .nomedia fájlt a számítógép egyik mappájába (győződjön meg arról, hogy a Mentés másként opció beállítása Minden fájl), ahonnan az FTP-kapcsolaton keresztül átmásolhatja az Android-eszköz mappájába.

A legtöbb fájllal ellentétben nincs ok NOMEDIA fájl megnyitására. Legtöbbjük teljesen üres, így az egyik megtekintése szövegszerkesztőben úgysem mutat semmit.

Az egyetlen kivétel az, ha egy fényképet vagy videót átnevezett .nomedia hogy elrejtse a mappát. Ebben az esetben, ha átnevezzük PNG-re, JPG-re, MP4-re stb., Akkor a fájlt újra normálisan használhatjuk.