Hogyan kell használni a Cash App okostelefonján

A Cash App egy népszerű mobil fizetési szolgáltatás neve, amely lehetővé teszi, hogy elektronikus úton pénzt küldjön barátainak és családtagjainak csupán egy okostelefonnal. A Cash App ingyenesen használható és elfogad bankkártyákat, hitelkártyákat és Bitcoin-okat. Itt olvashatja el közelebbről, hogy mi a Cash App, hogyan állítsa be és hogyan küldje el az első befizetést.


Mi az a Cash App?

A korábban Square Cash néven ismert Cash App egy peer-to-peer mobil fizetési alkalmazás, amelyet a Square mobil fizetési platform alapított 2013-ban. A Cash App lehetővé teszi, hogy pénzt küldjön valakinek, csak telefonszámmal, e-mail címmel vagy $ Cashtag-val (egyedi Cash App ID).

Egyéb fontos tudnivalók a Cash App-ról:

  • A Cash App ingyenesen használható pénzküldésre, fogadásra és átutalásra betéti kártya vagy bankszámla használatával. A hitelkártya átutalások 3% tranzakciós díjat vonnak maguk után.
  • A Cash App jelenleg nem támogatja a nemzetközi pénzátutalásokat (csak belföldi átutalások).
  • Az átutalásokat azonnal elküldik, és ugyanazon a napon egy belföldi bankszámlára térítés ellenében, vagy egy-három napon belül ingyen utalhatják.
  • Alapértelmezés szerint akár 250 dollárt is elküldhet bármely 7 napos időszakon belül, és akár 1,000 dollárt is kaphat bármely 30 napos időszakon belül. Növelheti ezeket a határokat.
  • A fizetés azonnali, és hibája esetén általában nem törölhető.
  • A Cash App elérhető iPhone-ra és Androidra.

Jelenleg a Cash App nem támogatja a nemzetközi címzetteknek történő kifizetéseket. Ha nemzetközi fizetést kell küldenie, fontolja meg egy másik fizetési szolgáltatás igénybevételét.


Mennyire biztonságos a Cash App?

A Cash App szerint minden beküldött információt titkosítanak és biztonságosan elküldenek a szervereikre, mind Wi-Fi kapcsolatok, mind adatszolgáltatások (3G, 4G vagy EDGE) keresztül.

A Cash App emellett a PCI Data Security Standard (PCI-DSS) 1. szintű kompatibilis. A PCI-DSS egy olyan ipari szabvány, amelyet a Fizetési Kártya Ipari Biztonsági Szabványügyi Tanácsa hozott létre annak biztosítására, hogy a kereskedők magas szintű biztonságot élvezzenek a hitelkártyák elektronikus feldolgozása során.

Míg a Cash App tranzakciók titkosítva vannak, érdemes fontolóra venni egy VPN (virtuális magánhálózat) alkalmazás használatát is, amikor olyan pénzügyi szolgáltatásokat használ, mint a Cash App, nyilvános Wi-Fi-n keresztül.

Ha többet szeretne megtudni a Cash App biztonságáról, olvassa el a Square biztonsági házirendjének oldalán a működését.


Hogyan készítsünk Cash App-t okostelefonján

Ha készen áll arra, hogy megpróbálja kipróbálni a Cash App alkalmazást, itt olvashatja a részletes utasításokat az alkalmazás okostelefonra történő beállításához és az első fizetés elküldéséhez. Ezek az utasítások iPhone-ra és Androidra egyaránt vonatkoznak.

  1. A kezdéshez le kell töltenie a Cash App alkalmazást okostelefonjára.

    Letöltés:

    iOS Android

  2. Ha először használja az alkalmazást, a rendszer kéri a telefonszám vagy az e-mail bejelentkezési azonosító megadását. Válassza ki, hogyan szeretné az ellenőrző kódokat kapni a Cash App-tól. Ezután egy kódot kapunk a fiók igazolásához.

  3. Az alkalmazás ellenőrzéséhez írja be a Cash App alkalmazásba a kódot, amelyet elküldtél.

  4. Miután ellenőrizte, a bankkártyájával meg kell adnia egy bankot. Itt kell megadnia a betéti kártya számát (a hitelkártya nem fog működni). Ezt a lépést kihagyhatja, és később hozzáadhatja a bankkártyáját.

  5. Írja be az utó- és vezetéknevét, ahogy az a betéti kártyán látható.

  6. Válasszon egy $ Cashtag-ot, amely az Ön egyedi azonosítója a Cash App alkalmazásban, és arra is fel lehet használni, hogy valaki fizessen. A $ Cashtag-nak legalább egy betűt és legfeljebb 20 karaktert kell tartalmaznia. Például $ JohnSmith123.

  7. Megkérdezik, hogy meghívja-e barátait, hogy kapjanak 5 dolláros Cash App bónuszt. Ez a lépés szigorúan nem kötelező. A fizetés során később lehetősége lesz névjegy hozzáadására.


Fizetés készpénz alkalmazással

Miután telepítette a Cash App alkalmazást okostelefonjára, egyszerű dolog pénzt küldeni valakinek. Be kell állítania egy fizetési módot (ha még nem állította be), és meg kell adnia a címzett telefonszámát, e-mail címét vagy $ Cashtag-ját.

Adjon hozzá fizetési módot a Cash App alkalmazáshoz

Ha még nem állított be betéti kártyát vagy más típusú finanszírozási forrást, akkor ezt a fizetés elküldése előtt meg kell tennie. Ha már beállította a betéti kártyát, hagyja ki ezt, és ugorjon a következő szakaszra.

  1. A fizetési mód beállításához nyissa meg a Cash App alkalmazást, és kattintson a képernyő alján található banképület szimbólumra.

    Felhívjuk figyelmét, hogy ez a bank szimbólum $ szimbólummá változik, attól függően, hogy van-e a számlán felvehető pénzeszköz.

  2. A következő képernyőn lehetősége van bankszámla (betéti kártya), Készpénz vagy Bitcoin beállítására a befizetésekhez. Válassza ki a használni kívánt finanszírozási forrást, és kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat.

Küldjön fizetést készpénz alkalmazással

Miután beállította a finanszírozási forrást, elkezdheti a kifizetések küldését. Néhány gyors koppintással pénzt küldhet barátainak és családtagjainak.

  1. A Cash App pénzátutalás képernyőn írja be az elküldeni kívánt összeget, majd érintse meg a ikont Fizet gombot alul.

    A Cash App pénzátutalás képernyőjének eléréséhez koppintson a ikonra $ szimbólum (középen) a képernyő alján.

  2. A következő képernyőn adja meg a címzett nevét, $ Cashtag, telefonszámot vagy e-mail címet. Az összes barát megtalálásához koppintson a ikonra Kapcsolatok engedélyezése amely lehetővé teszi a Cash App számára az okostelefon kapcsolattartói listájának elérését, és lehetővé teszi, hogy lássa, mely partnerek közül telepítette a Cash App alkalmazást.

    Ellenőrizze, hogy a címzett helyes-e. Ha rossz személynek küld pénzt, előfordulhat, hogy nem tudja visszaszerezni a pénzét!

  3. Ha egynél több fizetési módot állított be (például bankkártya ÉS hitelkártya), akkor a fizetés előtt meg kell határoznia a finanszírozási forrást. A finanszírozási forrás legördülő menü a képernyő tetején található (lent sárgával körözve).

    A finanszírozási forrás legördülő menü kicsi és könnyen elmulasztható. A Pay elérése előtt feltétlenül válassza ki a megfelelő finanszírozási forrást. Miután megérinti a Fizetés lehetőséget, a fizetése automatikusan elküldődik, és nem tudja lemondani.

  4. Az átvitel befejezéséhez koppintson a ikonra Fizet a képernyő jobb felső sarkában. Sikeres esetben kapsz egy megerősítést arról, hogy a befizetést elküldtük.

  5. A fizetés elküldése után a címzett értesítést kap a befizetésről.

A fizetés elfogadásához annak a személynek, akinek pénzt küld, az okostelefonjára is telepítenie kell a Cash App alkalmazást. Ha nem biztos benne, kérdezze meg a címzettet, mielőtt pénzt küldene.


Hogyan lehet pénzt készpénzzel használni

Ha pénzt kapott a Cash App-tól, akkor az alkalmazáson keresztül készpénzt vehet igénybe bankszámlája segítségével. Így teheti meg.

  1. A fizetéshez nyissa meg a Cash App alkalmazást, és koppintson a ikonra $ aláírja a képernyő bal alsó sarkában a rendelkezésre álló források eléréséhez.

  2. Ezután koppintson a elemre Cash Out. A következő képernyőn érintse meg a elemet Cash Out újra.

  3. Válassza ki, hogyan kívánja átutalni a bankját. Vagy megteheti Azonnali transzfer térítés ellenében, vagy a Standard
    transzfer (egy-három nap).

  4. Válasszon egy amerikai bankot az átutalásához. Ha bankja nincs a listán, akkor kereshet rá.

  5. Az átutalás befejezéséhez jelentkezzen be a kiválasztott bankba.

Ha kétlépcsős azonosítást állított be a bankjánál, akkor ez zavarhatja az átutalást. Ha bármilyen kérdése merülne fel pénzének befizetésével, vegye fel a kapcsolatot bankjával vagy vegye fel a kapcsolatot a Cash App segítségével.