Kodi: Mi ez és hogyan kell használni

A Kodi egy népszerű nyílt forráskódú program, amely a számítógépet vagy a mobileszközt virtuális hubokká alakítja multimédia igényeinek kielégítésére. A Kodi segítségével tucatnyi fájlformátumban játszhat le hang-, videó- ​​és fényképes diavetítéseket. Funkcionálisan tovább bővítheti a Kodi hivatalos és nem hivatalos kiegészítésein keresztül.

A cikkben szereplő információk a Kodi 18.7 (Leia) verziójára és későbbi verzióira vonatkoznak Android, iOS, Linux, macOS és Windows rendszerekre.


Mi az a Kodi?

A korábban XBMC néven ismert Kodi egy ingyenes program, amely sokkal könnyebbé teszi a zenék, filmek és tévéműsorok elérését. Olyan felhasználói felülettel rendelkezik, amely zökkenőmentesen méretezhető a legkisebb okostelefonoktól a legnagyobb televízió képernyőig.

Bár a Kodi nem tartalmaz tartalmat, testreszabható kezelőfelületén keresztül megkönnyíti a filmekhez, zenéhez és játékokhoz való hozzáférést. Az ilyen adathordozók tárolhatók külső merevlemezen, optikai formátumokban, például a Blu-ray lemezen, vagy a felhőben.


Töltse le és telepítse a Kodi programot

A kezdéshez telepítse a Kodi verzióját az operációs rendszeréhez. Platformspecifikus utasítások a Kodi hivatalos weboldalán találhatók. Javasoljuk, hogy futtassa az alkalmazás legújabb stabil verzióját. Bár a fejlesztési verziók elérhetők új funkciókkal, ezek a verziók nem működnek megfelelően.

Ha telepítette a programot, mindenképpen frissítse a Kodit a legújabb verzióra.

Hogyan TV és Hogyan Zene Kiegészítők

A Kodi segítségével saját zenéit és filmjeit játszhatja le. Megtekintheti és meghallgathatja az interneten elérhető streaming tartalmakat is. Ezekhez a folyamokhoz a Kodi kiegészítők, kis programok segítségével férhet hozzá, amelyek kibővítik az alkalmazás natív funkcionalitását.

A legtöbb Kodi kiegészítő tárházakban található. A Kodi adattáraknak két típusa van, amelyeket hivatalosnak vagy nem hivatalosnak neveznek ki. Kövesse az alábbi lépéseket a kiegészítők telepítéséhez mind a hivatalos, mind a nem hivatalos Kodi-tárakból.


A hivatalos Kodi-kiegészítők telepítése

A hivatalos adattárakat a Team Kodi tartja fenn, és alapértelmezés szerint szerepelnek az alkalmazásban. A hivatalos adattárak fiókjaiban található kiegészítőket az XBMC Foundation szankcionálja. Ezeket általában jogosnak és biztonságosnak lehet tekinteni.

A hivatalos Kodi-kiegészítők eléréséhez:

Ha egyedi felületet használ a Kodi számára, a kezelőfelület eltérhet az alábbi képektől.

  1. Nyissa meg a Kodi programot, majd lépjen a bal oldali menübe és válassza a lehetőséget Bővítmények.

  2. Válassza ki a csomag ikonra.

  3. választ Telepítés az adattár.

  4. A Kodi hivatalos adattárában található több mint egy tucat mappa listájára kerül. Válasszon kategóriát, majd válassza ki a kívánt bővítményt.

    Ha nem hivatalos adattárat telepített, megjelenik az elérhető tárak listája. Válassza ki a címkézettet Kodi Add-on repository val vel Kodi csapat tulajdonosaként szerepel.

  5. választ felszerel a részletek képernyőn.

  6. választ OK a Kodi kiegészítő telepítéséhez.

  7. nyomja meg Esc a billentyűzeten, amíg vissza nem tér a Kodi főképernyőjére, majd válassza ki az újonnan telepített kiegészítőt.

  8. A képernyő alján számos lehetőség áll rendelkezésre. Letilthatja például az új bővítményt, konfigurálhatja annak beállításait és engedélyezheti az automatikus frissítéseket. A kiegészítő elindításához válassza a lehetőséget futás.


A nem hivatalos Kodi-kiegészítők telepítése

A nem hivatalos adattárakat távolról tárolják és egy harmadik fél kezeli. A Kodi nem hivatalos bővítményeinek elérése:

A Team Kodi által nem jóváhagyott kiegészítők biztonsági réseket és rosszindulatú programokat tartalmazhatnak.

  1. Indítsa el a Kodit, és válassza a ikont Beállítások fogaskerék.

  2. választ rendszer a Kodi rendszerbeállítások megnyitásához.

  3. választ Standard
    a képernyő bal alsó sarkában, hogy az opció a következőre változzon: Részletes.

  4. választ Bővítmények a bal oldali menü ablaktáblán, majd kapcsolja be a Ismeretlen források kapcsoló az aktiválásához.

  5. Megjelenik egy figyelmeztető üzenet, amely részletezi az ismeretlen forrásokba vetett bizalom lehetséges veszélyeit. Válassza a lehetőséget Igen hogy folytassa.

  6. Nyomja meg a Esc a billentyűzeten a visszatéréshez rendszer képernyőn, majd válassza a lehetőséget File Manager.

  7. választ Add forrás a Fájlkezelő bal oldalán.

  8. Ban,-ben Adja hozzá a fájlforrást felugró ablakban válassza a lehetőséget Egyik sem.

  9. A rendszer kéri, hogy adja meg a hozzáadni kívánt lerakat elérési útját. Ezt a címet általában a tárház webhelyéről vagy fórumáról szerezheti be. Az URL megadása után válassza a lehetőséget OK.

    A rendszer kéri, hogy adjon nevet az adattárnak. Válassza ki a kívánt nevet. Arra lesz szükség, hogy az alkalmazás egészében a forrás elérési útjára hivatkozjon.

  10. nyomja meg Esc a billentyűzeten, amíg vissza nem tér a Kodi főképernyőjére, majd válassza a lehetőséget Bővítmények a bal oldali menü ablaktáblán.

  11. Válassza ki a csomag ikonra.

    Alternatív megoldásként válasszon egy kategóriát (például Videó, Zene vagy Játék), majd válassza a lehetőséget Adja meg a kiegészítő böngészőt.

  12. választ Telepítés a zip fájl.

  13. Válassza ki a 9. lépésben megadott forrásnevet. A gazdagép kiszolgáló konfigurációjától függően mappák és almappák sorozata jelenhet meg Önnek. Keresse meg a megfelelő elérési utat, és válassza ki a telepítendő lerakat .zip fájlját.

    Tárolót telepíthet a merevlemezen vagy a cserélhető lemezen található .zip fájlból is. Egyes webhelyek lehetővé teszik a lerakat telepítéséhez szükséges fájl letöltését.

  14. A lerakat sikeres telepítése után válassza a lehetőséget Telepítés az adattár.

  15. Válassza ki az újonnan telepített adattárat.

  16. Megjelenik a nem hivatalos adattárban található mappák listája. Válasszon kategóriát, majd válassza ki a kívánt bővítményt.

  17. választ felszerel a bővítmény részleteinek képernyőn, majd válassza a lehetőséget OK megerősítéséhez. Amikor a telepítés befejeződött, nyomja meg a gombot Esc visszatérni a Kodi kezdőképernyőjére, ahol látnia kell az új kiegészítőt.

Számos nem hivatalos kiegészítő közvetítheti a szerzői jog által védett tartalmat, beleértve a filmeket, zenét, tévéműsorokat és élő közvetítéseket. Ilyen tartalom streamingje az Ön országában törvénytelen lehet.

A legjobb nem hivatalos Kodi kiegészítő adattárak

Az interneten sok független Kodi-tár található, amelyek folyamatosan megjelennek. Az alábbiakban felsoroljuk a legjobbakat az üzemidő és az elérhető kiegészítők szempontjából:

  • SuperRepo
  • Noobs és Nerds
  • Mucky Ducks

A nem hivatalos adattárak listáját a Kodi wiki tartalmazza.