iPhone DFU mód: Mi ez és hogyan kell használni

Számos problémát megoldhat az iPhone-val valami viszonylag egyszerű dologgal, például egy újraindítással. A nagyobb kihívást jelentő kérdésekhez átfogóbb megközelítésre lehet szükség, az úgynevezett DFU módra.

A cikk utasításai minden iOS-eszközre vonatkoznak, ideértve az iPhone-t, az iPod touch-ot és az iPad-et is.

Emilija Manevska / Moment / Getty Images


Mi a DFU mód?

Az iPhone Device Firmware Update (DFU) mód alacsony szintű változásokat hajt végre az eszközt futtató szoftverben. Bár a helyreállítási módhoz kapcsolódik, átfogóbb, és nehezebb problémák megoldására használhatja.

Amikor egy iOS eszköz DFU módban van, az eszköz be van kapcsolva, de még nem indította el az operációs rendszert. Ennek eredményeként módosíthatja az operációs rendszert, mert az még nem fut.

Mikor kell használni a DFU módot iPhone-on

Az iPhone, iPod touch vagy iPad legtöbb szokásos használatához nincs szüksége DFU módra. A helyreállítási mód általában az egyetlen dolog, amire szüksége lesz. Ha az eszköz az operációs rendszer frissítése után elakadt egy hurokban, vagy olyan sérült adatai vannak, hogy nem fognak megfelelően futtatni, akkor a helyreállítási mód az első lépés. A legtöbb esetben használja az iPhone DFU módot:

  • Cserélje le az eszközön futó iOS verziót. Tegye ezt, ha valamilyen okból az újabb verzióra való frissítés megrongálta az eszközt, vagy az alkalmazások nem működnek megfelelően. Lehetőleg kerülje ezt, de ritka esetekben erre szükség lehet.
  • Zárja be az eszközt vagy bontsa ki.
  • Távolítsa el az iOS lejárt bétaverzióját.
  • Javítson ki egy iPhone-t, amely nem indul el az Apple logó mellett.

Bizonyos helyzetek kijavításához szükség lehet az eszköz DFU módba helyezésére, de fontos megjegyezni, hogy potenciálisan veszélyes. A DFU mód használata az operációs rendszer leminősítéséhez vagy az eszköz jailbreakjéhez károsíthatja azt, és megsértheti a garanciát.

Ha a DFU mód használatát tervezi, akkor ezt saját felelősségére tegye meg - vállalja a felelősséget az esetleges káros eredményekért.


Hogyan lehet belépni a DFU módba iPhone-on

Az eszköz DFU módba állítása hasonló a helyreállítási módhoz. A következőket kell tennie:

  1. Csatlakoztassa az iPhone-t vagy egy másik iOS-eszközt a számítógéphez, majd nyissa meg az iTunes alkalmazást.

  2. Tartsa a Alvó / teljesítmény gombot (az eszköz tetején található) egy csúszka megjelenítéséhez, majd húzza jobbra a csúszkát az eszköz kikapcsolásához.

    Ha az eszköz nem kapcsol ki, akkor továbbra is tartsa a gombot teljesítmény gombot, és FŐOLDAL gombot a csúszka megjelenése után. Végül a készülék kikapcsol. Engedje el a gombokat, amikor a készülék kikapcsol.

  3. Ha a készülék ki van kapcsolva, tartsa lenyomva a gombot Alvó / teljesítmény gombot, és FŐOLDAL gombot egyidejűleg.

    Ha iPhone 7 vagy újabb verziója van, tartsa lenyomva a ikont Alvó / teljesítmény gomb és a Lehalkít gombra, nem pedig a Kezdőlap gombra.

  4. Tartsa ezeket a gombokat 10 másodpercig.

    Ha túl sokáig tartja, az eszköz helyreállítási módba megy, a DFU mód helyett. Az Apple logó akkor jelenik meg, amikor a készülék helyreállítási módba lép.

  5. Engedje el a Alvó / teljesítmény gombot, de továbbra is tartsa lenyomva a gombot FŐOLDAL Gomb (vagy Lehalkít gombot egy iPhone 7 vagy újabbnál) 5 másodpercig.

    Ha megjelenik az iTunes logó és az üzenet, túl sokáig tartotta a gombot, és újra kell kezdenie.

  6. Ha az eszköz képernyője fekete, akkor DFU módban van. Ha az iTunes felismeri, hogy az iPhone csatlakoztatva van, akkor készen áll a folytatásra.

  7. Ha ikonokat vagy szöveget lát az eszköz képernyőjén, az nem DFU módban van, és újra kell kezdenie.


Hogyan lehet kilépni a DFU módból iPhone-on

Az iPhone DFU módból való kilépéshez kapcsolja ki az eszközt. Tartsd a Alvó / teljesítmény gombot, amíg a csúszka meg nem jelenik, majd mozgassa a csúszkát. Vagy ha tartja a Alvó / teljesítmény és FŐOLDAL (Vagy Lehalkít) gombokkal tovább, a készülék kikapcsol, és a képernyő elsötétül.