Facebook korlátozott lista: Mi ez és hogyan kell használni

A Facebook Korlátozott listája olyan funkció, amely lehetővé teszi a felhasználók számára elrejteni bejegyzéseket bizonyos barátok elől a közösségi hálózaton úgy, hogy hozzáadja őket ehhez a listához. Bármely Facebook-barát bármikor felvehető vagy eltávolítható ebből a listából, és nincs korlátozás, hogy hány ember szerepelhet rajta.


Mit jelent a korlátozott a Facebookon?

Egy korlátozott Facebook-barát egyszerűen felkerült a Korlátozottak listájára. Még mindig Facebook-barátok, és közvetlen üzenetben kommunikálhatnak veled. A szokásos módon továbbra is láthatja bejegyzéseiket a hírcsatornában.

Theresa Chiechi / Web


Hogyan vehetek fel barátokat egy korlátozott listára a Facebookon?

  1. Nyissa meg a hivatalos Facebook alkalmazást iOS vagy Android okostelefonján vagy táblagépén. Ha inkább számítógépet szeretne használni, nyissa meg kedvenc webböngészőjét, és keresse fel a hivatalos Facebook webhelyet. Jelentkezzen be, ha még nem.

  2. Nyissa meg annak a barátnak a Facebook-profilját, akit fel szeretne venni a Korlátozottak listájára. Ha nem sikerül megtalálni őket, írja be a nevüket a Facebook webhely vagy alkalmazás tetején található keresősávba.

  3. Keresse meg barátja profiloldalán keresse meg azt a gombot, amely azt írja barátok. Érintse meg.

  4. Meg kell jelennie egy kis menünek. Kattintson bármelyikre Barátlisták szerkesztése or Hozzáad egy másik listához. A menü szövege attól függően változik, hogy milyen alkalmazást használ, vagy a Facebook webhelyén tartózkodik, de a funkció ugyanaz, függetlenül attól, hogy mit ír.

  5. Megjelenik számtalan Facebook lista, amelynek célja az emberek kategorizálása, akikkel a közösségi hálózaton kommunikál. Görgessen le a lista aljára a megnevezetthez Korlátozott. Érintse meg, hogy barátját felvegye a Korlátozott listára.


Milyen Facebook-bejegyzéseket láthatnak a korlátozott felhasználók?

A Korlátozott listádon szereplő Facebook-barátok továbbra is láthatják az összes nyilvános adatvédelmi beállítással közzétett bejegyzésedet, valamint a Barátok adatvédelmi beállításával közzétett bejegyzéseket, amelyekben személyesen vannak címkézve vagy megemlítve őket.

A nyilvános bejegyzéseket a földgömb ikonja alapján lehet azonosítani, míg a Barátok közt bejegyzések ikont két embernek látszanak. Bármely bejegyzés magánéletét megváltoztathatja, egyszerűen szerkesztheti őket a bejegyzés jobb felső sarkában található ellipszis menü segítségével.


Hogyan lehet közzétenni a Facebookon korlátozott listával

  1. Miután felvett legalább egy barátot a Korlátozottak listájára, hozzon létre egy új Facebook-bejegyzést a szokásos módon.

  2. Mielőtt közzétenné bejegyzését, győződjön meg arról, hogy a barátok (emberek) ikon látható. Ha a nyilvános (földgömb) ikon jelenik meg, érintse meg és válassza ki barátok.

  3. Tegye közzé bejegyzését. Mostantól az összes Facebook-barátod megtekintheti, kivéve azokat, akiket felvett a Korlátozott listára. A Korlátozottak listáján bárki ettől a ponttól kezdve automatikusan nem tudja megtekinteni a Barátok számára tett bejegyzéseket.

Meg tudják mondani a barátok, ha szerepelnek a Facebook korlátozott listáján?

A Facebook-felhasználók nem kapnak értesítést a közösségi hálózatok listájára való felvételéről vagy eltávolításáról, így barátainak nincs közvetlen módja annak kiderítésére, hogy felvették őket a Korlátozottak listájára.

Hogyan távolíthatom el a barátokat a Facebook korlátozott listájáról?

  1. Facebook-barát eltávolításához a Korlátozott listából nyissa meg a profiloldalát egy webböngészőben vagy egy hivatalos Facebook-alkalmazásban.

  2. Kattints a barátok ikonra a profiljukon.

  3. Az előugró új menüben kattintson a gombra Barátlisták szerkesztése or Hozzáad egy másik listához. A pontos szöveg attól függően változik, hogy miként éred el a Facebookot.

  4. Görgessen lefelé a Facebook listák listáján a Korlátozott. A lista neve mellett pipának kell lennie. Érintse meg a pipa eltávolításához. Most törölni kell őket a listáról.

Miért használjak korlátozott listát?

A korlátozott listák akkor lehetnek hasznosak, ha bejegyzéseket szeretne írni vagy megosztani valamiről linket anélkül, hogy el kellene olvasnia a közeli barátok vagy családtagok negatív vagy ellentmondásos kommentjeit. A Korlátozottak listája praktikus módja lehet annak, hogy kapcsolatban maradhasson munkatársaival a Facebookon anélkül, hogy további személyes hozzászólásokat látnának az Ön otthonával vagy szerelmi életével kapcsolatban.