Google Drive: Mi ez, hogyan kell használni, és így tovább

A Google Drive egy online tárhelymegoldás, amelyet a Google indított el 2012 áprilisában. Elsősorban fájlok tárolására és biztonsági mentésére szolgál, de népszerű eszköz a vállalkozások, iskolák és magánszemélyek projekt-együttműködésére is.


Vannak hivatalos Google Drive-alkalmazások?

A Google hivatalos Google Drive-alkalmazásokat hozott létre iOS és Android készülékekhez egyaránt. Mindkét alkalmazás ingyenesen letölthető és használható, és különféle funkciókat kínál, mint például fájlok feltöltése és letöltése egy Google Drive-fiókból, fájlkeresés, egyes fájlok offline megtekintése és a fájlok másokkal való megosztásának lehetősége.

A Google Drive Android-alkalmazás képes okostelefonok vagy táblagépek kamerájával beolvasni a dokumentumokat, és elmentheti azokat a felhőbe.

Az Android és az iOS alkalmazások mellett léteznek hivatalos Google Drive programok Windows és Mac számítógépekhez is, amelyek segítségével fájlokhoz férhetnek hozzá, és szinkronizálhatják a helyi dokumentumokat a felhőbe.

Google


Mennyi ingyenes a Google Drive-tárhely?

Bár számos olyan fizetett terv létezik, amelyek nagyobb felhőalapú tárhelyet kínálnak, a Google Drive továbbra is 15 gigabájtot biztosít ingyenes felhasználóknak az összes fájl tárolásához.

A fizetett tervek 100 gigabájtnál kezdődnek és egészen 30 terabájtig terjednek. A számlákat havonta vagy évente lehet terhelni.

Google Drive-fiók létrehozása

Ha van Google-fiókja, amelyet a Gmail, a YouTube, a Google+ és a Google Play számára is használnak, akkor valójában már rendelkezik Google Drive-fiókkal, amelyhez egyszerűen hozzáférhet, ha bejelentkezik a Google Drive webhelyére vagy alkalmazásokba a fiókadatokkal. . Ha még soha nem használt Google tulajdonában lévő webhelyet vagy szolgáltatást, akkor az alábbi lépéseket követve ingyenesen létrehozhat Google-fiókot.

  1. Nyissa meg a kívánt böngészőt, és keresse fel a www.drive.google.com webhelyet.

  2. Kattintson a kékre Nyissa meg a Google Drive-ot gombot.

  3. A következő oldalon hagyja figyelmen kívül a bejelentkezési mezőt, és kattintson a gombra Fiók létrehozása link.

  4. Írja be utó- és vezetéknevét, és kétszer írja be az új, biztonságos jelszót. Google-fiókja felhasználóneve egyben az új Gmail e-mail címe is lesz. Ha nem szeretne új Gmail e-mail címet létrehozni, kattintson a Saját e-mail cím használata lehetőségre az aktuális e-mail megadásához.

  5. Kattints Következő.

  6. Most ellenőriznie kell telefonszámát. Erre azért van szükség, hogy megvédje fiókját az illetéktelen hozzáféréstől vagy feltöréstől. Írja be telefonszámát, és kattintson a Tovább gombra.

  7. Egyedi kódot küldünk szöveges üzenetként a mobiltelefonjára. Miután megkapta az üzenetet, írja be a kódot a következő oldalon, és folytassa a nemével, születésnapjával és egy biztonsági másolatával kapcsolatos további információk megadásával, amelyet szintén használnak fiókja biztonságának megőrzéséhez. Ha készen áll, kattintson a gombra Következő.

  8. A következő oldalon ismerteti a Google adatvédelmi irányelveit és felhasználási feltételeit. Olvassa el az összes információt, majd kattintson a gombra Elfogadom gomb. Ez a gomb csak azután jelenik meg, hogy végiggörgette a rendelkezésére bocsátott összes információt.

  9. Most létrehozza új Google-fiókját, és automatikusan bejelentkezik.


Hogyan lehet bejelentkezni a Google Drive-ba

A Google Drive-fiókba történő bejelentkezéshez fel kell használnia Google-fiókjának adatait. Ez ugyanaz a fiók, amelyet más Google-szolgáltatásokhoz, például a YouTube-hoz, a Bloggerhez és a Google+-hoz használnak.

  1. Nyisson meg egy böngészőt, és keresse fel a www.drive.google.com webhelyet.

  2. Kattints a Nyissa meg a Google Drive-ot.

  3. Írja be a Google-fiókjához társított e-mail címet vagy telefonszámot. Ha rendelkezik Gmail e-mail címmel, nyugodtan használja ezt. Miután megadta, koppintson a ikonra Következő.

  4. Írja be a Google-fiókjához tartozó jelszót, majd kattintson a gombra Következő.

  5. A Google most megerősítő kódot küld a társított telefonszámra szöveges üzenetként. Miután megkapta, írja be a következő képernyőre, és érintse meg a gombot Következő. Mostantól bejelentkezik Google-fiókjába, és automatikusan a Google Drive irányítópultjára kerül.


Hogyan működhetek együtt a Google Drive-val?

A Google Drive a Google Dokumentumokkal együttműködve olyan hatékony együttműködési eszközt készít, amely lehetővé teszi számos résztvevő számára, hogy valós időben szerkessze a számítógépén, okostelefonján vagy táblagépén található dokumentumokat, mivel a Google Drive képes a fájlok szinkronizálására az eszközök között a felhőn keresztül.

A Google Dokumentumok lehetővé teszi a Google Dokumentumok, Táblázatok és Diák létrehozását, amelyek lényegében a Google saját verziói a Microsoft Word, Excel és PowerPoint dokumentumtípusaiból, és szinte azonos módon működnek. 

Ha engedélyezni szeretné az együttműködést egy Google Doc fájlban, egyszerűen nyissa meg, érintse meg a felső eszköztár Megosztás gombját, és adja meg azoknak a személyeknek a nevét vagy e-mail címét, akikkel együttműködni szeretne. Most hozzáférést kapnak a fájlhoz, és bármikor módosíthatják.

Vannak Google Drive alternatívák?

Számos felhőalapú tárolási megoldás áll a fogyasztók rendelkezésére, és sokan egynél többet használnak személyes és szakmai adattároláshoz. Néhány népszerű alternatíva a Microsoft OneDrive, a Dropbox és az Apple iCloud.