Az XBox SmartGlass Controller használata

Az Xbox SmartGlass egy Xbox One vezérlő alkalmazás, amely telefonját vagy táblagépét távirányítóvá alakítja az Xbox One (vagy az Xbox 360) számára. Ez nagyszerű módja az Xbox One-val való interakciónak, ha a telefonja már kéznél van, miközben filmet vagy tévéműsort néz a konzolján.

A SmartGlass alkalmazás játék közben is hasznos, mivel ezzel aktiválhatja a játék DVR funkcióját az Xbox One-on, és sok játék az Xbox 360 verziót használja a második képernyő kritikus információinak, például térképek megjelenítéséhez.

A konzol telefonon történő irányításán túl az alkalmazás könnyű hozzáférést biztosít az Xbox barátok listájához, az eredményekhez és a gamerscore-hoz, a tévék listájához és egyebekhez.


Az Xbox One SmartGlass beszerzése

A SmartGlass telefonokhoz és táblagépekhez egyaránt elérhető, Androidon, iOS-en és Windows-on is működik, így nagyjából mindenki kihasználhatja.

A bal oldalon látható eljárás az, hogy az Xbox One SmartGlass telepítése és beállítása hogyan működik Android rendszeren, de a folyamat hasonló, függetlenül a telefon vagy táblagép típusától.

Az Xbox One SmartGlass telepítésének lépésről lépésre történő bemutatása:

  1. Indítsa el a Google Play Áruházat, az App Store-t vagy a Windows Phone Áruházat, készülékétől függően.

  2. Keressen rá az "Xbox One SmartGlass" kifejezésre.

  3. Töltse le és telepítse az alkalmazást.

  4. Indítsa el a Xbox One SmartGlass app.

  5. Írja be a Microsoft-fiókjához társított e-mail, telefon vagy Skype nevet, és koppintson a gombra Következő.

  6. Írja be a jelszavát, és érintse meg a gombot Bejelentkezés.

  7. Ha a képernyőn megjelenik a Gamertag, érintse meg a gombot Játsszunk. Ha nem, koppintson a ikonra Fiókváltás és inkább jelentkezzen be a Gamertag-hoz társított fiókba.

A készülék most úgy van beállítva, hogy működjön a SmartGlass-szal, és folytathatja annak csatlakoztatását egy Xbox One-hoz.


Az Xbox SmartGlass csatlakoztatása az Xbox One-hoz

Mielőtt bármire felhasználhatja a SmartGlass alkalmazást, csatlakoztatnia kell egy Xbox One-hoz. Ehhez a telefont és az Xbox One-t ugyanahhoz a Wi-Fi hálózathoz kell csatlakoztatni.

Ha nem biztos abban, hogyan csatlakoztassa telefonját a Wi-Fi-hez, akkor az alábbiak szerint csatlakoztathatja az Androidot a Wi-Fi-hez, és hogyan csatlakoztathatja az iPhone-t a Wi-Fi-hez.

  1. Ha a telefonján vagy táblagépén meg van nyitva az Xbox One SmartGlass alkalmazás, koppintson a bal felső sarokban található hamburger ikonra.

  2. Érintse Kapcsolat.

  3. Érintse Xbox egy ha nem változtatta meg a konzol alapértelmezett nevét, vagy koppintson a hozzárendelt névre, ha megváltoztatta.

  4. Érintse Csatlakozás.


Az Xbox One SmartGlass használata távirányítóként

Míg a SmartGlassnak nagyon sokféle felhasználása van, az egyik legnagyobb előnye, hogy telefonját távirányítóként használhatja az Xbox számára.

Ha sikeresen csatlakoztatta SmartGlass alkalmazását az Xbox One-hoz, a távvezérlő funkció elindításához és használatához:

  1. A telefonján vagy táblagépén megnyitott Xbox One SmartGlass alkalmazással koppintson a ikonra távirányító ikonra a képernyő jobb alsó sarkában található.

  2. Érintse meg ott, ahol mondja A, B, X or Y a képernyőn, és a konzol úgy fog működni, mintha megnyomta ezeket a gombokat egy vezérlőn.

  3. Húzza ujját a balra, jobb, up or le- a készülék képernyőjén, és a konzol úgy fog regisztrálni, mintha ezt az irányt tolná a d-padon.

    Ezek a vezérlők az irányítópulton és az alkalmazásokban működnek, a játékokban azonban nem.


A Game Hub rögzítése és elérése a SmartGlass segítségével

Az Xbox One beépített DVR funkcióval rendelkezik, amely rögzíti a játékmenetét, és számos különböző módon kiválthatja. Ha van Kinect-je, akkor akár a hangjával is aktiválhatja a felvételi funkciót.

Ha a SmartGlass segítségével szeretné aktiválni a játék DVR funkcióját az Xbox One készüléken, ez rendkívül egyszerű folyamat: Az Xbox One készüléken futó játékkal koppintson a játék nevére a SmartGlass alkalmazásban, majd Jegyezzük fel.


Mit tehet még az Xbox One SmartGlass?

A SmartGlass fő célja a konzol vezérlése a telefonjával, de annak segédprogramja nem ér véget, amikor kikapcsolja a konzolt és elmegy a kanapéról.

Ha valaha is szeretné ellenőrizni az elért eredményeit vagy a gamerscore-ját, amikor távol van az Xbox One-tól, a SmartGlass ebbe beleköt. Ezenkívül ranglistainformációkkal rendelkezik, így lapokat tarthat ismerőseinél, sőt üzeneteket is küldhet nekik, ha online vannak.

A SmartGlass hozzáférést biztosít a video- és képernyőrögzítésekhez, az Xbox áruházhoz és a OneGuide-hoz is, amely egy beépített tévés listázási funkció, amely tele van kedvenc műsorokkal, ha a konzol segítségével televíziót néz.

A SmartGlass Xbox 360 beszerzése

Lehet, hogy az Xbox 360 már nem a Microsoft forró új rendszere, de továbbra is használhatja vele a SmartGlass-t.

A fogás az, hogy az Xbox 360 és az Xbox One az alkalmazás különböző verzióit használja, így ha mindkét konzollal rendelkezik, akkor két különböző verziót kell letöltenie és telepítenie.

.

Ha meg szeretné szerezni az Xbox 360 SmartGlass alkalmazást, a következő lépéseket kell tennie:

  1. Indítsa el a Google Play Áruházat, az App Store-t vagy a Windows Phone Áruházat, készülékétől függően.

  2. Keressen rá az "Xbox 360 SmartGlass" kifejezésre.

  3. Töltse le és telepítse az alkalmazást.

  4. Indítsa el a Xbox 360 SmartGlass app.

  5. Jelentkezzen be Microsoft-fiókjába, vagy szükség esetén hozzon létre egyet.

  6. Érintse meg a Rajt gombot, és készen áll az indulásra.

Mit tehet a SmartGlass Xbox 360?

Az Xbox 360 SmartGlass átalakíthatja telefonját egy játék vezérlőjévé, játék közben információkat jeleníthet meg, például térképeket, sőt a telefont egérré alakíthatja, hogy interakcióba léphessen olyan alkalmazásokkal, mint az Internet Explorer.