PDF szerkesztése Mac gépen

A PDF-szerkesztő pontosan az, aminek hangzik: egy program, amely lehetővé teszi egy PDF-fájl szerkesztését. Lehet, hogy megváltoztathatja a PDF fájl szövegét, képeket adhat hozzá vagy távolíthat el, kiemelhet dolgokat, kitölthet űrlapokat, aláírhatja nevét és így tovább.

Noha nehéz megtalálni a MacOS számára egy valóban ingyenes PDF-szerkesztőt, amely képes ezeket a dolgokat egy programban elvégezni, egyáltalán nem nehéz olyanokat találni, amelyek együttes használatukkal képesek megvalósítani ezeket a PDF-szerkesztő képességeket.

A PDF-fájlok szerkesztésének legegyszerűbb módja Mac rendszeren a beépített Előnézet program használata. Számos más lehetőség is létezik, beleértve az online és harmadik féltől származó PDF-szerkesztőket, amelyek jobban működhetnek az Ön számára, attól függően, hogy mit szeretne tenni a PDF-szerkesztő.

Ehhez hasonló feladat lehet, hogy konvertálja a PDF-fájlt más fájlformátumba, például egy DOCX-fájlba az MS Word-ben, vagy egy EPUB-fájlba, hogy a PDF-t e-könyvként használja. Az ilyen típusú szerkesztéseket nem PDF-szerkesztővel, hanem dokumentumfájl-átalakítóval lehet végrehajtani. Hasonlóképpen, ha egy másik fájlt PDF-fé konvertál, használhat PDF-nyomtatót is.


PDF-fájlok szerkesztése az Előnézet segítségével

Az Preview egy olyan program, amelyre előre telepítve van a Mac számítógépe, és amely képes megnyitni és szerkeszteni a PDF-eket. Körülbelül ugyanolyan kiterjedt, mint bármely más PDF-szerkesztő, azzal a kivétellel, hogy nem képes szerkeszteni a már létező szöveget. Ennek azonban további előnye, hogy a használatához nem kell külön telepítenie - csak nyissa meg a PDF fájlt, és azonnal kezdje el a szerkesztést.

Pillanatkép

Ha az Előnézet nem indul el a PDF-fájl megnyitásakor, először nyissa meg az Előnézet alkalmazást, majd keresse meg onnan a PDF-t. A Launchpad előnézete elérheti: keresés Preview vagy keresse meg a programok listáján. Ha nyitva van, menjen a filé > Nyisd ki hogy megtalálja a PDF-et.

Lehetséges, hogy azt gondolja, hogy a szerkesztése menü segítségével megtalálhatja az összes PDF-szerkesztő eszközt az Előnézetben, de ez nem így van. Ehelyett ez a menü az oldalak törlésére szolgál a PDF-ből és az oldalak beszúrására más PDF-fájlokból (vagy üres oldalak készítésére).

Az Előnézet lehetővé teszi az oldalak átrendezését a PDF-fájlban az oldalsáv felfelé vagy lefelé húzásával. Ez azt jelenti, hogy a második oldalt az első, az utolsót pedig a másodikvá teheti stb. Ha nem látja az Előnézet sávot, engedélyezheti a Megnézem menüben.

Az Előnézet egyéb PDF-szerkesztési beállításainak többsége a Eszközök menü. Ott hozzáadhat könyvjelzőt a PDF-hez, vagy elforgathatja az oldalakat. Az Eszközök > kijegyzetel menü a szöveg kiemelése; aláhúzott szöveg; áthúzott szöveg, helyezzen be egy jegyzetet, téglalapot, ovális vonalat, vonalat, nyílt és más alakzatokat; gépelje be a PDF-t (bárhol vagy űrlapmezőkben); beszédbuborékok használata; és több.

Pillanatkép

Bár az Előnézet nem engedi szerkeszteni a PDF-fájlban meglévő szöveget, a szöveg fölé egy fehér négyzetet rajzolhat, hogy elrejtse, majd a szöveg eszközzel a saját tetejére írhatja a mezőt. Ez nem olyan gördülékeny, mint a szövegszerkesztés néhány PDF-szerkesztőnél, de ez az egyetlen lehetőség a PDF-fájl szövegének megváltoztatására az Előnézet használatával.

Annak érdekében, hogy a szerkesztés egyszerűbbé tétele érdekében az annotációs menü folyamatosan jelenjen meg, engedélyezheti a Megnézem menü. A macOS verziójától függően vagy hívják A Jelölés eszköztár megjelenítése or Megjegyzések eszköztár megjelenítése.

Mindaddig, amíg trackpad vagy iSight kamera van csatlakoztatva a Mac-hez, az Előnézet használatával az aláírást beszúrhatja a PDF-be. Rendelkezésre áll egy szabadkézi rajzeszköz is, amellyel az aláírását vagy az alakzatokat közvetlenül a dokumentumra rajzolhatja.

Bár ez nem igazán számít PDF-szerkesztő képességnek, az Preview egyik bónusz funkciója az a lehetőség, hogy új PDF-eket készítsen a meglévő oldalakból egy másik PDF-ből. Ehhez csak húzza az oldalt a PDF-ből (az oldalsáv miniatűr nézetében) az asztalra. Ezzel új PDF-fájlt készít, amelyben csak az egy oldal van (vagy több oldal, ha egynél többet választott). Ennek másik egyszerűbb módja, ha jobb gombbal kattint az oldalak miniatűrjeire, és kiválasztja Export As és azután PDF mint a formátum típusa.

Pillanatkép


Egyéb PDF-szerkesztők Mac-hez

Ha az Előnézet funkciói nem azok, amelyeket keres, akkor nagyon jó esély van arra, hogy egy másik, a macOS-ba nem beépített PDF-szerkesztőben találja meg őket. Megtartjuk az ingyenes PDF-szerkesztők listáját, és a legtöbbjük Mac-en is dolgozik.

Sejda Online PDF Editor. Pillanatkép

A PDF szerkesztésének másik módja a macOS-ban egy online PDF-szerkesztő használata. A fent hivatkozott listán keresztül több ilyen típusú szolgáltatás található. Úgy működnek, hogy feltölti a PDF-fájlt a szerkesztő webhelyre, ahol elvégezheti a szerkesztéseket, majd letöltheti a PDF-et a számítógépére.


Problémák a PDF-szerkesztőkkel

Tökéletes világban a Mac-hez készült PDF-szerkesztő lehetővé teszi, hogy mindenféle dolgot elvégezzen a PDF-fájlhoz. Lehetővé teszi nemcsak formák és aláírások hozzáadását, hanem a dokumentumban lévő meglévő szöveg szerkesztését vagy további szöveg hozzáadását is. Sajnos nem minden PDF-szerkesztő támogatja ezeket a funkciókat, beleértve a Mac Előnézet programját is (ezzel nem lehet szöveget szerkeszteni).

Egy másik kérdés az, hogy a PDF-szerkesztők, amelyek támogatják a fejlett funkciókat, például a szövegszerkesztést, ezt az úgynevezett optikai karakterfelismerés (OCR) révén teszik meg, ami a szoftver kísérlete a szöveg "beolvasására" és automatikus beírására. az Ön számára, ezután szerkesztheti a PDF-fájlt, mint bármely más dokumentumot. Ezek a programok azonban általában nem konvertálnak tökéletesen, vagyis helytelen fordítások és páratlan formázási stílusok maradnak meg.