Az ATN fájlok megnyitása, szerkesztése és konvertálása

Az ATN fájlkiterjesztésű fájl egy Adobe Photoshop Actions fájl. Úgy van kialakítva, hogy a Photoshop-ban rögzítse a lépéseket / műveleteket, és egy későbbi időpontban újra "lejátszásra" szolgál, hogy ugyanazokat a lépéseket automatizálja.

Az ATN fájlok alapvetően a Photoshopon keresztüli parancsikonok, amelyek hasznosak, ha azon kapod magad, hogy ugyanazokat a lépéseket sokszor újra és újra elvégezzük; az ATN fájl rögzítheti ezeket a lépéseket, majd automatikusan átfutja azokat.

Az ATN fájlok nemcsak ugyanazon a számítógépen használhatók, amely rögzítette őket, hanem bármely számítógépen, amely telepíti őket.


Hogyan nyitható meg egy ATN fájl

Az ATN fájlokat az Adobe Photoshop alkalmazással együtt használják, ezért meg kell nyitni őket.

Ha dupla kattintással vagy dupla koppintással nem lehet megnyitni egy ATN fájlt a Photoshopban, kövesse az alábbi lépéseket:

  1. Ellenőrizze, hogy a Hozzászólások paletta nyitva van a A windows menü. Ezt gyorsan megteheti a Alt + F9 gyorsbillentyűket.

  2. Kattintson a Műveletek panel jobb felső sarkában található kis menüpontra.

  3. Válassza ki a Műveletek betöltése ... opciót.

  4. Válassza ki az ATN fájlt, amelyet hozzá kíván adni a Photoshophoz.

Sok letöltött ATN fájl archívum formájában érkezik, például ZIP vagy 7Z fájlként. Szüksége van egy olyan programra, mint a 7-Zip az ATN fájl kibontásához az archívumból.


Hogyan konvertálhatunk egy ATN fájlt

Az ATN fájloknak meghatározott formátumban kell lenniük ahhoz, hogy az Adobe Photoshop felismerje őket. Ráadásul, mivel nincs más szoftver, amely ilyen típusú ATN fájlokat használna, nincs szükség a fájl bármilyen más formátumra konvertálására.

Azonban konvertálhat egy ATN-fájlt XML-fájlba, így szerkesztheti a lépéseket, majd az XML-fájlt visszaállíthatja ATN-fájlba a Photoshop használatához.

Így teheti meg:

  1. Lépjen a ps-scripts.sourceforge.net oldalra, és kattintson a jobb gombbal az ActionFileToXML.jsx gombra a JSX fájl mentéséhez a számítógépére (lehet, hogy kissé lefelé kell görgetnie a fájl megtalálásához).

  2. A Photoshop alkalmazásban lépjen a következőre: Fájl> Szkriptek> Tallózás ... és válassza ki az imént letöltött JSX fájlt. Új ablak nyílik meg.

  3. Keresse meg az ATN fájlt az új ablak "Műveletfájl:" területén, majd válassza ki az XML fájl mentési helyét az "XML fájl:" területről.

  4. Kattints folyamat az ATN fájl XML fájlokká konvertálása.

  5. Menjen vissza a ps-scripts.sourceforge.net oldalra, és kattintson a jobb gombbal az ActionFileFromXML.jsx gombra a fájl számítógépre mentéséhez.

    Ez a JSX fájl nem ugyanaz, mint az 1. lépésben található. Ez egy ATN fájl XML fájlból történő elkészítésére szolgál.

  6. Ismételje meg a 2. és 4. lépést, de fordítva: válassza ki a létrehozott XML fájlt, majd adja meg, hová kell menteni az ATN fájlt.

  7. Most úgy használhatja az átalakított ATN fájlt a Photoshopban, mint bármelyik másikat.

Az ATN fájlok nem más, mint a Photoshop körüli manőverezésre vonatkozó utasítások, ezért nem konvertálhat egy ATN fájlt PSD -vé, amely az a tényleges projektfájl, amely képeket, rétegeket, szöveget stb.


További segítség az ATN fájlokkal kapcsolatban

Letöltheti más felhasználók által készített ATN fájlokat, és importálhatja azokat saját Photoshop programjába a fenti első szakasz lépéseinek megfelelően.

Ha az ATN fájlja nem működik a Photoshop alkalmazással, akkor lehetséges, hogy a fájl valóban nem Actions fájl. Ha a fájlkiterjesztés nem ".ATN" -t ír, akkor valószínűleg egy teljesen más formátumú fájllal foglalkozik.

Például az ATT fájlkiterjesztés nagyon hasonlít az ATN-hez, de az Alphacam Lathe Tool fájlokhoz vagy a Web Form Post Data fájlokhoz tartozik, amelyek egyikét sem lehet használni az Adobe Photoshop alkalmazással.

A Pro Tools rugalmas hangelemző fájljai hasonlóak. Az AAN fájlkiterjesztést használják, amely könnyen összetéveszthető ATN fájlnak, és megkísérelhető a Photoshop alkalmazásban használni. Ehelyett az AAN fájlok az Avid Pro Tools segítségével nyílnak meg.