A kamera bekapcsolása Mac gépén

Az Apple iMac, MacBook, MacBook Air és MacBook Pro számítógépei kamerát tartalmaznak a kijelző tetején. Ezt az eszközt iSight kamerának hívják, amelynek jobb oldalán található egy kicsi, zöld jelzőfény, amely bekapcsol, amikor a kamera be van kapcsolva.

Az iSight kamerát csak egy alkalmazás megnyitásával aktiválhatja. Más szavakkal, nem dönthet úgy, hogy önmagában be- vagy kikapcsolja az iSight kamerát.

Ezek az utasítások a macOS 10.10 vagy újabb rendszert futtató eszközökre vonatkoznak.


A kamera engedélyezése Mac rendszeren

Kövesse az alábbi lépéseket egy Mac alkalmazás használatához a számítógép iSight kamerájának bekapcsolásához.

  1. Ban,-ben Kereső, nyissa ki a alkalmazások mappát.

    Ha az Alkalmazások mappa nincs az oldalsó menüben, akkor az elérési utat követve érheti el Macintosh HD > felhasználók > [a fiókod neve] > alkalmazások.

  2. Válasszon egy alkalmazást, amely az iSight kamerát használja. A PhotoBooth és a FaceTime támogatja.

    Kiválaszthat egy másik alkalmazást is, amelyet letöltött a Mac App Store-ból, és amelyről már tudja, hogy az iSight kamerát használja.

  3. Amint megnyitja a PhotoBooth, a FaceTime vagy más iSight-kompatibilis alkalmazást, az iSight kamera aktiválódik. Tudni fogja, hogy be van kapcsolva és működik, amikor meglátja a zöld jelzőfényt a monitor felett.

    A zöld fény nem feltétlenül jelenti azt, hogy az iSight kamera bármit is rögzít, de aktív. Most készen áll, amikor úgy dönt, hogy fényképez, videofelvételt készít, vagy videocseveg valakivel.


Tippek a Mac iSight fényképezőgépének használatához

Az iSight fényképezőgép használata egyszerű, de itt van néhány tipp, amellyel még jobbá teheti fotó- vagy videóélményét:

  • Minimalizálja az alkalmazást, hogy hozzáférhessen más programokhoz, miközben az iSight kamera készen áll. Válassza ki a sárga színt minimalizálása gombot az alkalmazás bal felső sarkában, hogy ideiglenesen lehúzza azt anélkül, hogy bezárná vagy kikapcsolná a kamerát.
  • Az alkalmazás bezárásakor keresse meg a zöld jelzőlámpát, amely kikapcsolja az iSight kamerát. Ha a zöld jelzőfény továbbra is világít, akkor nem zárta be megfelelően az alkalmazást, és az iSight kamera továbbra is világít. Lehet, hogy az alkalmazás minimalizálva van a Dockban, vagy az asztalon valahol más ablakok mögé rejtőzik.
  • Használjon másik alkalmazást, hogy értesítsen, ha az alkalmazások az iSight kamerát használják. Használjon egy olyan alkalmazást, mint az Oversight, hogy megmondja, mikor aktív az iSight kamerája és mikrofonja, valamint mely alkalmazások használják. A felügyelet az összes OS X 10.10 vagy újabb rendszert futtató Mac gépen működik.
  • Az iSight-kompatibilis alkalmazásokat tartsa a dokkban a könnyű hozzáférés érdekében. Ahelyett, hogy az Applications mappába lépne egy iSight alkalmazás megnyitásához, adja hozzá az alkalmazást a Dockhoz, hogy kiválassza, és onnan nyissa meg. Nyissa meg az alkalmazást, kattintson a jobb gombbal az alkalmazás ikonjára a Dockban, és vigye a kurzort Opciókés kattintson a gombra Tartsa a dokkolóban.