A Samsung Apps használata okostévéken

Amióta a Samsung 2008-ban bemutatta első intelligens TV-jét, minden évben javítottak a Samsung Apps elérésében és használatában.

Nem biztos, hogy azonnal kiderül, hogyan lehet alkalmazásokat találni egy Samsung okos TV-n, mivel a távvezérlőn nincs egy Alkalmazások gomb.

Íme néhány útmutató a Samsung alkalmazások vásárlásához, letöltéséhez és használatához.

Az alábbiakban áttekintést nyújtunk a Samsung Apps platformról, valamint archivált információkat nyújtunk azok számára, amelyek esetleg még régebbi készletekkel rendelkeznek. A konkrét Samsung intelligens TV-vel kapcsolatos további részletekért olvassa el a nyomtatott kézikönyvet (pre-Smart Hub TV-hez) vagy az e-kézikönyvet, amely közvetlenül elérhető a tévéképernyőn (Smart Hub-kompatibilis tévék). 


Samsung-fiók beállítása

A Samsung TV első beállításakor be kell állítania egy Samsung fiókot.

A kezdőképernyőn válassza a lehetőséget beállítások > általános > System Manager > Samsung fiók > Fiók létrehozása. Felépítheti Samsung-fiókját az e-mail címe segítségével, vagy bejelentkezhet Facebook vagy PayPal fiókkal.

A 2017-nél korábbi modelleknél nyissa meg beállítások a kezdőképernyőről, majd válassza a lehetőséget Rendszerbeállítások> Samsung-fiók.

Ha a tévének nincsenek ilyen lehetőségei, például a 2010-es Samsung okostévék esetében, először létre kell hoznia egy Samsung Apps-fiókot a Samsung Apps webhelyén.


Hogyan jelentkezhet be fiókjába a TV-n

A TV-készüléken bejelentkezve Samsung-fiókjába hozzáférhet olyan alkalmazásokhoz, amelyekért fizetni kell a tartalomért vagy a játékért.

  1. Nyomja meg a MENÜ / 123 gombot a távvezérlőn.

  2. választ Menü a képernyő bal felső sarkából.

  3. választ Smart Hub > Samsung fiók > Bejelentkezés.

  4. Írja be e-mail cím és jelszó.

  5. választ Bejelentkezés újra.

  6. Válasszon egy képet, amely megkülönbözteti fiókját a többitől.

  7. választ csinált.

Előfordulhat, hogy a Netflix alkalmazás már nem működik a 2010-es és 2011-es Samsung Smart TV-ken. Ha a tévéje érintett, akkor a képernyőn megjelenik egy értesítés.


Az alkalmazások elérése és használata: 2015-től napjainkig

2015-től a Samsung beépítette a Tizen operációs rendszert a Smart Hub kezelőfelületének alapjául, hogy elérje az összes TV-funkciót, beleértve a Samsung Apps megjelenítését és elérését is.

A TV bekapcsolásakor a kezdő menü megjelenik a képernyő alján. Ha nem, nyomja meg a távvezérlő Home vagy Smart Hub gombját (a különböző modellek különböző gombokat használnak).

  1. A Kezdőképernyő (Smart Hub) hozzáférést biztosít a TV általános beállításaihoz, a forrásokhoz (fizikai kapcsolatok), a kábelhez, a műholdas szolgáltatáshoz és a webböngészőhöz. Ezenkívül megjelennek az előre feltöltött alkalmazások (pl. Netflix, YouTube és Hulu), valamint egy kijelölt elem Apps.

  2. választ Apps az előretöltött alkalmazások teljes képernyős megjelenítéséhez Alkalmazásaim, linkekkel más kategóriákba, például az Újdonságok, A legnépszerűbb, a Videó, az Életmód és a Szórakozás kategóriába. A kategóriák tartalmazzák az előre feltöltött és javasolt alkalmazásokat, amelyeket letölthet, telepíthet és elhelyezhet a kezdőképernyő választó sávján.

    Ha olyan alkalmazást keres, amely nem szerepel a listán, a Keresés funkció segítségével megnézheti, hogy elérhető-e a Samsung Apps áruházban, amely az alkalmazásmenü bármelyik képernyőjének jobb felső sarkában található. Ha megtalálja a kívánt alkalmazást, telepítheti a fent vázolt lépések végrehajtásával.

  3. Ha olyan alkalmazást lát az egyik kategóriában, amelyet hozzá szeretne adni a kategóriához Alkalmazásaim kategóriában válassza ki az alkalmazás ikonját.

  4. Az alkalmazás kiválasztása után az alkalmazás telepítési oldalára kerül, amely információkat nyújt az alkalmazás tevékenységéről, valamint néhány példaképet mutat az alkalmazás működéséről.

  5. Az alkalmazás letöltéséhez válassza a lehetőséget felszerel.

    A legtöbb alkalmazás ingyenesen letölthető és telepíthető, de egyesek díjat, egyes ingyenes alkalmazások pedig további előfizetéseket vagy video-fizetés díjakat igényelnek a tartalom eléréséhez. Ha fizetésre van szükség, a rendszer arra kéri, hogy adja meg ezeket az információkat.

  6. Az alkalmazás telepítése után a rendszer kéri, hogy nyissa meg. Ha nem szeretné megnyitni az alkalmazást a telepítés után, később megnyithatja.

A streaming alkalmazások Samsung TV-ken történő elérésének egyéb módjai

A streaming alkalmazások elérésének egyik alternatív módja a TV beépített webböngészője. A Samsung azonban blokkolhat néhány csatornát, és a böngésző nem támogat bizonyos digitális médiafájl-formátumokat, amelyek a tartalom streameléséhez szükségesek.


Samsung alkalmazások a tévéken 2011–2014 között

A Samsung 2011-ben mutatta be a Smart Hub TV felületet, 2011 és 2014 között számos módosítást végzett, de az alkalmazásokhoz való hozzáférés és a fiókbeállítás lényegében megegyezik a fent említettekkel.

A Smart Hub menü (elérhető a távvezérlő Smart Hub gombjával) egy teljes képernyőről áll, amely az aktuálisan megtekintett tévécsatornát egy kis dobozban jeleníti meg, míg a többi a tévé beállításait és tartalomválasztási lehetőségeit - beleértve a Samsung Apps-t is - megjeleníti. a képernyő fennmaradó részén.

Az alkalmazások menü több szakaszra oszlik, többek között:

  • Ajánlott alkalmazások
  • Alkalmazásaim
  • Legnepszerubb
  • Mi újság
  • Kategóriák

Van egy további játék is alkalmazások menü. A 2011-es modelleknél a Samsung App kezdőképernyője kategóriák szerint jeleníti meg az alkalmazásokat: Videó, Életmódés Sport

A 2015 és 2019 közötti modellekhez hasonlóan további alkalmazásokat is kereshet a Keresés segítségével funkciót.

A fizetési követelmények letöltése és telepítése, valamint kitöltése a legutóbbi rendszerhez hasonló módon történik (a fent leírtak szerint).


Samsung Apps a 2010-es tévékről

A Samsung alkalmazásainak 2011 előtt elérhető modelleken történő eléréséhez meg kell látogatnia a következőt: Internet @TV, amelyet kétféleképpen lehet megtenni:

  • Nyomja meg a Internet @TV gombot a távirányítón
  • Nyomja meg a Tartalom gombot a távvezérlőn, majd válassza a ikont Internet @TV ikonra.

Ez megjeleníti a TV-re telepített alkalmazások képernyőjét, valamint egy ikont a Samsung Apps áruházban, ahol további alkalmazásokat kaphat. 

A 2010-es Smart TV modelleknél, az alkalmazás képernyőjének tetején, az ajánlott alkalmazások állnak rendelkezésre - a Hulu, az ESPN ScoreCenter, a Samsung SPSTV nevű termékvideó-oktatói, a Yahoo és a Netflix. Ez a hely végül megtelik más alkalmazásokkal, amikor újabbakat telepítenek.

Az ajánlott alkalmazások alatt található egy ikonrács a letöltött alkalmazásokhoz. A D A távirányító gomb megváltoztatja az alkalmazások rendezését. Ha egy alkalmazást hozzá szeretne adni a kedvencekhez, nyomja meg a gombot B gombot a távvezérlőn, amikor az alkalmazás ki van jelölve. 

A Kép a képben funkció támogatott, így folytathatja a tévéműsor nézését, miközben megtalálja a használni kívánt alkalmazást. Ez hasznos az olyan alkalmazásokhoz, mint az ESPN eredménymutató, amelyek nem teljes képernyősek - a TV-műsorán jelennek meg.

Alkalmazások vásárlása és letöltése: 2010-es modellek

Miután létrehozta fiókját a Samsung Apps webhelyén, további felhasználókat vehet fel a fiókjába, így a családtagok egy fő fiókból vásárolhatnak alkalmazásokat (ha fizetésre van szükség).

Kezdetben pénzt kell hozzáadnia az alkalmazásfiókjához online. Miután beállította fizetési adatait és aktiválta a Samsung TV-t, megvásárolhatja az App Cash-t 5 dolláros lépésekben. Ehhez válassza ki a TV bal alsó sarkában látható nagy ikont a Samsung Apps Store megnyitásához, majd válassza a lehetőséget A fiókom.

Böngészhet az alkalmazáskategóriák között a Samsung Apps áruházban. Az alkalmazás kiválasztásával megjelenik egy oldal, amely leírja az alkalmazást, az árat és az alkalmazás méretét. 

A TV-tárolás kezelése

Korlátozott a letölthető alkalmazások száma, mivel a TV-nek nagyon kevés tárhelye van.

Ha elfogy a hely, a hely felszabadításához egy vagy több alkalmazást törölhet a TV-készülékről. Az Alkalmazások leírása képernyőn a Vásárlás most gomb mellett található egy gomb, amely lehetővé teszi az alkalmazások kezelését és azonnali törlését, hogy helyet biztosítson másoknak. A megvásárolt alkalmazások ingyenesen letölthetők. 

A lényeg

A Samsung Apps kibővíti a tartalomhoz való hozzáférést mind az intelligens tévékhez, mind a Blu-ray Disc lejátszókhoz. Most, hogy ismeri a Samsung Apps beszerzését és használatát, tudjon meg többet a különböző Samsung alkalmazásokról és arról, hogy mely Samsung alkalmazások a legjobbak.

A Samsung intelligens tévéin kívül számos alkalmazás elérhető a Blu-ray lemezlejátszókon és a Galaxy okostelefonokon keresztül is. Azonban nem minden Samsung Apps használható minden Samsung App-kompatibilis eszközön.