ZXP fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

A ZXP fájlkiterjesztéssel rendelkező fájl egy Adobe Zip Format Extension Package fájl, amely kevés szoftver bitet tartalmaz, amely funkcionalitást ad hozzá az Adobe szoftvertermékéhez. 

A ZXP fájlok valójában csak tömörített ZIP fájlok. Helyettesítik a .MXP fájlkiterjesztést használó régebbi Macromedia Extension Plugin fájlformátumot, és javítják a régebbi formátumot digitális aláírás támogatásával a kiterjesztés megjelenítőjének azonosítására.

Nagyon sok ingyenes Photoshop szűrő és bővítmény található ebben a formátumban.


Hogyan nyitható meg egy ZXP fájl

Az Adobe Extension Manager CS5.5 és újabb verziói támogatják a ZXP fájlokat, míg az Extension Manager korábbi verziói az eredeti MXP formátumot használhatják. A Creative Cloud 2015-ös és újabb verzióihoz a Creative Cloud asztali programra van szükség a ZXP fájlok használatához.

Mielőtt egy Adobe programmal használná, nem kell kibontania a ZXP fájlt, mert a szoftver ezt automatikusan elvégzi az Ön számára. Miután telepítette ezeket a programokat, kattintson duplán a ZXP fájlra a telepítés megkezdéséhez.

Lásd az Adobe Extension Manager oktatóanyagát, ha segítségre van szüksége a ZXP fájlok letöltéséhez és telepítéséhez az Extension Manager alkalmazásban, vagy ebben a Creative Cloud súgó dokumentumban talál segítséget a ZXP fájlok Creative Cloud szolgáltatással történő telepítéséhez (beleértve a harmadik féltől származó kiterjesztéseket is). Ha problémái vannak a ZXP fájlok ezen alkalmazásokkal történő használatával, olvassa el az Adobe Hibaelhárítás című cikkét is.

Harmadik féltől származó programok, például az Adobe ZXPInstaller és a ZXP Installer is telepíthetik ezeket a fájlokat. Egy másik, az Anastasiy Extension Manager képes telepíteni, eltávolítani és frissíteni a ZXP fájlokat.

Mivel a ZXP fájlok ZIP archív formátumban vannak, azokat egy zip / unzip eszközzel is meg lehet nyitni, mint például a 7-Zip. Ezzel nem engedi, hogy a fájlt egy Adobe programmal használja, de a ZXP fájlt alkotó különféle fájlokat és mappákat látja.

Ha úgy találja, hogy egy alkalmazás a számítógépén megpróbálja megnyitni a ZXP fájlt, de ez nem a megfelelő alkalmazás, vagy ha inkább egy másik telepített programot szeretne megnyitni a ZXP fájlokért, olvassa el az Alapértelmezett program módosítása egy adott fájlkiterjesztéshez című útmutatót. hogy a változás a Windows-ban.


ZXP fájl konvertálása

Nem igazán kell konvertálnia a ZXP-t ZIP-be, mert egyszerűen átnevezheti a fájlkiterjesztést .ZXP-ről .ZIP-re. Ezzel a fájlt bármely fájl kibontó eszközben megnyithatja, amely támogatja a ZIP formátumot.

Ha ennek ellenkezőjét kell tennie, és a régebbi MXP formátumot ZXP formátumra kell konvertálnia, használja a Eszközök > Konvertálja az MXP kiterjesztést ZXP-re menüpont az Adobe Extension Manager CS6 alkalmazásban.

További információk a ZXP fájlokról

Ha egy ZXP fájl nem nyílik meg a számítógépén, akkor lehetséges, hogy nincs megfelelő Adobe programja, amely szükséges a használatához. Ha a kiterjesztéshez más fájlok és mappák vannak társítva, nyissa meg CSXS és azután manifest.xml azon a mappán belül.

Az XML fájlban található egy szakasz, amelyet "HostList" címke vesz körül. Megtekintheti, hogy mely Adobe programok szerepelnek ott; csak ezek használhatják az adott ZXP fájlt.

Gyakori helyek, ahol a ZXP fájlokat megtalálhatja a Windows rendszerben:

C: Program Files Common Files Adobe
C: Program Files (x86) Adobe Adobe Bridge [verzió] PublishPanel factory zxp
C: Users [felhasználónév] AppData Roaming Adobe Extension Manager CC EM Store Virtual Product

A macOS rendszeren a ZXP fájlok gyakran ezekben a mappákban találhatók:

/ Könyvtár / Alkalmazástámogatás / Adobe / CEP / kiterjesztések /
/ Könyvtár / Alkalmazástámogatás / Adobe / extensions /
/ Felhasználók / [felhasználónév] / Alkalmazástámogatás / Adobe / CEP / kiterjesztések /
/ Felhasználók / Alkalmazástámogatás / Adobe / extensions /


Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

Annak ellenére, hogy fájlkiterjesztéseik hasonlónak tűnnek, a ZXP fájloknak semmi közük nincs a ZPS fájlokhoz, amelyek Zebra Portable Safe fájlok, amelyeket a ZPS Explorer nevű programmal használnak.

Egy másik hasonlóan írt fájlkiterjesztés a ZIPX, amelyet az Extended Zip fájlokhoz használnak; a PeaZip segítségével nyithatók meg.

Ha újra elolvassa a fájl fájlkiterjesztését, és úgy találja, hogy ez nem a "ZXP" betűvel végződik, keresse meg az ott található fájlkiterjesztést, hogy többet megtudjon a formátumról és arról, hogy mely program képes megnyitni a fájlt.