Hogyan lehet megosztani egy adott időpontot egy YouTube-videóban

Tudta, hogy egy YouTube-videón egy adott időpontra hivatkozhat? Ez egy nagyszerű trükk, amikor csak egy videó egy meghatározott szegmensét akarja bemutatni - különösen, ha a videó elég hosszú, és a megosztani kívánt szegmens néhány perccel a lejátszás megkezdése után jön létre.

Ezek az utasítások mind asztali, mind mobil felhasználókra vonatkoznak.


Hogyan hozzunk létre egy linket egy adott időpontra három egyszerű lépésben

Nagyon könnyű linkelni bármely YouTube-videó pontos részét. Nyissa meg a YouTube.com oldalt egy asztali böngészőben, majd kövesse az alábbi utasításokat.

  1. Kattints OSSZA MEG közvetlenül a videó alatt.

  2. Az előugró ablakban jelölje be a jelölőnégyzetet Kezdd.

  3. Adja meg a videó kezdési idejét. Előfordulhat, hogy a megfelelő időpont már ott szerepel, ha a videó indításának pillanatában megnyomta a megosztás gombot.

  4. nyomja meg COPY az időbélyeggel ellátott URL másolásához. Lehet, hogy észreveszi, hogy a link megváltozott, hogy tartalmazzon néhány extra karaktert. Ezekkel az extra karakterekkel azt mondják a YouTube-nak, hogy kapcsolódjanak a megadott időhöz.

  5. Illessze be a linket bárhová, vagy válassza ki a közösségi megosztás gombok bármelyikét a megosztáshoz. Bárki, aki megnyitja a linkjét, elkezdi nézni a videót az Ön által megadott időpontban.


Meghatározott időpontra mutató link megosztása a mobil YouTube-videóban

A hivatalos YouTube mobilalkalmazásban, iOS és Android készülékekre egyaránt, észreveheti, hogy van egy megosztás gomb, amely lehetővé teszi a videó link másolását és megosztását a közösségi alkalmazásokkal, de nincs Start at jelölőnégyzet vagy mező. Sajnos ez a funkció csak akkor érhető el, ha YouTube-videót néz meg egy webböngészőből.

Tehát, ha az okostelefon használata közben egy YouTube-videóban szeretne egy adott időpontra linkelni, akkor van néhány lehetősége:

  • Nyissa meg a videót a böngészőalkalmazásból, például a Chrome böngészőből, és módosítsa a böngésző beállításait úgy, hogy az a YouTube asztali webhelyét töltse le, és ne a mobil verzióját (válassza Asztali webhely a Chrome menüjéből). Ezután kövesse a fent felsorolt ​​lépéseket az időbélyegző URL létrehozásához.
  • Link egy adott időhöz manuálisan létrehozva egy időbélyeget.

Linkelés egy YouTube-videó meghatározott időpontjához időbélyegző létrehozásával

A hozzáadással manuálisan is összekapcsolhat egy adott videót ? t = 00s rövid YouTube-link végére. Hosszabb URL-ekhez, amelyek már tartalmaznak kérdőjelet az URL-ben, adjon meg egy jelet (&): T = 42 s.

Te cseréld le 00m a percjelzővel, és cserélje ki a 00s a második jelölővel.

Ha a videó elég rövid, és egy percnél tovább nem megy, akkor hagyhatja ki a "00m" részt. Például a https://youtu.be/dQw4w9WgXcQ link https://youtu.be/dQw4w9WgXcQ?t=42s-re vált, amint hozzáadtuk az időjelzőnket, hogy 42 másodpercnél kezdődjön.

Hosszú videók esetén az órák is támogatottak 00h. Például:

https://www.youtube.com/watch?v=wZZ7oFKsKzY&t=8h10s (Beware, this links to a Nyan Cat video.)

A YouTube elég gyors és egyszerűvé teszi, hogy ezt egyáltalán ne kelljen manuálisan elvégeznie, de a tanulásnak egyébként sem árt. Ez a kézi működés ismerete jobban megérti, hogy mit jelentenek ezek az extra karakterek.

Theresa Chiechi / Web


Miért fontos egy adott időhöz kapcsolódni?

Az internethasználók rendkívül rövid figyelemigényűek, ezért arra kényszerítenek valakit, hogy üljön át akár egy 4–5 perces videót is, ahol a legjobb rész csak a félúton kezdődik, és ez elegendő lehet ahhoz, hogy feladja és türelmetlenül bezárja a videót csalódottság.

A YouTube ezer és ezer olyan csodálatos videót tárol, amelyet érdemes megosztani, és amelyek több percig is eltarthatnak, és akár több mint egy óráig is eltarthatnak. Ha megoszt egy videót egy órás nyilvános beszéd előadásról a Facebookon, barátai valószínűleg értékelni fogják azt a tényt, hogy a videóban pontosan meghatározott időpontra hivatkoztál, ahol a beszéd egy releváns témára összpontosít, amely érdekelheti őket. 

Több ember nézi a YouTube-ot most mobileszközéről, mint valaha (ez nagyrészt megmagyarázza a rövidebb figyelmet). Nincs idejük hosszas bemutatkozáson és egyéb lényegtelen darabokon átülni, mielőtt rátérnének a jó dolgokra.

Ha úgy dönt, hogy egy videót egy adott időpontban oszt meg, a nézők mindig újraindíthatják a videót, ha teljes egészében meg akarják nézni a videót, tehát senkinek sem teszünk rosszat, ha egy releváns ponthoz kapcsolunk. A YouTube videolejátszó a beállított időpontban kezdi a pufferelést és a lejátszást a videó módosítása nélkül.