Töltse le és játssza le az eredeti rengést

A Quake egy első személyű shooter PC-játék, amelyet 1996-ban adtak ki. Az id Software fejlesztette ki, ugyanaz a cég, amely létrehozta a Doom franchise-t. Ma már rengeteg módja van a Quake ingyenes letöltésének az internetről.

Allan1080p / Wikimedia Commons / CC BY 4.0


Quake letöltési linkek

A Quake számítógépre történő letöltésének legegyszerűbb módja a Steam-en történő megvásárlás. Számos olyan webhely is található, amelyek népszerű Quake portokat és modokat tárolnak, amelyeket ingyen játszhat. Egyes portokhoz és modokhoz az eredeti Quake játékfájlok is szükségesek a játékhoz.

  • A Best Old Games rendelkezik az eredeti DOS-verzióval (1/4-es rész) shareware-ként, amelynek lejátszásához DOS-emulátor, például DOSBOX szükséges.
  • A QuakeOne.com tartalmaz egy többjátékos összetevőt, amely az eredeti shareware-t használja a többjátékos mód engedélyezéséhez.
  • A GLQuake a Quake másik forrásportja, amelyet az id Software fejlesztette ki az OpenGL grafikus könyvtár segítségével.

Az eredeti rengésről

A Quake-ben a játékosok egy egyszerűen Ranger néven ismert karakter szerepét töltik be, akinek feladata volt, hogy megállítsa a Quake nevű ellenséget. A játékosok teleportálódnak a mai naptól kezdve egy középkori környezetbe, ahol különféle fegyverekkel harcolnak szörnyekkel és más lényekkel.

A Quake egyjátékos kampányt és többjátékos játékmódokat tartalmaz. Az egyjátékos sztorikampány több mint 30 küldetést tartalmaz, négy részre osztva. Ez a 30 szint 26 standard szintet és titkos szakaszokat tartalmaz. Van egy utolsó főnökharc is.

A Quake többjátékos része elősegítette a többjátékos lövöldözősek népszerűsítését, és számos új játékot és játékmenet-technikát mutatott be, például nyuszi ugrálást. A többjátékos komponens magában foglalja az egyjátékos kampány kooperatív játékát is.

A Quake játékmenete hasonló a Doom-hoz, és a környezetek gótikus megjelenésűek. A Quake a Doom sorozat utódjának számít, mert ugyanolyan technológiával épült. A Quake over Doom egyik fejlesztése a grafika teljes 3D-s renderelése.


Quake portok

A Doomhoz és a Duke Nukem 3D-hez hasonlóan a Quake-et is számos játékrendszerbe hordozták, beleértve a macOS-t, a Linuxot és számos otthoni konzolos rendszert. A Quake forráskódját is kiadták, így számos klón / port jött létre a PC számára, amelyek ingyenesen letölthetők és lejátszhatók. Mindazonáltal az eredeti és hivatalos Quake szerzői jogai továbbra is fennmaradnak, és a játék elfogadható áron megvásárolható a Steam-en keresztül. Ez szükségtelenné teszi a régi DOS verzió vagy port letöltését, tekintve, hogy a játék költsége körülbelül megegyezik egy csésze kávééval.

A Quake számára elérhető portok közül sok azonban tovább növeli az eredeti különböző aspektusait, vagy további játéklehetőségeket tartalmaz. A Quake szintén erősen módosult az évek során, és számos olyan kiegészítő létezik, amelyek nem biztos, hogy működnek a Steam verzióval. A Quake egyik ilyen modja az eredeti Team Fortress volt. A Quake modding közösség aktív, több mint 100 mod elérhető a moddb.com oldalon.