Javítás, amikor az iPhone nem csatlakozik a Wi-Fi-hez

Rendkívül frusztráló, amikor az iPhone nem csatlakozik a Wi-Fi-hez (különösen, ha havi mobil adatkorlátja van korlátlan adatcsomag helyett). Ha nem tud csatlakozni a Wi-Fi-hez, akkor megakadályozhatja, hogy frissítse az iOS-t, nagy fájlokat töltsön le, valamint zenét és videót továbbítson.

Derek Abella / Web

Előfordulhat, hogy nem tud csatlakozni a Wi-Fi-hálózathoz, ha kívül esik a hatósugarán, vagy ha a Wi-Fi jelet zavarja. Győződjön meg róla, hogy közel van a vezeték nélküli útválasztóhoz, amikor megpróbálja megoldani ezt a problémát.

Ez a cikk az iOS 12 és az iOS 13 használatával készült, de a fogalmak sok korábbi verzióra vonatkoznak. Korábbi verzióknál az alábbiakban leírt pontos lépések kissé eltérhetnek.


Az iPhone Wi-Fi problémák megoldása

A legtöbb esetben néhány egyszerű hibaelhárítási lépés után kijavíthatja azt az iPhone-t, amely nem csatlakozik Wi-Fi-hálózathoz. Más esetekben fejlettebb technikákra van szükség. Nézze meg, hogyan javíthatja ki az iPhone-t, amely nem tud csatlakozni a Wi-Fi-hez, és visszatérhet a nagy sebességű internet-hozzáféréshez.

  1. Ellenőrizze, hogy be van-e kapcsolva a Wi-Fi.

    A technikai támogatás első szabálya annak megerősítése, hogy a javítani kívánt dolog be van kapcsolva. Ebben az esetben előfordulhat, hogy egyszerűen be kell kapcsolnia a Wi-Fi-t iPhone-ján. A Vezérlőközpont használata a Wi-Fi bekapcsolásához a legegyszerűbb.

    Ritka kérdés, amikor az iPhone Wi-Fi opciója szürkén jelenik meg. Szerencsére számos megoldás próbálkozhat az szürke szürke Wi-Fi kijavításával.

  2. Ellenőrizze, hogy a repülőgép üzemmód be van-e kapcsolva.

    Ha iPhone készüléke Repülőgép üzemmódban van (lehet, hogy véletlenül így hagyta így egy nemrégiben tett utazás után), akkor a Wi-Fi le van tiltva.

  3. Ellenőrizze, hogy a Wi-Fi hálózat jelszóval védett-e.

    Meg tudja mondani, mely hálózatok vannak jelszóval védve, mert a zárolás ikonok vannak mellettük a Wi-Fi beállítások képernyőn (lépjen a következőre: beállítások > Wi-Fi). Ha ez megtörténik, kérhet jelszót a hálózat tulajdonosától (könnyű, ha például kávézóban jár), vagy keressen egy fel nem nyitott hálózatot.

    Megpróbálhatja a hálózatról való bontást és újracsatlakozást is. Görgessen le a hívott részig Hogyan lehet az iPhone-t elfelejteni a Wi-Fi hálózatokat ebben a cikkben az iPhone Wi-Fi-jéről.

  4. Ellenőrizze az iOS-frissítéseket.

    Ha van frissítés, telepítse azt. Ez megoldhatja a problémáját.

  5. Indítsa újra az iPhone készülékét.

    Az iPhone újraindítása gyakran megoldja a problémákat. Ha ez nem működik, akkor végső megoldásként kényszerítheti az iPhone újraindítását.

  6. Állítsa vissza az iPhone hálózati beállításait.

    Ha az egyik Wi-Fi-beállítás megsérült, ez megakadályozhatja a Wi-Fi-hálózathoz való csatlakozást. Bár ez töröl néhány beállítást, néha ez az egyetlen lehetőség.

  7. Kapcsolja ki a helymeghatározási szolgáltatásokat.

    Az iPhone sok hasznos dolgot végez a színfalak mögött. Ezek egyike magában foglalja a közeli Wi-Fi hálózatok használatát a térképészeti és helymeghatározó szolgáltatások pontosságának javítása érdekében. Ez egy jó bónusz, de ennek oka lehet, hogy iPhone nem tud csatlakozni a Wi-Fi-hez.

  8. Állítsa vissza iPhone készülékét a gyári beállításokra.

    Ha továbbra sem tud csatlakozni a Wi-Fi-hálózathoz, előfordulhat, hogy drasztikus intézkedéseket kell tennie: vissza kell állítania iPhone készülékét a gyári beállításokra. Ez mindent töröl az iPhone-ról, és visszaállítja eredeti, dobozon kívüli állapotába.

    Mielőtt ezt megtenné, feltétlenül készítsen biztonsági másolatot a telefon összes adatáról.

    Amikor a visszaállítás befejeződött, friss iPhone-ja lesz. Ezután beállíthatja új iPhone-ként, vagy visszaállíthatja biztonsági másolatából. A biztonsági mentésből történő visszaállítás gyorsabb, de visszahozhatja azt a hibát, amely elsősorban a Wi-Fi elérését akadályozta meg.  

  9. Technikai támogatásért forduljon az Apple-hez.

    Ha a fenti javítások egyike sem működik, akkor hardverproblémája lehet, amelyet legjobban az Apple vagy egy hivatalos Apple szolgáltató diagnosztizál és javít. Keressen az Apple online támogatási webhelyén, ha mégis megpróbálja kijavítani a problémát. Ellenkező esetben vigye el iPhone-ját a helyi Apple Store-ba; javasoljuk, hogy egyeztessen egy Apple Genius bárban.