A Netflix Speed ​​Test használata

4K Netflix videók streamingjét tervezi 4K Ultra HD TV-jére? A Fast.com a hivatalos Netflix sebességteszt-webhely, amelynek segítségével tesztelheti az internet sebességét, és megállapíthatja, hogy a kapcsolata elég gyors-e a Netflix közvetítéséhez.

A Netflix sebességteszt különbözik a többi sebességteszt-oldaltól, mert ahelyett, hogy valahol a világon véletlenszerű kiszolgálóval tesztelné a kapcsolatát, amelyhez valószínűleg soha nem csatlakozik, a Netflix tartalomszolgáltató rendszerét használja.

Ennek ellenére továbbra is használhatja általános sebességteszt-megoldásként, még akkor is, ha Ön nem Netflix előfizető. A Fast.com akkor is hasznos, ha fel kíván fizetni az egyik alacsonyabb minőségű Netflix streaming tervre. Tudni fogja, hogy a hálózata elég gyors-e a Netflix videók kezeléséhez, vagy frissítenie kell-e internetcsomagját.

A Fast.com Netflix sebességteszt a világ bármely pontjáról és különféle eszközökről, például telefonokról, táblagépekről és okostévékről működik.


A Netflix Internet Speed ​​Test használata

A stream tesztet futtathatja a Netflixről a FAST Speed ​​Test alkalmazással vagy a Fast.com webhelyen keresztül. Mindkettő pontosan ugyanúgy működik.

  1. Nyissa meg a Fast.com oldalt, vagy töltse le a FAST Speed ​​Test alkalmazást. A Netflix sebességteszt alkalmazás Android, iPhone és iPad eszközökön működik:

    Android iOS

  2. A teszt azonnal megkezdődik. Csak várjon néhány másodpercet, amíg befejeződik.

  3. Ezen a ponton rögzítheti a sebességet, és feltételezheti, hogy pontos, de mindig az a legjobb, ha néhányszor futtatja az átlagot. Lehet, hogy csuklás történt az első teszt során, vagy valami más a hálózaton befolyásolhatta az első számot.

  4. Az eredmények képernyőn kiválaszthatja a További információk megjelenítése lehetőséget a késési mérések megtekintéséhez és a beállítások eléréséhez. A beállítások lehetővé teszik az olyan opciók beállítását, mint a minimális és maximális párhuzamos kapcsolatok és a teszt időtartama. Ezeket a beállításokat békén hagyhatja, ha nem biztos benne, hogy mire szolgálnak.


Internet sebesség a Netflix streamingjéhez

Most, hogy meghatározta az eszköz és a Netflix szerverek közötti sebességet, fontos tudni, hogy elég gyors-e a Netflix közvetítése, különösen, ha Ultra HD / 4K videók megtekintését tervezi.

A Netflix felsorolja az ajánlott internetsebességeket a különféle videominőségekhez. Hasonlítsa össze sebességét a listájukkal, hogy lássa, a hálózata alkalmas-e ilyen típusú videók streamingjére:

  • Az SD minőséghez 3 Mbps ajánlott
  • HD minőséghez 5 Mbps ajánlott
  • Az Ultra HD / 25K minőséghez 4 Mbps ajánlott

Bár ezek az ajánlott sebességek, előfordulhat, hogy a Netflix minimális adatátviteli sebességével is boldogul.


Gyorsabbá teheti az internetet?

Ha a Netflix sebességtesztje olyan számot mutat, amely nem olyan gyors, mint amit a Netflix ajánl, az azt jelentheti, hogy internetje túl lassú a Netflix számára. De ne legyen túl gyors a Netflix-csomag leminősítéséhez, vagy kerülje az előfizetéseket; kétféleképpen lehet megérteni az internet sebességét.

Az első dolog, amit figyelembe kell vennie, lehet, hogy olyan sebességért fizet, amely teljes mértékben képes a 4K vagy más minőségű videók streamingjére, de más tényezők is játszanak, amelyek a sebességet a Netflix szervereire korlátozzák. Nézze meg, mit tehet az internet felgyorsítása érdekében néhány ötlethez, például korlátozhatja a sávszélesség-igényes alkalmazásokat a hálózaton.

Ha ezeknek a megoldásoknak az áttekintése után is túl lassú sebességgel jár, akkor olyan helyzetbe kerülhet, hogy a fizetett sebesség túl lassú a Netflix közvetítéséhez. Az egyetlen lehetőség ebben az esetben az internet-csomag frissítése az internetszolgáltatóhoz fordulással.