Hogyan mozoghatunk az Excel munkalapok között és között

Az Excel sokféleképpen mozoghat a munkalap különböző adatterületein vagy ugyanazon munkafüzet különböző munkalapjai között. Néhány módszer - például a Go To parancs - gyorsbillentyűkombinációkkal érhető el, amelyek időnként könnyebben és gyorsabban használhatók, mint az egér. De kövesse teljes útmutatónkat, hogy megtalálja a legkényelmesebb lehetőséget a munkafolyamatához.

Web / Maddy Price

Ezeknek az utasításoknak az Excel for Windows összes verziójánál működniük kell. A verziók közötti esetleges kisebb különbségeket a lépésekben hívják fel.


A gyorsbillentyűkkel módosíthatja az Excel munkalapjait

Az Excel-munkafüzet munkalapjai közötti váltás elég egyszerűen elvégezhető a munkalapok alján található fülekre kattintással, de ez lassú módja - legalábbis azok véleménye szerint, akik inkább a billentyűparancsokat vagy a parancsikonokat használják gombokat, amikor csak lehetséges.

Web

Amint előfordul, vannak gyorsbillentyűk az Excel munkalapjai közötti váltáshoz; a használt kulcsok:

  • Ctrl + PgUp (oldal felfelé) - Mozgasson egy lapot balra.
  • Ctrl + PgDn (oldal lefelé) - Mozgasson egy lapot jobbra.
  1. Jobbra lépéshez nyomja meg és tartsa lenyomva a Ctrl gombot a billentyűzeten.

  2. Nyomja meg és engedje el a gombot PgDn gombot a billentyűzeten.

  3. Egy másik lap jobbra mozgatásához nyomja meg és engedje fel a gombot PgDn gombot másodszor.

  4. Balra lépéshez nyomja meg és tartsa lenyomva a gombot Ctrl gombot a billentyűzeten.

  5. Nyomja meg és engedje el a gombot PgUp gombot a billentyűzeten.

  6. Egy másik lap balra mozgatásához nyomja meg és engedje fel a gombot PgUp gombot másodszor.


Az „Ugrás” gombbal mozoghat az Excel munkalapok között

Go To Az Excel parancs segítségével gyorsan navigálhat a munkalap különböző celláiba. Bár használ Go To nem olyan hasznos a csak néhány oszlopot és sort tartalmazó munkalapoknál, nagyobb munkalapok esetében ez egy másik módja a munkalap egyik területéről a másikra ugráshoz.

Web

  1. Válassza ki a FŐOLDAL fülre az Excel tetején. Ha nem látja, válassza a ikont szerkesztése menüben.

  2. Válasszon Keresés és kiválasztás tól Szerkesztés csoport. Vagy ha használta a szerkesztése menüben válasszon Találj.

  3. Válassza ki a Menj... opciót.

  4. Írja be a célcella hivatkozást a Referencia sor a párbeszédpanel alján.

  5. Kattints OK vagy nyomja meg a gombot belép gombot a billentyűzeten. Ennek eredményeként az aktív cella kiemelés a párbeszédpanelen megadott cellahivatkozásra ugrik.

A "Ugrás" egyéb módjai

A Go To parancs a következő billentyűparancsokkal is aktiválható:

  • A gomb megnyomásával F5 gombot a billentyűzeten.
  • A gomb megnyomásával Ctrl+G billentyűket kombinálva.

Cellahivatkozások tárolása újrafelhasználás céljából

Egy további funkció, amely Go To van, hogy a korábban beírt cellahivatkozásokat a nagyban tárolja Go To ablak a párbeszédpanel tetején, későbbi hivatkozás céljából. Ha előre-hátra ugrik a munkalap két vagy több területe között, Go To még több időt takaríthat meg a párbeszédpanelen tárolt cellahivatkozások újrafelhasználásával.

A cellahivatkozások addig tárolódnak a párbeszédpanelen, amíg a munkafüzet nyitva marad. Miután bezárta, a cellahivatkozások tárolt listája a Go To párbeszédpanel törölve.

Navigálás a munkalapok között a "Ugrás" funkcióval

Go To használható ugyanazon munkafüzet különböző munkalapjaira történő navigáláshoz is, a lap nevének megadásával a cellahivatkozással együtt.

Használja a felkiáltójelet (!), amely a szám felett található 1 a billentyűzeten, elválasztóként a munkalap neve és a cellahivatkozás között, mivel a szóközök nem engedélyezettek.

Például az 1. lapról a következőre történő lépéshez: HQ567 cella a 3. lapon, belép 3. lap! HQ567 a referencia sorban Go To párbeszédpanelt, és nyomja meg a belép kulcs. Ha a lap neve egy vagy több szóközzel rendelkezik, használjon idézőjeleket: „Másik lapom”! B12 a munkalapok között mozogni.


A Névdoboz használata az Excel munkalapok közötti mozgáshoz

Amint a fenti képen látható, a Név mező fent található oszlopban Excel munkalapon, és arra lehet navigálni a munkalap különböző területeire cellahivatkozások segítségével.

Web

Csakúgy, mint a Go To parancsot, a név Box lehet, hogy nem lesz hasznos olyan munkalapokban, amelyek csak néhány oszlopot és adatsort tartalmaznak, de nagyobb munkalapok esetén, vagy azok számára, akiknek külön adatterülete van, a Névdoboz használatával könnyen át lehet ugrani egyik helyről a másikra, ez nagyon hatékony munka .

Sajnos a Név mezőbe a billentyűzet használatával nincs lehetőség VBA makró létrehozása nélkül. A normál működéshez a gombra kell kattintani név Box az egérrel.

Az Aktív cella hivatkozás a Név mezőben

A Név mező általában az aktuális vagy az aktív cella cellahivatkozását vagy elnevezett tartományát jeleníti meg - az aktuális munkalap celláját, amelyet egy szegély vagy mező körvonalazza.

Új cellahivatkozás vagy tartománynév megadása a név Box és nyomja meg a gombot belép gomb megváltoztatja az aktív cellát, és a fekete mezőt, valamint a képernyőn láthatóakat az új helyre helyezi át.

  1. Kattints a név Box felett oszlopban hogy kiemelje az aktív cella cellahivatkozását.

  2. Írja be a cellahivatkozás a kívánt célállomásról.

  3. Nyomja meg a belép gombot a billentyűzeten.

  4. Az aktív cellát körülvevő fekete doboznak az újonnan kiválasztott aktív cellára kell ugrania.

Navigálás a munkalapok között a Névdobozzal

Mint Go To, a név Box használható ugyanazon munkafüzet különböző munkalapjaira történő navigáláshoz is, a lap nevének megadásával a cellahivatkozással együtt.