A Google Dokumentumok Vázlat eszközének használata

A hosszú dokumentumokban nehéz lehet navigálni a Google Dokumentumokban. Jó, ha két vagy három oldalt lapozgat, de ha a munkája több tucat vagy akár több száz oldal hosszú, akkor túl sok időt tölthet el az egyik szakaszról a másikra való eljutással.

A Google Dokumentumok rendelkezik a Vázlat eszköz nevű funkcióval, amely segít gyorsan átugrani a dokumentumot és megtalálni a szükséges részeket.


A Google Dokumentumok Vázlat eszközének megnyitása

A Vázlat eszköz megnyitásához kövesse az alábbi lépéseket:

  1. Nyissa meg azt az elemet, amelyen dolgozik a Google Dokumentumokban.

  2. Kattintson az Megnézem menüben.

  3. választ A dokumentum vázlatának megjelenítése.

    Alternatív megoldásként használja a billentyűparancsokat Ctrl + Alt + A or Ctrl + Alt + H.

  4. Miután engedélyezte a Vázlat eszközt, a dokumentum vázlata megjelenik a bal oldali dokumentum panelen.

  5. A dokumentum vázlatának engedélyezéséhez Android vagy iOS eszközön érintse meg a elemet Több (A három pont menü a jobb felső sarokban), és válassza a lehetőséget Dokumentum vázlat. A vázlat megjelenik a képernyő alján.

A dokumentum vázlatának letiltásához az interneten kattintson a gombra X a Vázlat eszköz jobb felső sarkában. Android vagy iOS rendszeren érintse meg a körvonalon kívüli bárhol, hogy elrejtse.


Hogyan készítsünk Google Dokumentumok vázlatot

A Vázlat eszköz engedélyezése után a dokumentum körvonalának létrehozása vagy hozzáadása egyszerű.

Az interneten:

A Google Dokumentumok az Ön által létrehozott címsorok alapján vonzza az elemeket a Vázlat nézethez. A webes verzióban való navigáláshoz a következőképpen jelölheti meg a szöveget:

  1. Új dokumentumokhoz készítsen egyetlen sort félkövér vagy aláhúzott szöveggel, hogy automatikusan hozzáadjon egy címet a körvonalhoz.

  2. Meglévő dokumentumok esetén formázzon egyetlen szövegrészt félkövér vagy aláhúzott formázással, vagy a Formátum menü segítségével válassza ki a fejléc opciót.

    Ha szinteket szeretne létrehozni a körvonalában, formázza a fejléceket a Formátum menü segítségével, és jelölje meg a címsorokat 1., 2., 3., 4. vagy XNUMX. címsorként. Míg a cím körvonalban jelenik meg, az alcím nem.

    Pillanatkép 

  3. A vázlat a dokumentum bal oldalán található Vázlat ablaktáblában kezd formát ölteni.

Android vagy iOS rendszeren:

Az Android és iOS rendszerű Google Táblázatok alkalmazás ugyanazokat a feltételeket használja, mint a webes verzió a vázlat létrehozásához.

  1. Új dokumentumokhoz készítsen egyetlen sort félkövér vagy aláhúzott szöveggel, hogy automatikusan hozzáadjon egy címet a körvonalhoz.

  2. Meglévő dokumentumok esetén formázzon egyetlen szövegrészt félkövér vagy aláhúzott formázással, vagy a Formátum menü segítségével válassza ki a fejléc opciót.

    A címsorok formázásához úgy, hogy azok a kijelölt szintekhez legyenek hozzárendelve, érintse meg a kialakított > szöveg > Stílus, majd válassza ki a kívánt irányszintet. Továbbá, bár a cím körvonalban jelenik meg, az alcím nem.

  3. Vázlata megjelenik a képernyő alján.


Hogyan lehet navigálni a Google Dokumentumok vázlatában

Miután létrehozott egy vázlatot a Google Dokumentumok dokumentumban, a dokumentumban a vázlat használatával könnyen lehet navigálni. Az interneten kattintson a vázlat azon részére, amelyet elérni szeretne, és a kurzor a szakasz elejére lép.

Android- és iOS-eszközökön nyissa meg a vázlatot, és koppintson arra a helyre a körvonalban, ahová szeretne menni. Alternatív megoldásként, ha a körvonal engedélyezve van, akkor a dokumentum jobb oldalán megjelenik egy dupla nyíl csúszka. Koppintson rá a körvonal megnyitásához, majd válassza ki a helyet, ahová a kurzort ugorja.