Javítás, amikor a Facebook Messenger nem működik

A Facebook Messenger egy praktikus módszer a barátokkal és a családdal való kommunikációra szöveges, hangos és videofelvétel útján. Ha azonban a Messenger nem az Ön számára működik, derítse ki, miért, és javítsa ki. Az alábbiakban bemutatunk néhány gyakori problémát és javítást, amelyeket érdemes megvizsgálni, mielőtt kapcsolatba lépne a Facebook ügyfélszolgálatával.

Colin Anderson / Getty Images


A Facebook Messenger problémák okai

Számos oka lehet annak, hogy a Facebook Messenger nem működik, kezdve a hardverproblémáktól a szoftveres hibákig a Facebook végén. A probléma megoldása a diagnózistól és annak lehetséges megoldásaitól függ.

Hogyan lehet megoldani a Facebook Messenger problémáit

Íme néhány gyakori probléma, amelyet a felhasználók jelentenek a lehetséges megoldásokkal együtt. Ha a tapasztalt problémát és a megoldást nem sorolja fel ide, vegye fel a kapcsolatot a Facebook-lal. A probléma Facebookon történő jelentéséhez válassza a ikont kérdőjel a Facebook-oldal jobb felső sarkában válassza a lehetőséget Probléma jelentése, és kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat.

  1. Ellenőrizze az internetkapcsolatot. Ha az eszköz nem csatlakozik vezeték nélküli hálózathoz, vagy a hálózat problémákat tapasztal, akkor előfordulhat, hogy nem fogja tudni megtekinteni az üzeneteit.

  2. Ellenőrizze, hogy a Facebook Messenger nem működik-e. Ha nem tud hozzáférni a Facebook Messengerhez, akkor ez a vállalat, és nem a tiéd problémája lehet.

  3. Kapcsolja be a Facebook Messengert. Ha a Facebook Messenger oldalsávjának nevei szürkén jelennek meg, akkor a Messenger le van tiltva, vagy az állapota nem érhető el.

    Ha nem lát zöld jelzést valaki neve mellett, akkor offline állapotban van.

  4. Frissítse az alkalmazást. Ha a Facebook Messenger mobilalkalmazást használja, és nem tud bejelentkezni, akkor lehet, hogy frissítenie kell egy újabb verzióra.

  5. Ellenőrizze a számítógép hangszóróit. Ha hang- vagy videohívást indít a Messenger alkalmazásban, és nincs hang, van néhány egyszerű javítás.

  6. Győződjön meg arról, hogy a webkamera működik. Nincs videó? Hibaelhárítás a számítógép kamerájával a probléma diagnosztizálásához.

  7. Letiltja a felhasználókat az üzenetek küldéséről. Ha egy felhasználó bosszant vagy zaklat, akkor néhány kattintással ideiglenesen vagy véglegesen blokkolja őket. Alternatív megoldásként ellenőrizze, hogy véletlenül blokkolt-e valakit, ha nem tud üzenetet küldeni egy adott személynek.

  8. Ellenőrizze, hogy nincs-e letiltva. Ha valaki letiltotta Önt a Messengeren vagy a Facebookon, akkor nem küldhet üzeneteket neki, és nem válaszolhat a régi üzenetekre.

  9. A Messenger elrejtése. Ha csak a böngészőablakban látja a Facebook Messenger oldalsáv tetejét, az jelenleg rejtve van. Válaszd ki a Opciók ikon (amelyet egy fogaskerék jelöl) az oldalsáv elrejtéséhez.

  10. Kapcsolja ki a Messengert néhány barátja számára. Azoknak a felhasználóknak, akiknek több barátja van, mint amennyit a csevegősáv be tud fogadni, a Facebook Messenger használata kihívást jelenthet. Egyszerűsítheti a dolgokat, ha letiltja a Messengert bizonyos felhasználók számára.