A Facebook Messenger használata iOS rendszerhez

Az iPhone, iPad és iPod Touch eszközökhöz készült Facebook Messenger alkalmazás nem csak csevegőalkalmazás. A Messenger alkalmazással elérheti mobileszközei Facebook-üzeneteit, hogy üzeneteket olvashasson és válaszolhasson rájuk, valamint képeket, videókat és hangüzeneteket küldhessen el.

Pexels

A cikk utasításai az iOS 9.0 vagy újabb rendszert futtató iPhone, iPad és iPod touch eszközök Messenger alkalmazására vonatkoznak.


Telepítse a Facebook Messenger alkalmazást

Ha a Facebook Messenger alkalmazás nincs telepítve az eszközére, lépjen az App Store-ba és töltse le.

  1. Érintse meg a App Store ikon az iPhone-on.

  2. választ Keresés.

  3. Ban,-ben Keresés mezőbe írja be hírnök.

  4. Az eredménylistában koppintson valamelyikre hírnök or Facebook Messenger

  5. Érintse Kap hogy letölthesse az ingyenes Messenger alkalmazást az iPhone készülékére.

  6. Nyissa meg a hírnök alkalmazást, és a megadott mezőkbe írja be Facebook-felhasználónevét és jelszavát.

    Ha a Facebook alkalmazás telepítve van a telefonjára, akkor a rendszer megkérdezi, hogy ugyanazokat a Facebook hitelesítő adatokat szeretné-e használni a Messengerrel.

  7. A Facebook Messenger alkalmazás szinkronizál a Facebook üzenetekkel a Facebook webhelyén, és betölti a beszélgetéseket.


Görgesse végig Facebook-beszélgetéseit

A Messenger alkalmazás megnyitásakor a Facebook felhasználói profilok ikonjai megjelennek az Üzenetek képernyő tetején. Az ikonok alatt megtalálja a Facebook-felhasználók teljes listáját, akikkel üzeneteket váltott. Minden név tartalmazza a dátumot és az utolsó üzenet első sorát. Ha a személy jelenleg elérhető a Messenger alkalmazásban, egy zöld pont jelenik meg a név mellett.

Ha az a személy, akivel beszélgetni szeretne, nincs online állapotban, az üzenetet a rendszer elmenti és kézbesíti, amikor a címzett legközelebb a Facebookon tartózkodik.

Ha valakit megtalál, keresse meg a névjegyzéket. Vagy csúsztassa felfelé a beszélgetéseket, vagy írjon be egy nevet a képernyő tetején található keresőmezőbe.


Küldjön Facebook-üzenetet

Érintse meg a nevet a beszélgetés megnyitásához és a beszélgetésben található üzenetek megtekintéséhez. Van még egy mező, ahol új üzenetet vagy választ adhat meg.

  1. Érintse meg a beszélgetést a megnyitásához.

  2. Írjon be egy üzenetet a folytatáshoz, ahol a csevegés abbahagyta.

  3. Válasszon egy ikont az üzenetbeviteli mező mellett kép hozzáadásához, videó beszúrásához vagy hangüzenet rögzítéséhez.

  4. Koppintson a mosolygó arcra a válaszmezőben matrica, GIF vagy hangulatjel hozzáadásához az üzenethez.

  5. Érintse meg a $ szimbólum pénzt küldeni vagy kérni.


Új üzenet indítása

Ha szeretne beszélgetni valakivel, akivel még soha nem beszélgetett, kezdjen új beszélgetést.

  1. Érintse meg a Összeállít ikon. Úgy néz ki, mint egy darab papír, rajta toll.

  2. Ban,-ben Új üzenet képernyőn lépjen a Nak nek mezőbe írja be az üzenet Facebook-címzettjének nevét.

    Név beírásakor az ismerős kiválasztása megváltozik és a beírt karaktereken alapul.

  3. Írja be az üzenetet.

  4. Érintse Visszatérés a billentyűzeten az üzenet elküldéséhez.


Telefon- és videohívások kezdeményezése

A Facebook Messenger alkalmazással hang- és videohívásokat is kezdeményezhet. Koppintson a kapcsolattartóra, hogy megnyissa a képernyőn, majd válassza a ikont telefon or a videó ikon hang- vagy videohívás kezdeményezéséhez. Az ikon mellett egy zöld pont jelzi, hogy a személy jelenleg online. Ha videohívást választott, az iPhone kamera részt vesz a videocsevegésben. Engedélyeznie kell, hogy a Messenger hozzáférjen a kamerához.

Play Messenger Games

Koppintson a négy pontra a Messenger alkalmazás alján található négyzetben, hogy megjelenítse tartózkodási helyét, egyéb alkalmazásopciókat és válogatott játékokat, amelyeket barátaival játszhat a Messengeren keresztül. A játékok között szerepel a Words With Friends, a Cookie Crush, az Uno, a Daily Sudoku és mások.

Miután játszott egy játékot, a teljes játékkönyvtár feloldásra kerül. Minden játék hozzáfér a nyilvános profiladatokhoz és az ismerősökhöz, akik szintén játszanak a játékkal. A játék tippeket vagy közleményeket tartalmazó üzeneteket küldhet Önnek.

Pénzt küldhet a Messengeren keresztül

Ha bankkártyát használ, vagy PayPal-fiókja van, pénzt küldhet az egyik Facebook-barátjának a Messengerben. Nyissa meg a személy beszélgetését, és koppintson a ikonra $ az üzenetbeviteli mező mellett. Ezután érintse meg a elemet kifizetések, írja be az elküldeni kívánt összeget, csatoljon egy jegyzetet, és érintse meg a ikont Fizet gomb. Adja meg fizetési adatait az utasításoknak megfelelően. Fizetése folyamatban van, és értesíti a barátját.

Ez a funkció akkor hasznos, ha a barátok fel akarnak osztani egy számlát egy étteremben, vagy a bérleti díj felével tartoznak egy szobatársnak. A szolgáltatás ingyenes és biztonságos. Használhatja azt is, hogy fizetést kérjen valakitől.

Módosítsa a Facebook Messenger alkalmazás beállításait

A Facebook Messenger alkalmazás beállításainak módosításához koppintson a profilképére az alkalmazás képernyőjének tetején. Ezután állítsa be az értesítési beállításokat, változtassa meg az aktív állapotot, adjon meg egy telefonszámot, váltson Facebook-fiókot, állítsa be a Facebook fizetési beállításait, szinkronizálja a névjegyeket, hívjon meg embereket a Messengerbe, és még sok minden mást.