RW2 fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

Az .RW2 fájlkiterjesztésű fájl egy Panasonic RAW Image fájl, amelyet egy Panasonic digitális fényképezőgép hozott létre, például a LUMIX AG-GH4 vagy a LUMIX DMC-GX85.

A RAW képfájl tökéletesen reprodukálja a rögzítetteket. Más szavakkal, azóta nem történt feldolgozás a fájlon, mióta a Panasonic kamera felvette. Ezek a fájlok ideálisak olyan képszerkesztők számára, amelyek módosítják a fénykép színét, expozícióját stb.

Az RW2 fájlok hasonlítanak a digitális fényképezőgépek által létrehozott más RAW képfájl-formátumokhoz, mivel mindegyikük előre feldolgozott formában létezik ezekben a formátumokban. Néhány példa a Sony ARW és SRF, a Canon CR2 és CRW, a Nikon NEF, az Olympus ORF és a Pentax PEF.


Hogyan nyitható meg az RW2 fájlok

Nyissa meg az RW2 fájlokat ingyen az XnView, az IrfanView, a FastStone Image Viewer és a RawTherapee segítségével. Az RW2 fájlokat megnyitható - de nem szabadon használható - programok közé tartoznak az Adobe Photoshop Elements, az ACD Systems Canvas X, a Corel PaintShop és a FastRawViewer.

A LUMIX RAW kodek hozzáadja az RW2 fájlokat a Windows rendszerhez. Állítólag azonban csak a Windows 7 és a Windows Vista rendszerekkel működik.

Ha meg kell nyitnia az RW2 fájlt valamilyen más, a fentiekben fel nem sorolt ​​programban, akkor az alábbi fájlkonvertáló eszközök egyikének használatával a legegyszerűbb módja annak, hogy nem kell fizetnie az RW2 képmegjelenítő programért. Lehetővé teszik az RW2 fájlok más fájlformátumba történő mentését, amelyet a program vagy az eszköz valószínűleg támogat.


Hogyan lehet átalakítani az RW2 fájlt

Konvertálja az RW2 fájlt DNG-re az Adobe DNG Converter segítségével. A DNG egy szélesebb körben használt képformátum, mint az RW2, ezért valószínű, hogy több programban nyílik meg, mintha RW2 formátumban tartaná.

Az Adobe DNG Converter sok más RAW képfájl-formátummal is működik.

Az ILoveImg.com egy ingyenes online RW2 fájl konverter, amely bármely operációs rendszeren működik, ami azt jelenti, hogy az RW2 fájlt JPG formátumba konvertálhatja Windows vagy MacOS rendszeren, ha csak feltölti a képet arra a webhelyre, majd letölti a JPG-t a számítógépére. Akár RW2 fájlokat is betölthet a Dropboxból és a Google Drive-ból.

Miután az RW2 fájlja JPG formátumban van, futtassa át egy másik ingyenes képátalakító programon, hogy PNG vagy más képfájl formátum legyen belőle.


Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

Bármilyen formátumú fájl, ideértve a Panasonic RAW Image fájlt is, nem nyitható meg gyakori oka, hogy rosszul olvasta a fájlkiterjesztést, vagy más program azt állítja, hogy ez a fájlkiterjesztés.