4 módszer az iTunes-vásárlásokkal kapcsolatos problémák megoldására

Dalok, könyvek vagy filmek vásárlása az iTunes Store-ból általában egyszerű és gondtalan, de néha problémák merülnek fel az iTunes-vásárlásokkal kapcsolatban.

A problémák sok okból következnek be, de ha a vásárlás vagy a letöltés során elveszíti az internetkapcsolatot, vagy az Apple oldalán hiba jelentkezik, akkor végül fizethet valamit, de nem tudja letölteni vagy lejátszani.

Nusha Ashjaee @Web 

Néhány ilyen helyzetben előforduló gyakori probléma a következők: 

  • Az iTunes szerint az elem megvásárolt, de nem tölthető le.
  • Részben letöltött fájl, amelyet nem lehet lejátszani vagy használni.
  • Hitelkártyáját terhelik, de nem tudja letölteni.
  • Úgy tűnik, hogy egy fájl teljesen letöltött, de nem játszik le.
  • Sikertelen vásárlás.

Ha ezen problémák egyikével szembesül, íme 4 lépés, amelyet megtehet, hogy megszerezhesse az iTunes által fizetett tartalmat.


1. Mi a teendő, ha az iTunes vásárlása nem történt meg

A legegyszerűbben megoldható iTunes vásárlási probléma az, ha a tranzakció egyszerűen nem fejeződött be. Ebben az esetben csak újra meg kell vásárolnia a terméket. A következő lépések végrehajtásával ellenőrizheti, hogy a vásárlás nem az iTunes használatával történt-e:

  1. Nyissa meg az iTunes alkalmazást.

  2. Kattintson az Fiók menüben.

  3. Kattints Saját fiók megtekintése.

  4. Ha a rendszer felkéri, hogy jelentkezzen be Apple ID-fiókjába, tegye meg, és kattintson Bejelentkezés.

  5. Görgessen le a gombbal Vásárlási előzmények szakasz.

  6. Kattints Az összes megtekintése.

  7. Itt láthatja, hogy mikor volt a legutóbbi vásárlás és mi volt az. Ha az imént megvásárolni kívánt tétel nem szerepel a listán, a vásárlás sikertelen volt, és újra kell próbálnia.

Ellenőrizheti vásárlásait az iTunes Store vagy az App Store alkalmazások segítségével is iOS-eszközön:

  1. Érintse meg az alkalmazást az ellenőrzött vásárlás típusához, akár az iTunes Store-hoz, akár az App Store-hoz.

  2. Az App Store-ban koppintson a ikonra profil ikonra akkor a jobb felső sarokban vásárolt.

  3. Ezután érintse meg a gombot Saját vásárlások. Ha be van állítva a Családi megosztás, érintse meg azt a családtagot, akinek vásárlásait ellenőrizni szeretné.

    Érintse meg a gombot Nem ez az iPhone az alkalmazás tetején. Ez megjeleníti azokat a vásárlásokat, amelyek jelenleg nincsenek telepítve az eszközön.

  4. Az iTunes Store alkalmazásban érintse meg a ikont Több lap alján, majd vásárolt. Koppintson a zene, Filmekvagy TV műsorok hogy megtekinthesse a megvásárolt terméket. Ha rendelkezik a Családi megosztás funkcióval, megérintheti a családi csoport alábbi személyeit.

Mindkét esetben, ha a megvásárolni kívánt tétel nincs felsorolva, akkor nem számoltunk fel érte, és a vásárlás nem történt meg. Csak térjen vissza az iTunes vagy az App Store-ba, és vásárolja meg, mint általában.

Ha ellenőrzi az Apple Books vásárlását, használja azt az alkalmazást Mac vagy iOS eszközön, koppintson az ikonra> Könyvek > Nem ez az iPhone.


2. Ellenőrizze az elérhető letöltéseket az iTunes alkalmazásban

Bizonyos esetekben belefuthat egy olyan letöltésbe, amely megkezdődik, majd leáll, mielőtt befejeződik. Ha ezzel a problémával szembesül, akkor a következő lépések végrehajtásával könnyedén újra kell tudnia indítani a letöltést:

  1. Nyissa meg az iTunes alkalmazást.

  2. Kattintson az Fiók menüben.

  3. Kattints Ellenőrizze az elérhető letöltéseket.

  4. Ha a rendszer kéri, adja meg Apple ID-jét, tegye meg, majd kattintson Jelölje be.

  5. Ha olyan vásárlása van, amelyet egyáltalán nem töltött le, vagy megszakadt, akkor el kell kezdeni a letöltést.


3. Töltse le újra az iTunes vásárlásokat az iCloud használatával

Ha a vásárlás sikeres volt, de a keresett elem nem jelenik meg, amikor az utolsó szakasz lépéseit követve ellenőrzi a letöltéseket, a hiányzó tartalom megszerzésére egyszerű megoldás létezik: iCloud. Az Apple az összes iTunes és App Store vásárlást az iCloud-fiókjában tárolja, ahol könnyedén letöltheti őket.

Olvassa el ezt a cikket, amely lépésről lépésre ismerteti az iCloud használatát az iTunes Store-vásárlások újratöltéséhez.


4. Hogyan szerezhetünk iTunes támogatást az Apple-től

A cikk első három lehetőségének meg kell oldania a legtöbb iTunes vásárlási problémát. Azonban, ha egyike azoknak a szerencsétlen keveseknek, akiknek még a kipróbálása után is problémája van, két lehetőséged van:

  1. Kérjen támogatást az Apple iTunes támogatási csapatától. A lépésről lépésre szóló útmutatásért olvassa el ezt a cikket, amelyben támogatást kér az iTunes Store-ból.

  2. Használja az Apple online súgóját az Ön számára legmegfelelőbb támogatás meghatározásához. Ez a webhely néhány kérdést tesz fel Önnek a problémájával kapcsolatban, és a válaszai alapján elolvasandó cikket, csevegő személyt vagy telefonszámot ad. 

Hogyan lehet visszatérítést szerezni az iTunes alkalmazásból

Néha az iTunes-vásárlás problémája nem az, hogy nem működött. Néha a vásárlás jól sikerült, de szeretné, ha nem így lenne. Ha ez a helyzet, akkor visszatérítést kaphat. Ennek megismeréséhez olvassa el a Hogyan lehet visszatérítést szerezni az iTunes alkalmazásból című cikket.