A Launchpad problémák kijavítása Mac-en

A Launchpad, az alkalmazásindító, amelyet az Apple mutatott be az OS X Lion (10.7) alkalmazással, arra tett kísérletet, hogy egy kis iOS-t hozzon a Mac operációs rendszerbe. Az iOS-hez hasonlóan a Launchpad is megjeleníti az összes Mac-re telepített alkalmazást a Mac kijelzőjén elterjedt alkalmazásikonok egyszerű felületén. Az alkalmazás ikonjára kattintva elindul az alkalmazás.

A cikkben található információk a MacOS Catalina (10.15) operációs rendszert futtató Mac számítógépekre vonatkoznak az OS X Lion (10.7) rendszeren keresztül.

A Launchpad addig jeleníti meg az alkalmazásikonokat, amíg meg nem tölti a kijelzőt, majd létrehoz egy másik oldalt az ikonokról, amelyeket ellopással elérhet, akárcsak az iOS-ben. Ha nincs kézmozdulattal támogatott beviteli eszköze, például a Magic Mouse vagy a Magic Trackpad, vagy a beépített trackpad, akkor is mozoghat oldalról oldalra az Indítópad alján található oldaljelzőkre kattintva.

Mindezek az elmosódott, félig átlátszó háttéren látható ikonok sok grafikai lóerőt igényelnek. Tehát ahelyett, hogy az alkalmazás indításakor vagy az oldal megfordításakor minden egyes alkalmazásikon bélyegképét készítené, a Launchpad adatbázist tart fenn. Tartalmazza az alkalmazás ikonjait, helyüket a fájlrendszerben, ahol meg kell jeleníteniük őket a Launchpadon, és egyéb információkat, amelyek a Launchpad számára a munkájának elvégzéséhez szükségesek.


Amikor az Indítópult nem működik

A Launchpad esetében a legrosszabb az, hogy egy törölt alkalmazás ikonja nem hajlandó eltűnni, az ikonok nem maradnak azon az oldalon, amelyen fel akarja őket venni, vagy az ikonok nem tartják karban a létrehozott szervezetet. Néha, amikor egy alkalmazásmappát hoz létre a Launchpad alkalmazásban, az ikonok visszatérnek az eredeti helyükre, amikor legközelebb megnyitja a Launchpad alkalmazást.

Bár a Launchpad problémája bosszantó lehet, ez soha nem katasztrofális probléma, amely károsíthatja adatait vagy Mac-jét.

A Launchpad problémáinak javítása magában foglalja a rendszeradatok törlését. A folytatás előtt ellenőrizze, hogy nemrégiben készült-e biztonsági másolat.


Az Launchpad problémák megoldása

A Launchpad belső adatbázisának újjáépítésére kényszerítése megoldja a felmerülő legtöbb problémát.

Amikor törli az adatbázist, majd újraindítja a Launchpad alkalmazást, az információkat lekér az adatbázisból, és rájön, hogy az adatbázist tartalmazó fájl hiányzik. A Launchpad ezután keres alkalmazásokat a Mac-en, megragadja az ikonjaikat és újjáépíti az adatbázis-fájlját.

Az a módszer, amely arra kényszeríti a Launchpadot, hogy újjáépítse az adatbázisát, kissé eltér a MacOS vagy az OS X verziójától.


A Launchpad adatbázis újjáépítése az OS X Yosemite (10.10) és újabb verzióiban

A Launchpad adatbázis mellett az OS X Yosemite és az operációs rendszer későbbi verziói is fenntartják a rendszer által őrzött adatbázis gyorsítótárazott másolatát, amelyet szintén törölni kell.

  1. Ha nyitva van, lépjen ki a Launchpad alkalmazásból, ha bárhová kattint a Launchpad alkalmazásban, mindaddig, amíg nem kattint egy alkalmazás ikonjára.

  2. A gombra kattintva nyissa meg a Finder ablakot Kereső ikon a Dokk vagy kattintással Kereső az asztal menüsorában.

  3. Nyissa meg a Library mappát, amelyet alapértelmezés szerint az operációs rendszer rejt. Lehet, hogy a Finderben van, ha korábban megnyitotta, vagy esetleg hozzá kell férnie a Könyvtár mappához. A hozzáférés egyik módja a Finder keresése és a opció majd kattintson a gombra Go menü. Ezután válassza ki könyvtár.

  4. Ban,-ben könyvtár mappát, keresse meg és nyissa meg a Application Support mappát.

  5. Ban,-ben Application Support mappát, nyissa meg a Dokk mappába. A Dock mappában több fájl található, köztük egy megnevezett desktoppicture.db és egy vagy több fájl szaggatott nagybetűk és számok halmazával kezdődik és végződik .db. A fájlnév egy példa FE0131A-54E1-2A8E-B0A0A77CFCA4.db.

  6. Válassza ki a Dock mappában a .db végződésű fájlokat, és húzza azokat a kukába. Ezen a ponton törölte az adatbázist, de még mindig el kell távolítania a gyorsítótárat.

  7. Indítsa el a terminált, amely itt található: alkalmazások > Utilities.

  8. Írja be a következő parancsot a Terminal ablakba:

    alapértelmezett értékek: com.apple.dock ResetLaunchPad -bool true

  9. nyomja meg belép or Visszatérés hogy kiadja a parancsot.

  10. A Terminal ablakba írja be:

    killall Dock

  11. nyomja meg belép or Visszatérés.

  12. Lépjen ki a terminálból, és indítsa újra a Mac-et.

A Launchpad legközelebbi megnyitásakor az alkalmazás újjáépíti a szükséges adatbázisokat. A Launchpad első elindítása a szokásosnál tovább tarthat. Ha ez megtörténik, a Launchpad kijelző az alapértelmezett szervezetben van, az Apple-alkalmazások az első, a harmadik féltől származó alkalmazások pedig a következők. Átrendezze a Launchpad alkalmazásokat az Ön igényeinek megfelelően.


A Launchpad adatbázis újjáépítése az OS X Mavericks (10.9) és korábbi verzióiban

Az OS X korábbi verziói nem őrzik az adatbázis gyorsítótárazott másolatát, ezért a Launchpad újjáépítési folyamata rövidebb. Kövesse a fenti eljárást a .db fájlok törlésével (1–6. Lépés), és indítsa újra a Mac-et.