5 módon lehet pénzt keresni nyílt forrású hardverrel

Magánszemélyek és szervezetek - és rendszeresen - pénzt kereshetnek nyílt forráskódú szoftverekkel. Ugyanazok az üzleti szabályok és a pénzügyi siker stratégiái vonatkozhatnak a nyílt forráskódú hardverekre is.

A nyílt forráskódú hardver ugyanolyan típusú szabadságokat tulajdonít a fizikai objektumoknak, mint a nyílt forráskódú szoftverlicencek a virtuálisaknak. Ez pedig azt jelenti, hogy pénzt lehet vele keresni. Csak át kell gondolnia ennek a közösségnek a céljait és szükségleteit. Íme néhány ötlet, hogyan lehet készpénzt beváltani.

Hős képek / Getty Images 


Készíts és adj el cuccokat

A legnyilvánvalóbb módon nyílt forráskódú hardverekkel lehet pénzt keresni, ha létrehozunk valamit, majd eladjuk. Míg a közösség tagjai általában maguk akarják elvégezni a "gyártási" részt, a fogyasztók ujjhúzás nélkül szeretnék a késztermékeket beszerezni. Más szóval, ha hajlandó elvégezni a munkát, szívesen fizetnek érte.

Írjon valamit

Ha Ön hardveres hacker mester, ossza meg tudását. Természetesen nagyszerű lenne a közösség számára, ha életét a szakma trükkjeinek ingyen tanítására fordítaná, de ez nem mindig lehetséges anyagilag. Ha hiányzik a készpénz, de gazdag a készsége, akkor könyv vagy cikkek írása szaklapokba, vagy akár a nyílt forráskódú hardverekről szóló blog fizetése nagyszerű módja lehet extra jövedelemszerzésnek.

A kezdéshez megtudhatja, mi érdekli manapság a nyílt forráskódú vezetők követésével a Facebookon, a Twitteren és az Identi.ca oldalon.


Hozzon létre kiegészítőket

A nyílt forráskódú közösségnek az életben maradáshoz többre van szüksége, mint az alapelemek, például a BeagleBoard és az Arduino. Számos lehetőség kínálkozik olyan perifériák létrehozására és értékesítésére, mint a kenyérlapok, tokok, foltok és pólók.

Ha mérnöki varázsló vagy, mint például Limor Fried (más néven: "Lady Ada"), akkor egy egész iparággá alakíthatod találmányaidat. Vagy ha készségei jobban megfelelnek a ThinkGeek vonalának, használhat igény szerinti nyomtatási szolgáltatásokat, mint például a CafePress és a Zazzle ruházati cikkek, kávéscsészék, lökhárító matricák és egyebek létrehozásához.


Kérjen tanácsot

A nyílt forráskódú hardveres hobbisták eszközei egyre bonyolultabb, professzionálisabb és kereskedelmi terekbe kerülve a világnak szakértőkre van szüksége. És különösen a nagyvállalatok általában szívesen költenek szakértőkre pénzt, ha valóban tudnak segíteni a vállalatoknak a nagyobb akadályok leküzdésében.

Az egyik legjobb módszer a területi vezetővé váláshoz az, ha aktívan részt vesz egy nyílt forráskódú hardver projektben. Minél többet tud demonstrálni szakértelmével - és minél jobban látható - annál valószínűbb, hogy a vállalatok konzultációs munkára keresnek.

Indítson el egy Hackerspace-et

Az egyik dolog, ami megkülönbözteti a nyílt forráskódú hardvert a nyílt forráskódú szoftvertől, a projektek befejezéséhez szükséges eszközkészlet. A megvásárolt felszerelések, beleértve a 3D nyomtatókat és a CNC lézervágókat, drágák lehetnek, és sok helyet foglalhatnak el.

A hackertérek olyan környezeteket kínálnak, ahol a nyílt forráskódú hardverrajongók találkoznak, hogy megosszák az eszközöket és ötleteket, és közösségként működjenek. A jól működtetett hackertér megtervezi: a hely (és bérlet) biztosítása, felszerelések vásárlása és / vagy bérlése, a közművek üzembe helyezése és balesetek esetén a biztosítás vásárlása sok időt és erőfeszítést igényel. Valójában ez könnyen teljes munkaidős munka lehet és jövedelemforrás, ha megfelelő vezetői képességekkel és érdeklődéssel rendelkezik.

A nyílt forráskódú hardvermozgalom a közösségről és a megosztásról szól. És bár a profitnak nem szabad a motivációit vezérelnie, helyesen cselekedve, pénzt kereshet olyan dolgokkal, amelyeket szeret, miközben pozitívan járul hozzá az ügyhöz.