Legális-e a nyílt hozzáférésű Wi-Fi-kapcsolatok használata?

A Wi-Fi technológia leegyszerűsíti a hálózati kapcsolatok megosztását a számítógépek, a mobil eszközök és az emberek között. Még akkor is, ha nem használ internetszolgáltatót (internetszolgáltatót), bejelentkezhet nyilvános hotspotokra vagy a szomszéd védtelen vezeték nélküli hozzáférési pontjára, hogy online legyen. Valaki más internetes szolgáltatásának használata azonban nem mindig jó ötlet, és jogellenes is lehet.


Nyilvános Wi-Fi hotspotok használata

Számos nyilvános hely, például éttermek, repülőterek, kávézók és könyvtárak kínálnak ingyenes Wi-Fi kapcsolatot. Ezeknek a szolgáltatásoknak a használata általában legális. Bármely nyilvános Wi-Fi hotspot használata törvényes, ha a szolgáltató engedélyével rendelkezik és betartja a szolgáltatási feltételeket. Ezek a feltételek a következőket tartalmazhatják:

  • Korlátozások annak a napszaknak, amikor és ahol a nyilvános internethez hozzáférhet.
  • Az Ön által használt hálózati sávszélesség mennyiségének korlátai.
  • Korlátozások a nem megfelelő weboldalak megtekintésére vagy megkérdőjelezhető online tevékenységek folytatására.

A szomszéd Wi-Fi kapcsolatának használata

A szomszéd védelem nélküli vezeték nélküli hozzáférési pontjának használata tudtauk és engedélyük nélkül, néven piggybacking, rossz ötlet, még akkor is, ha az nem illegális az Ön helységében. Lehet, hogy még engedély nélkül sem legális. A válasz a lakossági internetszolgáltatók politikájától és terveitől függ. Ha a szolgáltató megengedi, és a szomszéd beleegyezik, akkor a szomszéd Wi-Fi-kapcsolatának használata törvényes.

Coyote Moon, Inc.


Jogi előzmények

Számos amerikai állam tiltja az illetéktelen hozzáférést a számítógépes hálózatokhoz, beleértve a nyílt Wi-Fi hálózatokat is. Bár e törvények értelmezése eltérő, néhány precedens született:

  • Egy michigani férfit megbírságoltak azért, mert 2007-ben autójából egy kávézó Wi-Fi hotspotját használta.
  • Egy illinoisi férfit pénzbírsággal sújtottak egy helyi ügynökség Wi-Fi hozzáférési pontjának illetéktelen használatáért 2006-ban.
  • Egy floridai férfi súlyos bűncselekményekkel nézett szembe a szomszéd internetkapcsolatán való visszahúzódás miatt, a szomszéd engedélye nélkül 2005-ben. 

Hasonló korlátozások vannak a nyílt Wi-Fi hálózatok használatára az Egyesült Államokon kívül:

  • Szingapúrban egy tinédzser próbaidőre ítélt ítéletet azért, mert engedély nélkül vezeték nélkül vezeték nélkül csatlakozott a szomszéd internetkapcsolatához 2006-ban.
  • Az Egyesült Királyságban egy fiatal férfit bírságoltak, és számítógépét lefoglalták, mert 2005-ben jogellenesen használta a helyi lakos internetszolgáltatását.

Ahogyan a házba vagy a vállalkozásba a tulajdonos engedélye nélkül belépni, akkor is jogsértőnek tekintik, ha az ajtók nyitva vannak, a vezeték nélküli internetkapcsolatok elérése, még a nyílt hozzáférésűek is, illegális tevékenységnek tekinthető.

A szolgáltatás igénybevétele előtt legalább a Wi-Fi hozzáférési pont üzemeltetőjétől szerezzen hozzájárulást. A bejelentkezéskor gondosan olvassa el az online szolgáltatási feltételeket, és a megfelelés biztosítása érdekében szükség esetén offline kapcsolatba lépjen a tulajdonossal.


A számítógépes csalásokról és visszaélésekről szóló törvény

Az 1986-os Computer Fraud and Abuse Act (CFAA) kiterjesztette az amerikai törvényt 18 Az USC 1030. §-a, amely tiltja a számítógéphez való hozzáférést engedély nélkül. Ezt a kiberbiztonsági törvényjavaslatot az évek során többször módosították. A CFAA nem korlátozódik a számítógépekre. Ez vonatkozik azokra a táblagépekre és mobiltelefonokra is, amelyek illegálisan hozzáférnek a hálózati kapcsolatokhoz.