5 módszer a kábeltévék megtekintésére utazás közben

Bár a DVR-készüléke hűségesen képes tévéműsorokat rögzíteni otthon, érdemes utazás közben ugyanolyan tartalmat szereznie. Szerencsére soha nem volt ilyen egyszerű útra vinni kedvenc tévéműsorait, akár laptopon, okostelefonon vagy táblagépen keresztül.

Az otthoni rendszertől függően számos módon nézheti meg műsorait távol. Ebben az útmutatóban elmondjuk, hogyan nézhet bárhol kábeltévét.


Az Ön Cable Company streaming szolgáltatása

A legtöbb kábeltársaság most olyan szolgáltatást kínál, amely lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy a mobileszközökön és számítógépeken streameljék a programozást.

Sok kábelszolgáltató a TV Everywhere nevű szolgáltatást használja, amely magában foglalja a legnépszerűbb kábelcsatornákat. Gyakori, hogy ezt kábelcsomaggal együtt szállítják. A TV Everywhere mellett (vagy helyett) a nagy kábeltársaságok saját streaming alkalmazásokat is kínálnak. Például a Time Warner Cable a TV Everywhere és a TWC TV alkalmazásokat egyaránt használja, míg a Comcast az Xfinity TV alkalmazást.

Az ezekhez hasonló szolgáltatások a kábelszolgáltatók népszerű kiegészítőjévé válnak, és gyakran nem fizetnek külön díjat.

Moment Editorial / Getty Images 

Ennek az opciónak az a nagy előnye, hogy a legtöbb esetben a tévét útközben élvezheti, miközben otthon mindenki zavartalanul élvezi a tévét. Kábel bejelentkezési adatai streaming botokkal és olyan eszközökkel is működnek, mint a Roku.


Szerezzen be egy Streaming Stick-et

Ha nem rendelkezik előfizetéssel kábellel, és olyan streaming szolgáltatást használ, mint a Roku vagy az Amazon Fire, akkor azt magával viheti az úton. A Roku Stick és az Amazon Fire Stick a legjobb streaming eszközök az utazáshoz. Kompaktak és elférnek a bőröndödben. A legjobb az egészben, hogy nem veszíti el programozási preferenciáit, amikor kihúzza a tévéből.

A szállodai szobák legtöbb tévéje rendelkezik HDMI porttal, amelyet mindkét eszköz megkövetel. Amíg a tartózkodási helye WiFi hálózatot is kínál, olyan lesz, mintha otthon tévézne. Akár otthon is hagyhatja a távirányítót, és az okostelefonját vagy táblagépét távirányítóként használhatja.


Szerezzen be egy Slingbox-ot

A Slingbox kényelmes módja annak, hogy otthonról távoli programozásokat nézzen. Csatlakoztathat egy Slingbox-ot a kábeles vagy műholdas DVR-dobozához, csatlakozhat az internethez, és miután beállította, bárhonnan, ahol internetkapcsolata van, irányíthatja a Slingbox-ot. 

A Slingbox egyik előnye, hogy Ön teljes mértékben ellenőrzi a DVR-t, így megváltoztathatja a menübeállításokat, illetve ütemezheti és törölheti a felvételeket. Élő és rögzített tévét is streamelhet PC-re és kézi készülékekre, amennyiben mindkét oldalán internetkapcsolata képes kezelni.

A Slingboxnak van egy hátránya. Ha úgy dönt, hogy élő tévét néz otthonról, az otthonában élő embereknek ugyanazt a műsort kell nézniük. Ez problémát jelenthet azok számára, akiknek egy családtagja van. Néhány felhasználó ezt úgy oldja meg, hogy a Slingboxot összekapcsolja egy második TV-fiókkal.


Iratkozzon fel a Plex szolgáltatásra

A Plex egy felhőalapú szolgáltatás, amely lehetővé teszi a médiafájlok elérését és streamelését bármely csatlakoztatott eszközről. Népszerű lehetőség, amelyet a felhasználók élveznek, mert gyors és megbízható.

Van egy alapvető ingyenes számla, és választhat egy fizetett számlát, amely több előnnyel jár, ha hasznosnak találja. A Plex egy fantasztikus módszer a teljes médiatár kezelésére bárhonnan, és mindenképpen érdemes kipróbálni.


Használja a Windows Media Player alkalmazást

Ha Ön Windows Media Center-felhasználó, használhatja a Windows Media Player (WMP) beépített adatfolyam-továbbítási lehetőségeit.

Először is meg kell győződnie arról, hogy a számítógépére telepítve van a WMP legújabb verziója. Innentől kezdve olyan egyszerű, mint a streaming opciók beállítása, és készen áll az indulásra. A Windows Media Player ugyanazokat a könyvtárakat használja, mint a Media Center, így mindaddig, amíg megfelelően beállította a Felvett TV könyvtárat, készen kell lennie.

A Windows Media Playerből történő streamelés közel sem azonos azzal, mint egy olyan eszköz használata, mint a Slingbox. Míg a Slingbox lehetővé teszi a DVR távvezérlését, a WMP csak a könyvtárában található fájlokhoz nyújt hozzáférést.

Ez az opció hozzáférést biztosít a zenéhez, videókhoz, képekhez és egyéb adathordozókhoz, beleértve a rögzített TV-t is. De ez nem teszi lehetővé az élő TV-nézést, és ha a felvételeid másolásvédelem alatt állnak, akkor nem fogod tudni streamelni őket. 

Minden nyitott felvétel elérhető, és ez legalább hozzáférést biztosít a legtöbb hálózati programozáshoz. Ez nem tökéletes megoldás, de olyan, amely segíthet a kijutásban, ha utazás közben nagyon szeretné nézni kedvenc CBS-műsorát.

A zene, a fényképek és a videók gyűjteményéhez való hozzáférés további előnye jó lehet.

Fontos emlékeztető az adatfelhasználásról

Ha mobilra vált, a streamingre a mobilhálózatára támaszkodik, és ez hatással lehet az adattervére. A média streaming sokkal több adatot fogyaszt, mint az egyszerű feladatok, például az e-mail vagy a közösségi média fiókok ellenőrzése a telefonon vagy a táblagépen.

Amikor teheti, útközben csatlakoztassa készülékét egy megbízható, biztonságos Wi-Fi hálózathoz. Sok szálloda ingyenes vagy olcsó Wi-Fi-t kínál, és ez megment benneteket a csúnya többletköltségektől. A másik lehetőség egy korlátlan adatcsomag megszerzése.

Akárhogy is, csak tartsa szem előtt az adatait. A TV streaming nagyszerű, de a vártnál többe kerülhet, ha nem vigyázol.