A MacBook Pro nem fog bekapcsolni? 6 módszer a javításra

Előfordulhat, hogy egy olyan MacBook Pro-t, amely nem kapcsol be, az Apple Store-ban kell szervizelni, de mielőtt bevenné, próbálkozzon néhány dologgal, hogy kiderüljön, a probléma valami egyszerű-e, amit megoldhat.

Az a MacBook Pro, amely egyáltalán nem indul el, különbözik attól, amely elindul és lefagy a kék vagy a fekete képernyőn. A cikkben szereplő információk minden olyan MacBook-ra vonatkoznak, amely egyáltalán nem indul el.

Unsplash


A MacBook Pro nem kapcsol be

Amikor egy MacBook Pro egyáltalán nem kapcsol be, a probléma gyakran a fali aljzatból és a Mac-hez vagy annak akkumulátorához tápláló kábelből származik. Vannak azonban más lehetséges tettesek is.

A nem bekapcsolódó MacBook Pro javítása

Nyomja meg a bekapcsológombot a MacBook Pro készülékén, és hallgassa a ventilátor, illetve a zümmögő vagy pörgő hangok hangját. Ha bármit hall vagy fényeket lát a billentyűzeten, a Mac rendben elindul, de a kijelzőjén olyan probléma merült fel, amely szakmai segítséget igényelhet. Ha azonban semmit sem hall, sem lát, akkor ezek a javítások újraindíthatják a MacBook Pro-t.

  1. Ellenőrizze az elektromos csatlakozásokat. Ha a MacBook Pro egyáltalán nem kapcsol be, akkor először ellenőrizze, hogy be van-e kapcsolva. Várjon néhány percet, mielőtt újra bekapcsolná a Mac-et. Ne felejtse el ellenőrizni a hálózati csatlakozót egy lámpával vagy más eszközzel, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a konnektor megfelelően működik-e.

  2. Cserélje ki a tápkábelt vagy az adaptert. Ha a Mac csatlakozik és nem kapcsol be, akkor a tápkábel hibás lehet. Cserélje le egy ismert működő kábellel a probléma pontos meghatározásához.

  3. Töltse fel az akkumulátort. Ha laptopját akkumulátorral üzemelteti, az akkumulátor lemerülhet. Csatlakoztassa a laptopot, és várjon legalább 10 percet, amíg az akkumulátor töltődik, mielőtt a MacBook akkumulátorról elindulna. Ha nem tudja feltölteni az akkumulátort, vigye a MacBookot egy App Store-ba vagy egy hivatalos Apple szolgáltatóhoz csere céljából.

  4. Növelje a képernyő fényerejét. Lehetséges, hogy a MacBook Pro be van kapcsolva, de nem látja. A képernyő világosabbá tételéhez nyomja meg az F2 billentyűt a billentyűzet tetején. Az érintősávos MacBook profiknál ​​a fényerő-szabályozás az érintősávon található, de ha az érintősáv nem világít, a MacBook Pro nincs bekapcsolva.

  5. Távolítson el minden tartozékot és perifériát a Mac-ről. A nyomtatóval, a külső meghajtóval, az USB elosztóval vagy a mobileszközzel - vagy az egyik kábellel - kapcsolatos probléma megakadályozhatja a Mac indítását.

  6. Állítsa alaphelyzetbe a Rendszerkezelő vezérlőt (SMC). Az SMC vezérli a Mac alapvető funkcióinak nagy részét, a kijelzőjétől és a lámpáitól kezdve a ventilátorig és a Bekapcsológombig. A visszaállítás néha megoldja a MacBook Pro bekapcsolását. A módszer különbözik a MacBook Pro-k esetében 2009-től vagy annál korábbi verziótól, illetve a legújabb MacBook Pro-któl a T2 biztonsági chipet használva.