Az iPhone riasztás nem működik? Itt van 10 módszer a javításra

Ha az iPhone riasztása elnémul, vagy nem áll be megfelelően, akkor aludhat, elmulaszthatja a határidőket stb. Bár fekete-fehér problémának tűnhet, valójában számos oka lehet annak, hogy miért nem működik az iPhone riasztója .

Theresa Chiechi / Web

Még akkor is, ha már kipróbált néhány dolgot az iPhone riasztási hangerejének növelése érdekében, lépjen végig az alábbi módszereken, amelyeket a könnyű használat sorrendje határoz meg. Kezdje a tetején, és próbálkozzon az egyes riasztások javításával, mindegyik után tesztelje a riasztást, hogy lássa, hogy a riasztás újra szól-e.


Tekerd fel a hangerőt

Ez nyilvánvalónak tűnhet, de ne ugorja át ezt a lépést. Valójában a telefon oldalán található gombokkal növelheti a hangerőt anélkül, hogy valóban növelné az ébresztés hangerejét. Az iPhone ugyanis két teljesen különböző hangkészletet vezérelhet ugyanazokkal a gombokkal.

Például, ha nyitva van egy zenei streaming alkalmazás, akkor a gombok használatával a hangerő szabályozható a riasztás hangereje helyett. Ez azt jelenti, hogy ha a riasztás hangereje halk vagy ki van kapcsolva (akkor is, ha a zene hangereje emelkedett), akkor csendes riasztást kap.

Ugrás beállítások > hangokvagy beállítások > Hangok és Haptics, és győződjön meg róla CSENGÉS ÉS RIASZTÁSOK ésszerű hangerőre van állítva. Itt van még a Váltás a gombokkal opció, amelyet ki kell kapcsolnia, ha azt szeretné, hogy a csengő és a riasztás hangereje soha ne változzon, amikor a rendszer hangerejét a gombokkal változtatja meg.

Nyissa meg a hang teszteléséhez anélkül, hogy megvárná a riasztás megszólalását óra > Riasztó, Koppintson a szerkesztése, és válasszon ki egy riasztást. Menj hang és válasszon egy csengőhangot a listából; ha hallja, akkor nagyon jól kell működnie, amikor a riasztó valóban bekapcsol.

Valami, amit a hangerőgombok használatakor kell keresnie, az a felugró ablakban olvasható, amikor a hangerőt felfelé vagy lefelé fordítja (lásd a fenti képet). Ha látod Csengő, akkor tudod, hogy beállítod a csengőhangot és a riasztási hangot, míg kötet olyan dolgokra szól, mint a játékok, videók, zene és egyéb hangok.


Indítsa újra az iPhone készüléket

Az iPhone 6 újraindítása.

Az újraindítás bevett gyakorlat a technológiával a kis problémák kijavítására, és ugyanezt megteheti iPhone készülékével, hogy megjavítsa-e a nem működő riasztást.

Az iPhone újraindításához vagy tartsa lenyomva a bekapcsológombot, amíg meg nem jelenik a kikapcsoló csúszka, vagy tartsa lenyomva a bekapcsológombot, miközben a hangerő-csökkentő gombot is lenyomva tartja. A használni kívánt módszer az iPhone modelljétől függ.


Válasszon ki egy hangosabb riasztási hangot

Az iPhone riasztási hangjainak némelyike ​​halkabb, mint másoké, ezért ha valamelyiket választja - és főleg, ha a riasztás hangereje sem hangos, akkor előfordulhat, hogy nem hallja. Valami mást figyelni kell, hogy megbizonyosodjon róla Egyik sem nyilvánvaló okokból nem riasztási hangként van kiválasztva.

Módosítsa az iPhone riasztási hangját a óra kb. Nyissa meg a Riasztó fül, érintse meg a gombot szerkesztése, majd válassza ki a riasztást, amelynek hangját módosítani szeretné. Menj hang és előnézeti a csengőhangokat vagy dalokat, hogy találjon valamit, amelyről úgy gondolja, hogy az Ön számára megfelelő lesz.


Ellenőrizze a Riasztás időbeállításait

Ha a riasztás megszólal, de csendes, akkor ez a módszer nem segít. Azonban az alkalmazásban beállított, de a megadott időpontban nem induló iPhone-riasztások esetén előfordulhat, hogy nincs beállítva a megfelelő idő vagy nap.

Például, ha a riasztás állítólag minden nap 12: 15-kor aktiválódik, és tegnap működött, de ma még nem, akkor a riasztást valószínűleg nem állítják be ismétlésre.

Kattints szerkesztése a Riasztó szakasza óra alkalmazást, majd érintse meg a szerkeszteni kívánt ébresztőt. Menj be a ismétlés beállításokat, és ellenőrizze, hogy a hét napjai mellett van-e egy pipa arra, hogy mikor kell riasztani. Csak koppintson egy napra az adott nap riasztásának engedélyezéséhez vagy letiltásához.

Ha a riasztás a nap folyamán rosszkor szólal meg, akkor valószínűleg összekeverte az AM-t és a PM-et, ami meglepően könnyen elvégezhető. Szerkessze az ébresztőt, és állítsa át a megfelelő napszakra, és mindenképpen koppintson a gombra Megtakarítás ha elkészült.


Tiltsa le vagy módosítsa a Lefekvés funkciót

Ha az iPhone készüléken engedélyezte a Lefekvés funkciót, és a Ébred az idő ugyanarra van beállítva, mint egy másik riasztás, lehetséges, hogy egyik sem fog bekapcsolni. Ennek a csendes riasztási konfliktusnak az elkerülése érdekében módosítsa az Lefekvés vagy a szokásos ébresztés idejét.

Ha meg szeretné találni a Lefekvés beállításait a telefonján, nyissa meg óra és érintse meg Lefekvés ideje az alján. Itt letilthatja az Alvást, vagy csúsztathatja a harang ikont egy másik időpontra.

Törölje és alakítsa át a riasztást

Bármi okból kifolyólag, az iPhone nem biztos, hogy megfelelően hozta létre a riasztást. Vagy talán működött egy ideig, de aztán egy iOS frissítés után hiba vagy inkompatibilitási probléma miatt leállt.

Nyissa meg a óra alkalmazást a Riasztó fülre, vagy csúsztassa balra az ébresztések törléséhez, vagy lépjen a szerkesztése először, majd érintse meg a piros mínusz gombokat a töröl választási lehetőség. A iPhone jobb felső sarkában található plusz gombbal új iPhone-riasztásokat kezdeményezhet óra app.

Csak egy ébresztőóra alkalmazást használjon

Ha egynél több olyan alkalmazás van, amely képes riasztást indítani, akkor problémák merülhetnek fel. Vagy ragaszkodjon az alapértelmezett iPhone ébresztőóra alkalmazáshoz, vagy kapcsolja ki teljesen, és használjon mást.

Ne feledje azonban, hogy a harmadik féltől származó ébresztőóra-alkalmazások nincsenek annyira integrálva iPhone-jába, mint a beépített. Ez azt jelenti, hogy nagy valószínűséggel nyitva kell tartania az alkalmazást a riasztási hang csengéséhez, valamint a rendszer hangerejét (nem a csengést) kell használnia a riasztási hang beállításához.

Például, ha az ébresztőóra nem ad hangot a harmadik féltől származó alkalmazásban, nyissa meg az alkalmazást (úgy, hogy látható legyen és a képernyőn legyen), majd a hangerőgombokkal kapcsolja be. Ez biztosítja, hogy az alkalmazás hangereje elég magas legyen ahhoz, hogy hallható legyen, függetlenül az iPhone csengőhangjától.

Ha a harmadik féltől származó ébresztőórák letiltásával nem sikerült megoldani az iPhone riasztási hangproblémáját, törölje őket teljesen, indítsa újra a telefont, majd próbálja újra használni a készlet ébresztőóráját.

Tiltsa le a Bluetooth-t, és húzza ki a fejhallgatót

Az iPhone-riasztásoknak a telefon hangszóróin kell keresztül csengeniük, nem pedig Bluetooth-eszközökön vagy fejhallgatókon. Ez azonban nem mindig így van.

Ha telefonjában szoftverhiba van, vagy szabálytalanul viselkedik, megpróbálhatja riasztani az adott eszközön keresztül, ha aktívan csatlakoznak az iPhone készülékéhez, miközben a riasztás megszólal.

Attól függően, hogy miként állította be a hangerő és a csengetés beállításait, és hol találhatók ezek a kiegészítők az ébresztőóra bekapcsolásakor, előfordulhat, hogy semmit sem hall.

Kapcsolja ki a Bluetooth szolgáltatást beállítások > Bluetooth, és húzza ki a fejhallgató-csatlakozóhoz csatlakoztatott elemeket. Ha a riasztás a fenti műveletek elvégzése után is működik, akkor tisztában kell lennie azzal, hogy mikor jelennek meg a riasztások, és győződjön meg arról, hogy az audiokellékek nincsenek-e csatlakoztatva a telefonhoz.

Frissítse iPhone szoftverét

Sok iPhone riasztási hangproblémával küzdő felhasználó az iOS elavult verzióját használja. Lehet, hogy a telefonjában olyan szoftverhiba van, amelyet csak az Apple frissítése old meg.

Frissítse telefonját vezeték nélkül a következőn keresztül: beállítások > általános > szoftver frissítése, vagy csatlakoztassa a számítógéphez, és frissítse az iTunes alkalmazással. Akárhogy is, ellenőrizze, hogy a legfrissebb firmware-verziót használja-e.

Állítsa vissza iPhone készülékét a gyári alapbeállításokra

Ennek kell lennie a legutolsó dolognak egy olyan iPhone-riasztó kijavításakor, amelynek nincs hangja, mert amikor visszaállítja iPhone-ját, akkor mindent töröl, ami telepítve vagy megváltozott rajta az első vásárlás óta. Ennek során meg kell oldania az esetleges riasztási problémákat is.

Az iPhone gyári alaphelyzetbe állítása mindent visszaállít, ezért gyakran javít minden szoftverrel kapcsolatos problémát. Azonban különösen hasznos, ha a telefonja börtönben tört, mert a börtönbontott iPhone-ra alkalmazható ezernyi módosítással gyakran előfordul, hogy zavarják a rendszeres funkciókat, például az ébresztőórát.