A Google Play telepítése a Kindle Fire-re

Az Amazon-eszközök alapértelmezés szerint csak az Amazon-ból töltenek le alkalmazásokat. Kis erőfeszítéssel azonban telepítheti a Google Playt a Kindle Fire-re, hogy hatványozottan növelje a hozzáférhető alkalmazások számát. Ez a folyamat kissé eltér az Ön által használt Amazon tablet verziójától függően.

Az alkalmazások telepítése az Amazon áruházon kívül vírusoknak és rosszindulatú programoknak teheti ki az eszközt. Fontolja meg egy biztonsági alkalmazás letöltését, mint például a Malwarebytes Anti-Malware, mielőtt elkezdené.

Nusha Ashjaee / Web


A Google Play telepítése Kindle Fire-re

Ha táblagépén a Fire OS 5.3.1.1 vagy újabb verziója fut, akkor a Kindle gyökérkezelése nélkül telepítheti a Google Play szolgáltatást. Csak le kell töltenie és telepítenie kell néhány APK fájlt. Kovesd ezeket a lepeseket:

Látogassa meg a Fire OS melyik verzióját futtatja beállítások > Device Options > Rendszerfrissítések.

  1. A Fire táblagépén menjen a beállítások > Biztonság és adatvédelem. Koppintson a Alkalmazások ismeretlen forrásokból amely lehetővé teszi.

  2. Nyissa meg a webböngészőt a Kindle készülékén, és töltse le a következő fájlokat táblagépére:

    • Google Fiókkezelő APK
    • Google Services Framework APK
    • Google Play Services APK11.5.0.9 (230); Ha 2017-es Fire HD 8-as verziója van, töltse le helyette a Google Play Services APK11.5.0.9 (240) fájlt.
    • Google Play Áruház APK
  3. Minden oldalon görgessen lefelé, és érintse meg a elemet Letöltés APK. Ha megjelenik egy biztonsági figyelmeztetés, koppintson a ikonra OK a letöltés megkezdéséhez.

  4. Miután megvan a négy szükséges fájl, zárja be a böngészőt, és nyissa meg a Dokumentumok alkalmazás a kezdőképernyőn.

  5. Ugrás Helyi tárolás > Letöltések.

  6. Érintse meg az APK fájlokat a következő sorrendben történő telepítéshez:

    1. Google Fiókkezelő APK
    2. Google Services Framework APK
    3. Google Play Services APK
    4. Google Play Áruház APK

    A Google Play megfelelő telepítéséhez a megadott sorrendben kell telepítenie az APK fájlokat.

  7. Érintse meg a A Google Play alkalmazás ikonra a kezdőképernyőn a Google Play áruház megnyitásához.


A Google Play elindítása

A Google Play első indításakor a rendszer kéri, hogy jelentkezzen be Google-fiókjával. Előfordulhat, hogy várnia kell néhány percet a frissítések telepítéséhez, mielőtt az alkalmazás megfelelően működik, és egyes alkalmazások további frissítéseket igényelhetnek. Végül képesnek kell lennie az alkalmazások keresésére és letöltésére, ugyanúgy, mint egy szokásos Android-eszközön.

A Google Play telepítése régebbi Kindle Fire-ra

Ha Önnek régebbi Amazon táblagépe van, vagy ha a fenti lépések nem működnek az Ön számára, akkor a Google Play telepítése előtt gyökérzetet kell készítenie az eszközről. Ehhez egy Windows PC-re és egy USB-kábelre van szükség, amelyhez a táblagép tartozik. Mivel a Fire OS az Android OS módosított változata, a Fire tabletta gyökereztető lépései alapvetően megegyeznek egy Android-eszköz gyökérzetével.

A Fire táblagép gyökérzete érvényteleníti a garanciát. Gondosan mérlegelje a mobil eszköz gyökerezésének előnyeit és hátrányait.

  1. A Kindle Fire-en menjen a beállítások > Device Options.

  2. Érintse meg a Sorozatszám mező ismételten, amíg Fejlesztői Beállítások közvetlenül alatta jelenik meg.

  3. Érintse Fejlesztői Beállítások.

  4. Érintse Engedélyezze az ADB-t. Az előugró képernyőn válassza a lehetőséget engedélyezése az Android Debug Bridge (ADB) aktiválásához. Biztonsági figyelmeztetést kaphat; hagyja figyelmen kívül a folytatáshoz.

  5. Csatlakoztassa Kindle Fire számítógépét. A számítógépének fel kell ismernie az eszközét, és le kell töltenie a szükséges illesztőprogramokat.

    Ha számítógépe nem észleli automatikusan a Kindle Fire-t, telepítse manuálisan az USB-illesztőprogramokat és az Android Debug Bridge alkalmazást a Kindle Fire fejlesztői dokumentációjában ismertetett lépések végrehajtásával.

  6. Érintse OK USB hibakeresés engedélyezése. Ha ez az opció nem jelenik meg automatikusan, a folytatáshoz manuálisan kell telepítenie a megfelelő illesztőprogramokat.

  7. Nyissa meg számítógépe böngészőjét, és töltse le a telepítő alkalmazást a Google Playhez:

    • Ha táblagépén a Fire OS 5.3.0 vagy régebbi verziója fut, töltse le az Amazon-Fire-5th-Gen-SuperTool-old.zip fájlt.
    • Ha táblagépén a Fire OS 5.3.1 vagy újabb verziója fut, töltse le az Amazon-Fire-5th-Gen-Install-Play-Store.zip fájlt.
  8. Bontsa ki a .zip fájlt, és kattintson duplán 1-Install-Play-Store.bat megnyitni.

  9. típus 2 és nyomja meg a belép hogy az eszköz telepítse a Google Play Áruházat a Kindle Fire-re. Ez a folyamat néhány percet igénybe vehet. Ha elkészült, megjelenik egy üzenet az ablakban.

  10. Indítsa újra a táblagépet azáltal, hogy ki és bekapcsolja. Sikeres esetben a Play Áruház és a Google Beállítások parancsikonjainak a kezdőképernyőn kell lenniük.