Hogyan lehet helyreállítani a törölt szövegeket egy Androidról

Ha törölt fontos szöveges üzeneteket, vagy megrongálta Android-telefonját, és elveszítette a fontos adatokat, akkor szinte lehetetlen visszakapni ezeket az üzeneteket. A következőket teheti a törölt szöveges üzenetek megmentése érdekében, és ami még fontosabb, mit tehet annak érdekében, hogy ne fordulhasson elő újra.


Miért nehéz visszaszerezni a szövegeket Androidon?

A törölt üzenetek lekérése bonyolult, és egyes esetekben lehetetlen annak köszönhető, hogy az Android miként kezeli az SMS-eket. Nincs olyan hely, mint a Windows kukája vagy a Mac kukája, ahol a törölt fájlokat egy bizonyos napig megőrzik, mielőtt valóban törlik őket. A törléshez nincs visszavonási funkció sem, ha ezt megtette.

Ehelyett, amikor valamit töröl, az Android új adatokkal írja felül. Gondoljon arra, hogy ceruzával kitöröl valamit a tennivalók listájáról, és ugyanarra a helyre képes újat írni.

Megpróbálhatja visszaállítani az adatokat abból a helyből, ahová az Android törlésre helyezte őket, és amelyet normál módon nem érhet el. És ha ezt a cikket ugyanazon a telefonon olvassa, ahonnan éppen törölte a szöveget, akkor lehet, hogy nincs szerencséje. Hogy világos legyen, ez nem garantált, és előfordulhat, hogy az adatokat már törlik.


Mit kell először kipróbálni

Először próbálja megőrizni az adatokat. Ha csak törölte az üzeneteket, akkor azonnal kapcsolja be telefonját repülőgépes üzemmódba a Bekapcsológomb lenyomásával és a választással Repülőgép üzemmód a megjelenő menüben.

Bizonyos Android-verzióknál meg kell látogatnia beállítások > Hálózat és Internet és kapcsolja be Repülőgép üzemmód kapcsoló. Ez kikapcsolja a Wi-Fi-t és a mobil rádiót, így a telefon nem tölt le új információkat. Ne használja a kamerát, ne rögzítsen hangot, és ne hozzon létre olyan új adatot, amely felülírhatja az üzeneteket.

Miután ez megtörtént, ellenőrizze, hogy a szükséges adatokat másutt tárolták-e. Például a fotók néha automatikusan mentésre kerülnek a Galéria alkalmazásba, és a találkozók néha automatikusan bekerülnek a naptárba. Ha van egy releváns alkalmazás a szükséges információkhoz, először ellenőrizze.

Ha rendszeresen kapcsolatban áll azzal a személlyel, akinek az üzenetét elvesztette, előfordulhat, hogy a telefonján biztonsági másolatot készít a beszélgetésről, és továbbíthatja Önnek. Csak magyarázza el a helyzetet, és kérje meg őket, hogy továbbítsák Önnek a vonatkozó üzeneteket.

Ha minden más nem sikerül, és a telefonról teljesen biztonsági másolatot készített, mielőtt az üzeneteket teljes telefonos biztonsági mentéssel törölte, törölje és állítsa vissza a telefont.

Ha ezek a lépések nem működnek, nincs egyszerű, garantált módszer az üzenetek szoftverrel történő visszaállítására, és a gyógymód rosszabb lehet, mint a betegség.


Üzenetek helyreállítása az Android szoftverrel

Ha a telefon törlése és helyreállítása szóba sem jöhet, használjon PC-alapú szoftvert. Rengeteg Android adat-helyreállítási alkalmazás található, olyan vállalatoktól, amelyek nem állnak kapcsolatban a Google-lal. Míg ezeknek az alkalmazásoknak a minősége a vállalattól függően változik, van néhány következetes tényező ezeknél az alkalmazásoknál.

Először is, nem ígérnek eredményt. Lehetséges, hogy vissza tudják állítani az Ön szöveges üzeneteit, többek között a törölt adatok között, ha az adatokat nem írták felül. Mindezek az alkalmazások megteszik, hogy megtalálják a törlésre megjelölt adatokat, és úgy dönt, hogy eltávolítja őket, vagy sem.

Másodszor, megkövetelik, hogy gyökereztesse a telefont. Gondolj a gyökérre, mint arra a személyre, akinek megvan az épület minden kulcsa és engedélye van bárhová menni és bármit megtenni benne. A telefon gyökérkezelése valószínűleg érvényteleníti a telefon garanciáját, és más problémákat okozhat.

Harmadszor, fizetnie kell a szoftverért. Tehát meg kell mérnie a szöveges üzenetek lekérésének értékét azzal, amit fizet a szoftverért, a garancia érvénytelenítésének kockázatát és a bizonytalan eredményeket.

Ha úgy dönt, hogy a szoftver útját választja, a DiskDigger egy népszerű alkalmazás, amely nem igényli a telefon gyökérkezelését, bár ez korlátozhatja a szoftver hatását. De függetlenül attól, hogy szoftverrel jár, vagy egyszerűen csak új szöveget kér, ez az egyik eset, amikor egy uncia megelőzés megér egy font gyógyulást.


Készítsen biztonsági másolatot az üzeneteiről

Ha viszonylag új androidos telefonja van, a szöveges üzenetek biztonsági mentése egyszerű. Először ellenőrizze, hogy a telefonjára telepítve van-e a Google Drive. Ha nem, keresse meg a Google Play Áruházban a „Google Drive” kifejezésre keresve. Ez ingyenesen letölthető. Választhat, ha szeretne további tárhelyet vásárolni, de erre nincs szükség.

A Google Drive letöltését követően nyissa meg, szükség esetén jelentkezzen be a Gmailhez használt névvel és jelszóval, majd kattintson a gombra három sor a bal felső sarokban. Ezután válasszon beállítások és válassza ki a Google Biztonsági mentés.

Ez megnyit egy menüt, ahol kiválaszthatja SMS üzenetek. Ha a Google Drive-ot előre telepítette a telefonjára, akkor az már biztonsági másolatot készít az üzenetekről, de ellenkező esetben egyszerűen engedélyezze, és ez megőrzi a szövegeket. Nem lesz azonban sokáig; A Google Drive 12–24 óránként frissíti a biztonsági másolatot, ezért ha töröl egy üzenetet, azonnal állítsa vissza.

Ez egy archívum. Nem lehet egyetlen üzenetre keresni, és nem lehet csak egyet visszaállítani. Ez egyszerre frissíti a szöveges előzményeket az előző beállításra. Ha időközben bármilyen fontos üzenetet kapott, akkor az alábbi technikákkal őrizze meg őket.

Multimédiás üzenetek vagy MMS-ek, például fotók esetén ismételje meg ezt a folyamatot a Google Fotókkal, bár ez általában az Ön Androidjával érkezik. Azonban minden fényképhez, ha rendelkezik Google Fotókkal, évek óta engedélyezik a biztonsági másolatokat, így meglepetés lehet, hogy mi van már ott tárolva. Az Önnek küldött fotókhoz előfordulhat, hogy le kell töltenie egy harmadik féltől származó alkalmazást, amely ezt automatikusan elvégzi.

Ha valóban le szeretné fedni az alapjait, akkor képernyőképezzen fontos üzeneteket, amelyeket a Google Fotók automatikusan elment. Bármely 4.0 vagy újabb androidos telefonos operációs rendszeren (amely szinte minden 2011 óta kiadott telefon) tartsa lenyomva a Bekapcsológombot és a Hangerő csökkentése gombot egyszerre, hogy egy képet készítsen a képernyőről. Ez egy gyors módja a fontos üzenetek biztonsági másolatának elkészítésére, ha időre kapkodunk, vagy csak néhány üzenetről kell biztonsági másolatot készíteni.

Ha olyan teljes funkcionalitású eszközt szeretne, amely nem jár a telefonjával való csevegéssel, próbálja ki a Heliumot, amely asztali számítógépét használja, és megőrzi a konkrét üzeneteket, valamint az Androidról származó adatokat.

A megelőzés ezen unciája nagyban hozzájárul a szövegelőzmények megőrzéséhez és a kívánt üzenetek megfelelő rögzítéséhez. És azt is biztosítani fogja, hogy mindenre ráakadjon, amire kattint.