EMLX és EML fájlok (mik ezek és hogyan nyithatók meg)

Az EMLX vagy EML kiterjesztésű fájl egy e-mail fájl, amelyet egy e-mail üzenet tárolására használnak. Bár ezeket a fájlformátumokat hasonló okokból használják, ezek nem teljesen ugyanazok.

Az EMLX fájlokat néha Apple Mail Email fájloknak hívják, mivel általában az Apple MacOS rendszerhez készült Mail programjával jönnek létre. Ezek egyszerű szöveges fájlok, amelyek egyetlen e-mailt tárolnak.

Az EML fájlokat (a végén az "X" nélkül) gyakran e-mail fájloknak nevezik, és általában a Microsoft Outlook és más e-mail kliensek használják őket. A teljes üzenet (mellékletek, szöveg stb.) Mentésre kerül.

Az EMLXPART fájlokat az Apple Mail is használja, de mellékletfájlként a tényleges e-mail fájlok helyett.


Hogyan nyitható meg egy EMLX vagy EML fájl

Az EMLX fájlját szinte biztosan az Apple Mail hozta létre - és megnyithatja - a macOS operációs rendszerhez tartozó e-mail programmal.

Az Apple Mail nem az egyetlen program, amely képes megnyitni az EMLX fájlokat. Mivel ezek a fájlok csak szöveget tartalmaznak, a fájl megnyitásához használhat olyan szövegszerkesztőt is, mint a Notepad ++ vagy a Windows Notepad. Sokkal könnyebb elolvasni az üzenetet, ha az Apple Mail alkalmazással nyitja meg.

Ami az EML fájlt illeti, duplán kell tudni rá kattintani, hogy az MS Outlook, Outlook Express vagy Windows Live Mail segítségével megnyíljon, mivel mindhárman meg tudják nyitni a formátumot.

A Mozilla Thunderbird és az eM Client néhány népszerű ingyenes e-mail kliens, amely képes megnyitni az EML fájlokat. Az IncrediMail, a GroupWise és az Message Viewer Lite néhány alternatíva.

Szövegszerkesztővel is megnyithatja az EML fájlokat, de csak a sima szöveg információinak megtekintéséhez. Például, ha a fájl tartalmaz néhány kép- vagy videomellékletet, akkor természetesen nem tekintheti meg azokat, amelyeknek szövegszerkesztője van, de láthatja az e-mail címeket, az e-mail címeket, a tárgyakat és a törzs tartalmát.

Ne tévessze össze az EMLX vagy az EML fájlt egy olyan EMI fájllal (amelynek nagybetűje "i" helyett "L"). Az EMI fájlok teljesen mások, mint az e-mail üzeneteket tároló fájlok. Az LXFML fájlok hasonlóan hasonlítanak az EMLX / EML fájlokhoz, de ezek LEGO Digital Designer XML fájlok. Az XML, az XLM (Excel Macro) és az ELM még néhány példa azokra a fájlokra, amelyek hasonló fájlkiterjesztésű betűket osztanak meg, de nem ugyanazokkal a programokkal nyílnak meg.

Ha véletlenül olyan EMLX vagy EML fájlja van, amely nem egy e-mail fájl, és nincs kapcsolatban az e-mail kliensekkel, javasoljuk, hogy a fájlt a Notepad ++ alkalmazással nyissa meg. Ha meg tudja mondani, hogy ez nem egy e-mail, amikor megnyitja azt egy szövegszerkesztővel, akkor a fájlban még mindig lehet valamilyen szöveg, amely felhasználható annak azonosításához, hogy a fájl milyen formátumban van, vagy milyen programot hozott létre az a bizonyos EMLX fájl.


EMLX vagy EML fájl konvertálása

Mac rendszeren meg kell tudni nyitni az EMLX fájlt a Mail alkalmazásban, és ki kell választania az üzenet kinyomtatását, de a hagyományos nyomtató helyett a PDF lehetőséget kell választania.

Bár még nem próbáltuk ki, lehet, hogy az EMLtoPDF az a program, amelyre szüksége van egy EMLX fájl EML-fé konvertálásához.

Ha konvertálnia kell a fájlt mbox-ba, használja az EMLX to mbox Converter eszközt.

Az olyan eszközök, mint az EML-PST és az Outlook Import konvertálják az EMLX vagy EML fájlokat PST-be, ha az üzenetet a Microsoft Outlook és hasonló levelezőprogramok által felismert formátumba kívánja konvertálni.

Az EML fájlok PDF, PST, HTML, JPG, MS Word DOC és más formátumokká konvertálásához használja a Zamzart. Ez egy online EML átalakító, ami annyit tesz, hogy feltölti a fájlt az adott weboldalra, és kiválasztja, melyik formátumra konvertálja, majd töltse le az átalakított fájlt.

Az Outlook használatával az EML-t is konvertálhatja MSG-re (egy Outlook Mail Message fájl). Tól filé > Mentés másként menüből válassza ki MSG mint a Mentés típus választási lehetőség. Egy másik lehetőség (ez ingyenes) az online EML-MSG átalakító használata a CoolUtils.com webhelyről.

Az EMLX vagy EML fájlok Gmailhez vagy más e-mail szolgáltatáshoz történő használatához nem lehet "konvertálni" Gmail-be. A legjobb megoldás az, ha beállít egy e-mail fiókot az ügyfélprogramban, megnyitja az EMLX / EML fájlt az ügyfélben, majd továbbítja magának az üzenetet. Ez nem annyira egyértelmű, mint ezek a többi módszer, de ez az egyetlen módja annak, hogy az üzenetfájl keveredjen más e-mailjeivel.


További információ az EMLX / EML formátumról

Az EMLX-fájlok általában megtalálhatók egy Mac-en a ~ user / Library / Mail / mappában, általában a / Mailboxes / [postaláda] / Messages / almappában, vagy néha a /[account]/INBOX.mbox/Messages/ almappában.

Az EML fájlok számos e-mail kliensből hozhatók létre. Az eM Client egy példa egy olyan programra, amely lehetővé teszi a jobb gombbal kattintást és az üzenetek mentését az EML formátumba.