Mobiltelefonszámok blokkolása Android vagy iPhone (iOS) rendszeren

A legtöbb okostelefon blokkolja a bejövő telefonszámokat, hogy elkerülje a spamhívások vagy más nem kívánt hívások fogadását. Egy másik lehetőség az, hogy blokkolja saját hívóazonosítójának megjelenítését a címzett eszközén. Mindkét lehetőség lehetséges Android és iOS telefonokon.

Az operációs rendszerek néha elrejtik ezeket a funkciókat a beállítások mélyén. Továbbá a különböző szolgáltatók különféle lehetőségeket kínálnak a számok blokkolására, így ez a szolgáltatás nem mindig függ teljesen az operációs rendszertől.

Theresa Chiechi / Web


Bejövő telefonszámok blokkolása

Minden nagyobb mobiltelefon-operációs rendszer lehetőséget kínál a bejövő telefonszámok blokkolására.

Apple iOS telefonok

Letilthatja a számokat a telefon Legutóbbi részében, a FaceTime-en belül vagy az Messages alkalmazásban. Ha egy területről letilt egy számot, mindhármat blokkolja. Minden területről:

  1. Érintse meg a i ikon a telefonszám (vagy beszélgetés) mellett.
  2. választ Blokkolja ezt a hívófél az Info képernyő alján.

Letiltott számok megtekintése és kezelése:

  1. Nyisd ki Beállítások. 
  2. Érintse Telefon. 
  3. Érintse Hívásblokkolás és azonosítás.
  4. Ezután vagy válasszon egy telefonszámot annak részleteinek megtekintéséhez, és válassza a szám vagy névjegy hozzáadásához vagy feloldásához, vagy a letiltani kívánt névjegy hozzáadásához görgessen az összes letiltott szám aljára, és válassza a blokk Kapcsolat. Ez a lépés elindítja a Névjegyek alkalmazást, így kiválaszthatja, kit blokkoljon.

Szűrheti az iMessage üzeneteket olyan személyekről is, akik nem szerepelnek a névjegyzékben. Miután legalább egy üzenetet szűrt, új lap jelenik meg az Ismeretlen küldők számára. Még mindig megkapja az üzeneteket, de nem jelennek meg automatikusan, és nem kap értesítéseket.

Az iMessages szűrése:

  1. Nyisd ki beállítások.
  2. Érintse Üzenetek.
  3. Görgessen a elemhez, és koppintson a elemre Ismeretlen és spam.
  4. Bekapcsol Az ismeretlen feladók szűrése.

Android telefonok

Mivel nagyon sok gyártó gyárt olyan telefont (Samsung, Google, Huawei, Xiaomi, LG stb.), Amelyek az Android operációs rendszert futtatják, a számok blokkolásának eljárása nagyban változhat. Továbbá az Android Marshmallow és régebbi verziói nem kínálják natívan ezt a funkciót. Ha ilyen régebbi verziót futtat, a szolgáltató támogathatja, vagy blokkolhat egy számot egy alkalmazás segítségével.

Ha meg szeretné tudni, hogy a szolgáltató támogatja-e a telefonblokkolást, tegye a következőket:

  1. Nyissa meg a Telefon app.
  2. Válassza ki a blokkolni kívánt számot.
  3. Samsung telefonon koppintson a ikonra Részletek.
  4. Ha szolgáltatója támogatja a blokkolást, akkor van egy menüpontja, úgynevezett "Blokkszám", "Hívás elutasítása" vagy esetleg "Hozzáadás a feketelistához".

Ha más androidos telefont használ, például egy Pixelt, akkor a következőket teheti, miután megtalálta a letiltani kívánt számot a Telefon alkalmazásban:

  1. Érintse meg a függőleges pont menü a képernyő jobb felső sarkában.
  2. Érintse Blokkolt számok.
  3. Hagyja jóvá egy érintéssel Blokk.

Ha nincs lehetősége egy hívás blokkolására, akkor legalább képes lehet hívást küldeni a hangpostára:

  1. Nyissa meg a Telefon app.
  2. Érintse Kapcsolatok.
  3. Koppintson egy névre.
  4. Érintse meg a ceruza ikonra a névjegy szerkesztéséhez.
  5. Válassza ki a menüt.
  6. választ Minden hangposta hívás.

A szolgáltatótól és az Android verziótól függően előfordulhat, hogy külön alkalmazást kell telepítenie a hívásblokkolási funkciók kezeléséhez. Nyissa meg a Google Play Áruházat, és keressen rá a "hívásblokkoló" kifejezésre. Néhány jól elismert alkalmazás a Call Blocker Free, a Mr. Number és a Safeest Call Blocker. Néhány ingyenes és vizuális hirdetés, míg néhány prémium verziót kínál hirdetések nélkül.


Saját szám hívóazonosítójának letiltása

A bejövő hívások hívásblokkolással történő vezérlése mellett azt is szabályozhatja, hogy a kimenő hívás megjelenítse-e a hívóazonosítóját. Ez a képesség beállítható úgy, hogy állandó blokkként vagy ideiglenes blokkként működjön hívásonként.

Telefonszámát nem lehet letiltani, ha ingyenes (pl. 1-800) és segélyhívó (pl. 911) telefonszámokat hív. 

Hívásonkénti blokkolás a hívóazonosítótól

Csak adja hozzá a * 67 előtag a mobiltelefon telefonszáma előtt. Ez a kód az univerzális parancs a hívófél-azonosító kikapcsolására.

Például blokkolt hívás kezdeményezése nézne ki * 67 555 555 5555. A fogadó végén a hívóazonosító általában „privát szám” vagy „ismeretlen” feliratot jelenít meg. Bár nem hallja és nem látja a sikeres hívófél-azonosító blokk megerősítését, működni fog. 

Állandó blokkolás a hívóazonosítótól

  1. Hívja mobiltelefon-szolgáltatóját, és kérjen vonalblokkot, hogy véglegesen elnyomja telefonszámát a kimenő hívófél-azonosítóban. Ez a változás állandó és visszafordíthatatlan. Bár az ügyfélszolgálat megpróbálhatja meggyőzni, hogy gondolja át, a választás az Öné. Különböző szolgáltatók támogatják a további blokkolási funkciókat, például bizonyos számok vagy üzenetek blokkolását. Bár a mobilszolgáltató hívásához szükséges kód változhat, 611 általában az Egyesült Államokban és Kanadában dolgozik a mobiltelefon-ügyfélszolgálatnál.
  2. Ha ideiglenesen azt szeretné, hogy telefonszáma megjelenjen, amikor állandó vonalblokk van a helyén, tárcsázza * 82 szám előtt. Például úgy néz ki, ha engedélyezi a számának megjelenését ebben az esetben * 82 555 555 5555. Vannak, akik automatikusan elutasítják a telefonszámokat, amelyek blokkolják a hívófél-azonosítót. Ebben az esetben engedélyeznie kell a hívóazonosítót a hívás kezdeményezéséhez.

Elrejtheti telefonszámát egy Android-eszközön

A legtöbb androidos telefon a Telefon beállításaiban biztosítja a hívófél-azonosító blokkolási funkciót, amely elérhető a Telefon alkalmazáson keresztül vagy Beállítások | App Info | Telefon. A Marshmallow-nál régebbi Android-verziók egy ezt tartalmazzák További beállítások opciót a Telefon beállításai között.

Elrejtheti telefonszámát iPhone-on

IOS-ben a hívásblokkolási funkció a Telefon beállításai alatt található:

  1. Nyisd ki Beállítások | Telefon
  2. nyomja meg Mutassa a hívófél-azonosítómat.
  3. Használja a kapcsolót a számának megjelenítéséhez vagy elrejtéséhez.