A Chrome nem játszik le videót? Hogyan lehet javítani

Mit kell tudni

  • A videókat nem lejátszó Chrome javításának legegyszerűbb és leggyorsabb módja annak biztosítása, hogy a Chrome teljesen frissül és újraindul.
  • Ha a frissítés nem működik, próbálkozzon a gyorsítótár törlésével és az Adobe Flash vagy a Javascript engedélyezésével.
  • Ha minden más nem sikerül, és a Chrome továbbra sem játszik le videókat, akkor lehet, hogy teljesen vissza kell állítania a Chrome böngészőt.

Ha a videók nem működnek, az elkeserítő lehet. Ha a Chrome-verziója nem játszik le olyan webhelyekről származó videókat, mint a YouTube vagy a Vimeo, akkor itt olvashatja el a hibaelhárítást, kezdve a legegyszerűbb és leggyakoribb módszerekkel.

Ez az útmutató azoknak az asztali Chrome felhasználóknak szól, akik a böngésző legfrissebb verzióját használják. Ha nem biztos abban, hogy a jelenlegi verziót használja-e, olvassa el az alábbi első hibaelhárítási tippet.

Elly Walton / Getty Images

  1. Ellenőrizze, hogy frissítenie kell-e a Chrome-ot. A böngésző rendszeresen frissül, és gyakran a videós webhelyek tandemben frissülnek, hogy megfeleljenek a Chrome új szabványainak.

    A Chrome frissítéséhez általában újra kell indítani a böngészőt, ezért mentse el a frissítés megkezdése előtt végzett minden munkát.

  2. Nézze meg, hogy a videó nyilvánosan elérhető-e. Ha egy barátod linket küldött egy videóra, akkor a videó korlátozhatja azt, hogy ki nézi meg, vagy vannak olyan eszközök, mint például egy „életkor kapu”, amely a születési dátumot kéri annak megtekintéséhez. tartalom.

    Írja be a videó nevét a Google-be vagy a tároló webhely keresősávjába, és nézze meg, hogy jön-e eredmény. Ha nem találja meg, akkor valószínűleg csak néhány kiválasztott ember számára elérhető.

  3. Engedélyezze a JavaScript-et. Biztonsági okokból a Chrome vagy a külső szoftver időnként letilthatja a beépülő modulokat, például a JavaScript-et. Ez különösen igaz akkor, ha feltörési kísérlet vagy rosszindulatú webhely esett rád.

    A JavaScript újbóli engedélyezése:

    1. Kattintson a hárompontos menü gombra a Chrome böngésző jobb felső sarkában.
    2. választ beállítások.
    3. választ Adatvédelem és biztonság a bal oldali ablaktáblából.
    4. Válasszon Webhelybeállítások jobb oldalról.
    5. Görgessen egy kicsit lefelé, és válassza a lehetőséget JavaScript
    6. Válassza a melletti gombot Zárolt hogy a JavaScript engedélyezve legyen. A szöveg erre változik: Megengedett.
    7. Indítsa újra a Chrome-ot, és próbálja újra betölteni a videót.
  4. Engedélyezze az Adobe Flash alkalmazást a Chrome-ban. A Google és más böngésző-fejlesztők fokozatosan megszüntették az Adobe Flash alkalmazást, mivel ez egy régi program, amely bizonyos biztonsági problémákkal küzd. Néhány webhely azonban nem frissítette a videóit. Ha a Flash nem működik, kipróbálhat néhány javítást.

    A Flash kockázatos lehet, és több biztonsági problémája is lehet. Csak a megbízható webhelyeknél engedélyezze.

  5. Futtasson sebességtesztet. A videók szélessávúak, és ha a kapcsolat valamilyen oknál fogva lelassult, akkor a videók végtelenül betöltődhetnek. Számos webhely képes erre, és meg kell mondaniuk, ha probléma van az internet sebességével. 

  6. Törölje a gyorsítótárat. Ezzel sok problémát meg lehet oldani. A gyorsítótár törlése előtt megpróbálhatja inkognitóablakkal ellenőrizni, hogy ez a probléma.

    Ennek teszteléséhez:

    1. Másolja a megtekinteni kívánt videó webcímét.
    2. Válassza ki a három függőleges pont a jobb felső sarokban, majd válassza a lehetőséget Új inkognitóablak. Alternatív megoldásként megnyomhatja Ctrl + Shift + N.
    3. Paszta a webcímet a böngészősávba, és ellenőrizze, hogy működik-e a videó.
  7. Tiltsa le egyesével a bővítményeket és a beépülő modulokat. Ha a gyorsítótár törlése nem működött, és a videó inkognitómódban működik, akkor a kiterjesztés lehet a hibás.

  8. Tiltsa le a hardveres gyorsítást. A Chrome néha a számítógép grafikus feldolgozó egységét vagy GPU-ját használja a weboldalak rendereléséhez. Ha a GPU-t más feladatokhoz használják, ha az illesztőprogramokat frissíteni kell, vagy ha egyszerűen nem kompatibilis a videó formátummal, akkor nehézségekbe ütközhet a videók interneten történő lejátszása.

    A hardveres gyorsítás letiltása befolyásolhatja, hogy a Chrome milyen gyorsan töltsön be erőforrásigényes weboldalakat. Fontolja meg a hardveres gyorsítás újbóli engedélyezését a videó megtekintése után.

    Ha a hardveres gyorsítás letiltása működik, használjon ingyenes illesztőprogram-frissítő eszközt, és ellenőrizze, hogy van-e új illesztőprogram a grafikus kártyához. Megoldhatja a kérdést.

  9. Állítsa vissza a Chrome böngészőt. Ha minden egyéb nem sikerül, akkor teljesen visszaállíthatja a Chrome-ot. Erre akkor lehet szükség, ha a programok vagy bővítmények megváltoztatták a beállításokat, és nem tudja őket könnyen elérni.