Hogyan küldhet nagy videót iPhone-ról

Az iPhone készülékek kiválóan alkalmasak felvételek készítésére, de egy nagy videó küldése iPhone-ról általában extra, nem nyilvánvaló lépéseket igényel. Ha megpróbál valakinek pár percnél hosszabb videót küldeni, akkor elkerülhetetlenül beüt egy értesítésbe, amely azt mondja, hogy klipjét le kell vágni vagy le kell méretezni.


Az iPhone küldési korlátainak megértése

A legkülsőbb módja annak, hogy videót küldjön iPhone-ról, az állományi szöveges vagy e-mailes alkalmazások használata, de az iMessage tartalomkorlátja 100 MB az üzenetenként, a Mail alkalmazás pedig 20 MB-ra korlátozza a mellékleteket.

kép hitel: Kinson C Photography / Moment Open / Getty Images

Kíváncsi arra, hogy mennyi videót tud rögzíteni az iPhone készülékén? Az újabb iPhone készülékek képesek 4K felvételek rögzítésére akár 60 képkocka / másodperc sebességgel, ami nagyjából 400 MB / perc kész videónak felel meg. Még néhány percig 720p HD felbontású felvétel készítése is túl nagy tartalmat generál ahhoz, hogy közvetlenül az Messages segítségével küldhesse el.


Hosszú videók küldése iPhone-ról az AirDrop használatával

Az AirDrop gyakran a leggyorsabb és legegyszerűbb módszer, ha meg akar osztani egy nagy méretű videót iPhone készülékéről egy közeli iOS vagy macOS eszközzel. A videó méretének nincsenek korlátai, és nincs szükség további alkalmazások letöltésére.

  1. Győződjön meg arról, hogy a fogadó eszköz a közelében van és be van kapcsolva.

  2. Győződjön meg arról, hogy a fogadó eszköz be van állítva az AirDrop fájlok elfogadására.

    • IOS rendszeren: Menj beállítások > általános > földre száll, majd koppintson bármelyikre Elérhetőségek csak or mindenki.

    • MacOS-on: Az AirDrop keresése itt: reflektorfény vagy közvetlenül nyissa meg az alkalmazást Kereső. Miután megnyitotta, kattintson a gombra Engedje meg, hogy felfedezzék, majd kattintson bármelyikre Elérhetőségek csak or mindenki.

  3. Ezután nyissa meg a készletet képek alkalmazás a küldő eszközön.

  4. Keresse meg a küldeni kívánt videót, és koppintson rá a megnyitásához.

  5. Érintse meg a részvény ikonra.

  6. Megjelenik a megosztási panel, beleértve az AirDrop ikont. Néhány másodperc múlva látnia kell az elérhető eszközök listáját.

    Ha nem látja a fogadó eszközt, várjon egy percet, amíg a lista automatikusan frissül, vagy koppintson a ikonra földre száll ikonra.

  7. Koppintson a fogadó eszköz ikonjára.

  8. Az átvitel automatikusan elindul. A videó méretétől függően eltarthat egy ideig a küldés, de legyen türelmes, és kerülje az eszközök túl messzire történő mozgatását. Tudni fogja, hogy a videó megérkezett, amikor megjelenik a fogadó iOS-eszköz Fotók alkalmazásában vagy a MacOS Letöltések részében.

Az AirDrop általában elég stabil, de ha megpróbál több, néhány száz megabájtnál nagyobb videót küldeni, az átvitel sikertelen lehet. Ezért a legjobb, ha egyszerre csak egy videót továbbít.


Hogyan küldhet nagy videót iPhone-ról az iCloud használatával

Sok felhőalapú tárolási szolgáltatás érhető el, de ha van iPhone-ja, akkor valószínűleg már rendelkezik iCloud-fiókkal. Az iCloud alapfelszereltségként 5 GB-os ingyenes tárhelyet kínál, amely hosszú videók és más nagy fájlok megosztására használható. Ha a fájl ezen az 5 GB-os határon belül van, akkor a Mail Drop a legjobb megoldás.

A Mail a mellékleteket 20 MB-ra korlátozza. A Mail Drop funkcióval azonban legfeljebb 5 GB méretű fájlokat oszthat meg közvetlen e-mail linken keresztül. A link megosztása után a címzettnek 30 napja van a fájl letöltésére.

Ha a videód meghaladja a 100 MB-ot, a Mail Drop működéséhez csatlakoznod kell a Wi-Fi-hálózathoz. Még akkor is, ha a klipről már készült biztonsági másolat az iCloud-fiókjában, a Mail nem engedélyezi, hogy mellékletként küldje el kizárólag mobiladatokon keresztül.

  1. Nyissa meg a képek alkalmazást, és érintse meg a megosztani kívánt videót.

  2. Érintse meg a részvény ikonra.

  3. Ez megnyitja a megosztás menüt. Koppintson a Levél.

  4. A Mail írási oldalára kerül, és a melléklet automatikusan hozzáadódik az üzenet aljára. Adja hozzá a címzettet és a tárgyat, majd írja össze az e-mailt a szokásos módon.

  5. Érintse Küldés.

  6. Látni fogja, hogy a melléklet túl nagy ahhoz, hogy elküldhesse. Ez lehetőséget ad a Mail Drop használatára. Koppintson a Használja a Levelezés lehetőséget és az üzenet automatikusan elkezdi küldeni.

  7. Ha a videó mellékletét még nem készítették biztonsági másolattal az iCloudra, az átviteli folyamat a háttérben kezdődik. Az e-mail a feltöltés befejezése után küld.


5 GB-nál nagyobb iPhone videók küldése

Bár az iCloud általában hasznos az iPhone-fájlok biztonsági mentésére, az 5 GB-nál nagyobb videók megosztására, egy másik szolgáltatás, például a Dropbox, a Microsoft OneDrive vagy a Google Drive, gyakran jobb megoldás.