A Cortana használata a Microsoft Edge böngészőben

A Cortana, a Windows 10-be integrált virtuális asszisztens segít a feladatok elvégzésében a parancsok gépelésével vagy beszédével a számítógép mikrofonjába. A Cortana böngészőben történő beállításainak engedélyezése a Microsoft Edge webböngészőben még több előnnyel jár.

A cikkre vonatkozó utasítások a Cortanára vonatkoznak a Windows 10 rendszerben, a Microsoft Edge 80-as vagy korábbi verziójával. A Cortana funkció még nem került a Microsoft Edge Chromiumba.


A Cortana és a Microsoft Edge használatának előnyei

A naptárban az emlékeztetők beállításától kezdve a kedvenc sportcsapat legfrissebb frissítéseinek megszerzéséig a Cortana személyes titkárként jár el. A digitális segítő lehetővé teszi a Windows operációs rendszeren belüli különböző funkciók végrehajtását, például egy alkalmazás elindítását vagy e-mail küldését.

A Cortana további előnye a Microsoft Edge-vel való interakció képessége. Az aktuális weboldal elhagyása nélkül beküldhet keresési lekérdezéseket, weblapokat indíthat, parancsokat küldhet vagy kérdéseket tehet fel. Ez a böngészőben található Cortana oldalsávon keresztül történik.


A Cortana aktiválása a Windows 10 rendszerben

A Cortana használata a Microsoft Edge szolgáltatásban aktiválnia kell az operációs rendszerben. Ehhez hajtsa végre a következő lépéseket:

  1. A Windows eszköztáron válassza a ikont Windows keresés ikonra.

  2. Írja be a keresésbe Cortana. Fehér kör jelenik meg a Windows eszközsorán.

  3. A Windows végigvezeti az aktiválási folyamaton. A Cortana személyes adatokat, például helyelőzményeket és naptáradatokat használ, ezért a folytatás előtt be kell jelentkeznie.

  4. A Windows eszköztáron válassza a ikont Cortana ikon (a fehér kör) kérdéseket feltenni vagy kereséseket futtatni.


A hangfelismerés használata

Míg a Cortana használatával beírhatja a keresőmezőt, beszédfelismerési funkciója megkönnyíti. A szóbeli parancsok kétféleképpen nyújthatók be.

  1. Az első módszer a Cortana ikonra a Windows eszköztáron. A kiválasztás után a kísérő szöveget el kell olvasni Kihallgatás. Ezen a ponton elmondhatja a Cortanának küldeni kívánt parancsokat vagy keresési lekérdezéseket.

  2. A második módszer egyszerű, de engedélyezni kell, mielőtt hozzáférhetővé válna. Válaszd ki a Cortana ikonra.

  3. A Cortana ablakban válassza a lehetőséget beállítások.

  4. választ Beszélj Cortanával, majd kapcsolja be Hey Cortana.

  5. Miután aktiválta, utasítsa Cortanát, hogy válaszoljon bárkinek, vagy csak a hangjára. Miután engedélyezte ezt a funkciót, a hangvezérelt alkalmazás meghallgatja a parancsokat, amint mondja Hey Cortana.


Engedélyezze a Cortana működését a Microsoft Edge szolgáltatásban

Miután aktiválta a Cortanát a Windows 10 rendszerben, engedélyezze a Microsoft Edge szolgáltatásban. Ehhez hajtsa végre a következő lépéseket:

  1. Nyissa meg a Microsoft Edge böngészőablakot.

  2. Válassza ki a További műveletek ikon, amelyet három pont képvisel.

  3. választ beállítások.

  4. Az oldalsávon válassza a lehetőséget Részletes.

  5. Alatt Cortana, kapcsolja be Kérje Cortanát, hogy segítsen a Microsoft Edge-ben.

A Cortana és a Microsoft Edge által generált adatok kezelése

Csakúgy, mint a gyorsítótár, a cookie-k és más adatok is helyben vannak tárolva, miközben böngészik az interneten, a böngészés és a keresési előzmények is a merevlemezre, a Jegyzetfüzetbe és néha a Bing irányítópultjára kerülnek (a beállításaitól függően) a Cortana használatakor. a Microsoft Edge-vel.

A merevlemezen tárolt böngészési és keresési előzmények kezeléséhez vagy törléséhez kövesse a Microsoft Edge privát adatainak bemutatójában található utasításokat.

A felhőben tárolt keresési előzmények törléséhez hajtsa végre a következő lépéseket:

  1. Térjen vissza a Cortana beállításaihoz.

  2. Az oldalsávon válassza a lehetőséget Engedélyek.

  3. választ Változtasson azon, amit Cortana tud rólam a felhőben.

  4. In Amit Cortana tud róladválassza Szűrő kikapcsolása.