A szalag használata a Microsoft Wordben

A szalag az eszköztár, amely a Microsoft Word, PowerPoint, Excel és más Microsoft Office alkalmazások tetején fut. A szalag olyan fülekből áll, amelyek a kapcsolódó eszközöket rendszerezetten és hozzáférhetően tartják, függetlenül attól, hogy milyen projekten vagy eszközön dolgozik. A szalag teljesen elrejthető, különféle kapacitásokban megjeleníthető, vagy az Ön igényeinek megfelelően testreszabható.

Az ebben a cikkben szereplő utasítások a Microsoft 365, Word 2019, Word 2016, Word 2013 és Word 2010 szoftverekre vonatkoznak.


Fedezze fel a szalag nézetbeállításait

Az aktuális beállításoktól függően a szalag háromféle formában lesz:

  • A Fülek megjelenítése A beállítás megjeleníti a füleket (Fájl, Kezdőlap, Beszúrás, Rajzolás, Tervezés, Elrendezés, Hivatkozások, Levelek, Ellenőrzés és Nézet).
  • A Fülek és parancsok megjelenítése A beállítás megjeleníti a füleket és a parancsikonokat.
  • A Automatikus elrejtés szalag A beállítás elrejti a füleket és a parancsokat.

Ha a szalag jelenleg rejtve van, a Word ablak jobb felső sarkában hárompontos ikon jelenik meg.

  1. Válassza ki a Szalag megjelenítési beállításai ikon (amely a jobb felső sarokban található, és egy kis doboz, amelynek belsejében egy felfelé mutató nyíl található).

  2. választ Automatikus elrejtés szalag hogy elrejtse a szalagot. A szalag megjelenítéséhez válassza az ablak tetején található sávot.

  3. választ Fülek megjelenítése csak a szalagfülek megjelenítéséhez. Válasszon egy lapot a kapcsolódó parancsok megjelenítéséhez.

  4. választ Fülek és szalag megjelenítése a szalagfülek és parancsok állandó megjelenítéséhez.

A szalag összecsukásához, ha többet szeretne látni egy dokumentumból, kattintson duplán bármelyik szalagfülre, vagy nyomja meg a gombot CTRL+F1. A szalag kibontásához kattintson duplán bármelyik szalagfülre, vagy nyomja meg a gombot CTRL+F1.


Használja a szalagot

A Word szalag minden fülén vannak parancsok és eszközök alatt. Változtassa meg a nézetet a következőre: Fülek és parancsok megjelenítése hogy láthassa ezeket a parancsokat. Ha a Szalag értéke Fülek megjelenítése, válasszon ki egy fület a kapcsolódó parancsok megtekintéséhez.

A parancs használatához keresse meg a kívánt parancsot, majd válassza ki. Ha nem biztos abban, hogy mit jelent a szalagon lévő ikon, vigye az egérmutatót fölé a parancs leírásának megtekintéséhez.

Íme néhány példa:

  • Kép beszúrásához egy Word dokumentumba válassza a ikont betétlap lapot és válasszon képek. Keresse meg a beilleszteni kívánt képet, majd válassza a lehetőséget Nyisd ki.
  • A felsorolással ellátott lista indításához válassza a ikont FŐOLDAL fülre, és válassza a Bullets ikonra.
  • Számozott lista indításához válassza a ikont FŐOLDAL fülre, és válassza a számozás ikonra.
  • A teljes dokumentum tervének kiválasztásához válassza a ikont Kialakítás lapon válassza ki a használni kívánt dizájnt.
  • A helyesírás és a nyelvtan ellenőrzéséhez válassza a ikont Felülvizsgálat lapot és válasszon Helyesírás és nyelvtan.

Sok eszköz másként működik, ha szöveget vagy objektumot választ. A szöveg kiválasztásához húzza az egeret rá. A szöveg kiválasztásakor a szöveghez kapcsolódó eszközök (például félkövér, dőlt, aláhúzás vagy betűszín) csak a kiválasztott szövegre vonatkoznak. Ha nincs kiválasztva szöveg, akkor ezeket az attribútumokat a következő beírt szövegre alkalmazzák.


Testreszabhatja a Gyorselérési eszköztárat

A Gyorselérési eszköztár a szalag felett található. Alapértelmezés szerint a Mentés, Visszavonás és Újra parancsok parancsikonjait tartalmazza. Időt takaríthat meg, és hatékonyabbá válhat, ha parancsikonokat ad a legtöbbet használt parancsokhoz. Például megkönnyíti a dokumentumok kezelését azáltal, hogy parancsikonokat ad hozzá az Új, a Nyomtatás és az E-mail parancsokhoz.

Elemek hozzáadása a Gyorselérési eszköztárhoz:

  1. A Gyorselérési eszköztárválassza A Gyorselérés eszköztár testreszabása (a lefelé mutató nyíl ikon az utolsó elemtől jobbra található).

  2. Parancs hozzáadásához válasszon olyan parancsot, amely nem rendelkezik pipával.

  3. A parancs eltávolításához válassza ki azt a parancsot, amely mellett pipa van.

  4. További parancsok és elemek hozzáadásához válassza a lehetőséget További parancsok megnyitni Word beállításai párbeszédablak.

  5. A bal oldali ablaktáblán válassza a lehetőséget parancs akar hozzáadni a Gyorselérési eszköztárhoz.

  6. választ hozzáad.

  7. Ismételje meg ezeket a lépéseket annyi parancs hozzáadásához, amennyit csak akar, majd válassza a lehetőséget OK.


Testreszabhatja a szalagot

Füleket adhat hozzá vagy távolíthat el a szalagból, és adhat hozzá vagy távolíthat el elemeket ezeken a füleken, hogy a szalagot az Ön igényeinek megfelelően testreszabhatja. Elővigyázatosságból ne végezzen túl sok változtatást, amíg nem ismeri a szalag alapértelmezett beállítását.

A haladó felhasználóknak érdemes lehet a Fejlesztő és más lapokat hozzáadniuk a Word egyszerűsítéséhez, hogy az csak pontosan megmutassa, mire és mire van szükségük.

A szalag testreszabásának lehetőségeinek elérése:

  1. választ filé, majd válassza ki Opciók megjeleníteni a Word beállításai párbeszédablak.

  2. Válasszon Szalag szabása.

  3. Egy lap eltávolításához lépjen a Fő fül listát, és törölje a fül melletti jelölőnégyzet jelölését.

    Lap hozzáadásához jelölje be a fül melletti jelölőnégyzetet, és jelöljön be pipát.

  4. Parancs eltávolításához egy lapról lépjen a Fő fül listát, és a lap kibontásához válassza a pluszjelet.

  5. Válassza ki a parancsot.

    Előfordulhat, hogy újra meg kell bővítenie egy részt a parancs megtalálásához.

  6. választ eltávolít.

    Parancs hozzáadásához lépjen a bal oldali ablaktáblára, válassza ki a parancsot, majd válassza a lehetőséget hozzáad.

  7. választ OK a változtatások mentéséhez.