A Facebook mindenki számára megnyitja az Off-Facebook tevékenység eszközt

Mit: A Facebook minden felhasználója előtt megnyitotta a Facebookon kívüli tevékenység eszközét.

Hogyan: Az eszköz segítségével megtekintheti, hogy milyen információkat osztottak meg más webhelyekről, és törölheti azokat.

Miért érdekel: A magánélet kezelése fontos, még akkor is, ha ezt neked kell megtenni.

Mindannyian átéltük azt az élményt, amikor megnézünk egy pár cipőt az interneten, csak azért, hogy megtaláljuk a Facebook hírcsatornánkban megjelenő cipők hirdetéseit. Így késztetik a hirdetők a Facebookon, hogy vásároljunk dolgokat; nyilván, ha rájuk néztünk, akkor nagyobb valószínűséggel vásárolunk.

Eredeti kép: Unsplash

Most a Facebook hozza mindannyiunk számára egy olyan eszközt, amelyet tavaly augusztusban indítottunk el, és amely lehetővé teszi számunkra az információátadás kezelését. Az Off-Facebook Activity Tool néven láthatóvá teszi, hogy milyen dolgokat küldjenek a Facebooknak, majd törölje őket, ha akarja.

"Mától a Facebookon kívüli tevékenység eszközünk elérhető az emberek számára a Facebookon az egész világon" - írta Mark Zuckerberg egy blogbejegyzésében. „Más vállalkozások információkat küldenek nekünk az Ön webhelyein végzett tevékenységéről, és ezeket az információkat felhasználjuk az Ön számára releváns hirdetések megjelenítésére. Most megtekintheti az információk összefoglalását, és törölheti a fiókjából, ha akarja. ”

Bár továbbra is a Facebook üzleti modelljének része, hogy ezeket az információkat továbbadják, az az eszköz, amely lehetővé teszi az Ön kezelését, szép lépés az átláthatóság és az adatvédelem ellenőrzése felé.

Hogyan lehet a Facebook privát

Most megtekintheti az információk összefoglalását, és törölheti a fiókjából, ha akarja.

A világméretű kiadás jelzi a Facebook bólintását az Adatvédelmi Napra, és a bejelentés két másik kezdeményezésről is tartalmazott információkat. Az Adatvédelem-ellenőrző eszköz nemrégiben frissítést kapott Zuckerberg szerint, és hamarosan megjelenik egy újabb felszólítás, hogy futtassa át, és győződjön meg arról, hogy fiókja olyan zárolt, mint szeretné.

Ezenkívül Zuckerberg rámutatott a bejelentési értesítések beállításaira, amelyek 2020 januárjában léptek életbe. Ezek figyelmeztethetnek, amikor bejelentkezik harmadik féltől származó alkalmazásokba, játékokba és streaming platformokba a Facebook bejelentkezési rendszerével. Mert a tudás fél siker.

Via: MacRumors