Mi a Facebook Lite?

A Facebook Lite egy hivatalos Facebook alkalmazás, amely az eredeti, szokásos Facebook alkalmazás alternatívájaként használható. Ha csalódott az Android mobileszközön lévő szabványos alkalmazás teljesítménye miatt, folytatni szeretné az olvasást.


Bevezetés a Facebook Lite-be

Ahogy a neve is mutatja, a Facebook Lite a standard alkalmazás könnyebb verziója. Olyan Android-eszközökre tervezték, amelyek nem képesek kezelni a szokásos alkalmazás terjedelmét és áramszívó jellegét.

A Facebook Lite-t kifejezetten méret- és rendszererőforrás-igényekkel bontották le, így kevesebb RAM-ot, CPU-t és adatot használ. Ez instabil vagy alacsony sebességű internetkapcsolaton is futtatható.

Annak ellenére, hogy a rendszerkövetelmények és az adatfelhasználás „könnyű”, a Facebook Lite továbbra is szinte az összes olyan funkciót kínálja, amelyet az eredeti Facebook alkalmazásban elérhet, ami azt jelenti, hogy a legjobb eszközt, adatcsomagot vagy Wi-Fi nélkül is élvezheti a teljes Facebook-élményt. -Fi kapcsolat.


Hogyan működik a Facebook Lite

A Facebook Lite gyakorlatilag ugyanúgy működik, mint az eredeti Facebook alkalmazás. Az alkalmazás megnyitásakor megjelenik a hírcsatorna, valamint a képernyő tetején található főmenü opciók és állapotfrissítési mező.

Böngészhet, lájkolhat, megjegyzéseket fűzhet, felveheti ismerőseit, és mindent megtehet, amit a Facebookon szokott tenni. Nem veszi észre, hogy sok funkció hiányzik, sőt használhatja a Facebook által hozzáadott legújabb funkciókat - például a Történetek (megérintésével Hozzáadás a történethez az otthoni hírcsatornában) vagy a Reakciók (megérintéssel a Mint gomb bármely bejegyzéshez, amely hat választható reakciót hoz fel).

Összességében a Facebook Lite-t úgy tervezték, hogy egyszerű és intuitív legyen a használata. Nagyon gyorsan és hatékonyan működik, így több időt tölthet a Facebook használatával, és kevesebb időt vár a dolgok betöltésére.


Különbségek a Facebook Lite és a Standard Facebook App között

Most, hogy tudja, hogy a Facebook Lite programot szinte pontosan ugyanúgy használhatja, mint az eredeti Facebook alkalmazást, arra lehet kíváncsi, hogy mi a sajátos különbség a két alkalmazás között. Itt van egy rövid összehasonlítás az Ön főbb jellemzői között.

Alkalmazás mérete

Eszköztől függően változik, de számíthat arra, hogy a Facebook Lite körülbelül 95 százalékkal kevesebb tárhelyet foglal el, mint az eredeti Facebook alkalmazás. Mint például, A Facebook Lite (117.0.0.8.98 verzió) 13.7 MB-ot foglal el, szemben a 239 MB-tal az eredeti Facebook alkalmazáshoz (195.0.0.35.99 verzió) a Samsung Galaxy Tab A készüléken.

Az akkumulátor használata

Abdou Belghalem fejlesztő szerint, aki kísérletet folytatott a két alkalmazás között, és azt állítja, hogy a Facebook Lite használatával az akkumulátor több mint 50 százaléka megtakarítható az eredeti Facebook alkalmazás használatához képest.

Adatok és Wi-Fi

A Facebook Lite használatakor az adatok mentése érdekében a fényképek alacsonyabb felbontásban jelennek meg, a videók nincsenek automatikusan lejátszva, és nincs automatikus frissítési funkció. A szabványos alkalmazás viszont a kiváló minőségű média támogatására épül, miközben a hírcsatorna gyakori időközönként frissül. A Facebook Lite programot úgy is tervezték, hogy zökkenőmentesen fusson 2G hálózatokon vagy rossz jelekkel rendelkező területeken.

Alkalmazás teljesítménye

Mivel a Facebook Lite kevesebb rendszererőforrást és kevesebb energiát használ fel, gyorsan betöltődik, zökkenőmentesen működik és nagyon hatékonyan működik. A szokásos alkalmazás az eszköztől és a csatlakozástól függően kissé elmaradhat.

Ha megszokta az eredeti alkalmazást, akkor nagyon kicsi különbséget észlelhet az új művelet elvégzéséhez szükséges idő között a Facebook Lite-en. Alig észrevehető, de bár az eredeti alkalmazás támogatja az azonnali áttérést az egyik műveletről a másikra, a Facebook Lite úgy lett kialakítva, hogy mindegyik új esemény.

Interfész és általános elrendezés

A Facebook Lite összességében kevésbé összezavarodottnak tűnik az eredeti alkalmazáshoz képest, annak ellenére, hogy szinte mindegyik funkcióval rendelkezik. Egyesek azt mondják, hogy a Facebook Like kissé elavultabb külsővel rendelkezik, a szükségesnél nagyobb blokkszerű elemekkel. Egyes gombok és ikonok kisebbek és egyszerűbbek is lehetnek, míg a fejlettebb grafikák sehol sem láthatók.

Mire használható a Facebook Lite a legjobban?

Bárki, aki kompatibilis Android-eszközzel rendelkezik, használhatja a Facebook Lite szolgáltatást, de ez különösen hasznos a meghatározott eszközökkel rendelkező felhasználóknak és adott helyzetekben. A Facebook Lite a legalkalmasabb:

  • Régebbi vagy olcsóbb, korlátozott feldolgozási teljesítményű Android-eszközök
  • Korlátozott tárhelyű eszközök
  • Korlátozott mobil adatcsomagokkal rendelkező eszközök
  • Csatlakozások instabil vagy alacsony sebességű hálózatokhoz (például vidéken)

Alapvetően, ha a jelenlegi Android-eszközöd viszonylag új, jó hardverrel és elegendő tárhellyel rendelkezik, akkor nagyvonalú adatcsomagod van és / vagy a kapcsolatod általában erős és megbízható, akkor érdemes csak ragaszkodnod a szokásos Facebook alkalmazáshoz.


Hogyan lehet letölteni a Facebook Lite programot

A Facebook Lite csak androidos eszközökhöz érhető el a Google Playről. Akkor is használhatja, ha be van jelentkezve Facebook-fiókjába más eszközökön (iOS, Android, web) vagy ugyanazon az Android-eszközön a szokásos Facebook alkalmazás használatával.

  1. Keresse fel a Google Play Áruházat Android-eszközén.

  2. Használja a keresési mező vagy a tetején lévő hangoddal kereshetsz a "Facebook Lite" kifejezésre.

  3. Válassza ki a Facebook Lite alkalmazás a keresési eredmények közül.

  4. Érintse felszerel. Az alkalmazásnak meglehetősen gyorsan be kell fejeznie a telepítést, mivel nem sok helyet foglal el.

  5. A telepítés befejezése után koppintson a ikonra NYISD KI.

  6. Írja be Facebook fiókjának bejelentkezési adatait a megadott mezőkbe, majd érintse meg a gombot Belépek.