SFV fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

Az adatok ellenőrzéséhez egy egyszerű fájlellenőrző fájlt használnak. A CRC32 ellenőrző összeg értéke egy fájlban tárolódik, amelyhez általában, bár nem mindig, de az .SFV fájlkiterjesztés tartozik.

Az SFV fájl előállításához olyan programot használnak, amely kiszámíthatja egy fájl, mappa vagy lemez ellenőrző összegét. A cél annak ellenőrzése, hogy egy adott adat valóban az az adat, amelyre számít.

Az ellenőrző összeg változik minden egyes karakterrel, amelyet hozzáadnak vagy eltávolítanak egy fájlból, és ugyanez vonatkozik a mappákban vagy lemezeken lévő fájlokra és fájlnevekre is. Ez azt jelenti, hogy az ellenőrző összeg minden adat esetében egyedi, még akkor is, ha egy karakter ki van kapcsolva, a méret kissé eltér stb.

Például a lemezen lévő fájlok ellenőrzése után, miután azokat a számítógépről kiégették, az ellenőrzést végző program ellenőrizheti, hogy az összes másolni kívánt fájl valóban létezik-e a CD-n.

Ugyanez a helyzet akkor is, ha az ellenőrző összeget kiszámítja az internetről letöltött fájl alapján. Ha az ellenőrző összeget kiszámolják és megjelenítik a webhelyen, és a letöltés után újra ellenőrzik, akkor a mérkőzés biztosíthatja, hogy ugyanaz a fájl, amelyet kért, most megvan, és hogy a letöltés során nem sérült meg vagy szándékosan nem módosították folyamat.

Az SFV fájlokat néha Simple File Validator fájloknak is nevezik.


Egyszerű fájlellenőrzés futtatása (SFV fájl készítése)

A MooSFV, az SFV Checker és a RapidCRC három ingyenes eszköz, amely előállíthatja egy fájl vagy fájlcsoport ellenőrző összegét, majd elhelyezheti azt egy SFV fájlban. A RapidCRC segítségével létrehozhatja a fájlt (sőt MD5 fájlt) a listán szereplő összes fájlhoz vagy minden könyvtárhoz, vagy akár egyetlen SFV fájlt is készíthet az összes fájlhoz.

A másik a TeraCopy, egy program, amely az adatok másolására szolgál. Ellenőrizheti, hogy mindegyiket másolták-e, és egyik adatot sem dobták el útközben. Nem csak a CRC32 hash funkciót támogatja, hanem az MD5, SHA-1, SHA-256, Whirlpool, Panama, RipeMD és másokét is.

Hozzon létre SFV fájlt a macOS-on a SuperSFV vagy a checkSum + segítségével. Használhatja a Check SFV-t, ha Linuxot használ.

A QuickSFV egy másik, amely Windows és Linux rendszeren működik, de teljes egészében a parancssoron keresztül fut. Például a Windows parancssorával az alábbiakat kell megadnia az SFV fájl előállításához:

quicksfv.exe -c test.sfv file.txt

Ebben a példában -c elkészíti a fájlt, azonosítja az ellenőrző összeg értékét file.txt, majd helyezze be teszt.sfv. Ezek a parancsok feltételezik, hogy a QuickSFV program és a TXT fájl ugyanabban a mappában található.


Hogyan nyitható meg egy SFV fájl

Az SFV fájlok egyszerű szövegűek, ami azt jelenti, hogy bármilyen szövegszerkesztővel megtekinthetők, például a Notepad a Windows-ban, a Leafpad Linuxhoz és a Geany a macOS-hoz. Más ingyenes szövegszerkesztők is támogatják a formátumot, például a népszerű Notepad ++.

A felülről származó programok közül, amelyek kiszámítják az ellenőrző összeget, fel lehet használni SFV fájlok megnyitására is (a TeraCopy az egyik példa). Azonban ahelyett, hogy lehetővé tenné a benne lévő egyszerű szöveges információk megtekintését, mint egy szövegszerkesztő, általában megnyitják a kérdéses SFV fájlt vagy fájlt, majd összehasonlítják az új ellenőrző összegű tesztet a rendelkezésünkre állóval.

Ezeket a fájlokat mindig így hozzák létre: a fájl neve egy sorban szerepel, amelyet egy szóköz követ, majd ezt követi az ellenőrző összeg. További sorok hozhatók létre mások alatt az ellenőrző összegek listájához, és a megjegyzések pontosvesszőkkel adhatók hozzá.

Íme egy példa a RapidCRC által létrehozott SFV fájlra:

; A WIN-SFV32 v1 által generált (kompatibilis; RapidCRC http://rapidcrc.sourceforge.net)
;
uninstall.exe C31F39B6


Hogyan konvertálhat SFV fájlokat

Az SFV fájl csak szöveges fájl, ami azt jelenti, hogy csak egyet konvertálhat más szöveges formátumra. Ez magában foglalhatja a TXT-t, az RTF-et vagy a HTML / HTM-et, de általában az SFV fájlkiterjesztésnél marad, mert csak az ellenőrző összeg tárolása a cél.

Emiatt nem mentheti SFV fájlját olyan videó formátumba, mint MP4 vagy AVI, vagy bármilyen más, például ISO, ZIP, RAR stb.

Még mindig nem tudja megnyitni?

Nem valószínű, hogy egy szokásos szövegszerkesztő automatikusan felismeri az SFV fájlokat. Ha ez a helyzet, és semmi sem történik, amikor duplán kattint a megnyitáshoz, először próbálja meg megnyitni a programot, majd a Megnyitás menü segítségével keresse meg a fájlt.

Ha azt szeretné, hogy a szövegszerkesztő felismerje és automatikusan megnyitja az SFV fájlokat a Windows rendszerben, megváltoztathatja a fájl társításokat.

Egyes fájlkiterjesztések nagyon soknak tűnhetnek, mint az SFV fájlok, de valójában egyáltalán nem kapcsolódnak hozzájuk. Ez a helyzet az olyanokkal, mint SFZ, SFM és SVF (vektoros fájlformátum).

Az SFVIDCAP egy érdekes fájlkiterjesztés, amely ugyanolyan néhány betűvel indul, de valójában csak egybeesés. Olyan formátum használja, amely videókat tárol egy videoszerkesztő program számára.

Ne feledje, hogy az SFV fájlokat néha videókkal együtt tárolják. Ebben a gyűjteményben gyakran szerepel egy feliratokhoz használt SRT fájl. Noha a két formátum szövegalapú és név szerint hasonló lehet, nem kapcsolódnak egymáshoz, és semmilyen hasznos célból nem alakíthatók át a másik formátumba vagy abból.