A Fire Stick távvezérlő nem működik? Próbálja ki ezeket a javításokat

A Fire Stick és más Fire TV eszközök olyan távirányítókat használnak, amelyek kissé eltérnek a ház körüli többi távirányítótól. Mivel ezek a távirányítók különböznek a valószínűleg megszokottaktól, nehéz lehet kideríteni, miért hirtelen leállt a Fire Stick távirányítója, és nehéz lehet.


Mi okozhatja a Fire Stick távirányítójának működését?

Sok dolog miatt a Fire Stick távvezérlő leállhat, vagy megakadályozhatja, hogy egyáltalán valaha is működjön. A leggyakoribb problémák közé tartoznak az akkumulátorokkal kapcsolatos problémák, a távvezérlőtől érkező jelet blokkoló akadályok és más elektronika által okozott zavarok. Ne feledje, hogy ha minden más nem sikerül, megpróbálhatja visszaállítani a Fire Stick gyári beállításait.

A Fire Stick távvezérlő működésének leállításának leggyakoribb okai:

  • Elemek: A Fire Stick távirányítóinak működésének leállításának leggyakoribb oka az akkumulátorral kapcsolatos problémák. A helytelenül behelyezett elemek, az akkumulátor alacsony töltöttsége és egyéb kapcsolódó problémák a Fire Stick távirányítójának működését okozhatják.
  • Párosítás: Ha a távvezérlő nincs párosítva a Fire Stick-kel, akkor nem fog működni. A helyettesítő távirányítókat mindig párosítani kell, mielőtt felhasználná őket.
  • Távolság: A Fire Stick távirányítók Bluetooth-ot, nem infravörös kapcsolatot használnak, így elméleti hatótávolságuk körülbelül 30 láb. A tényleges tartomány általában alacsonyabb.
  • Akadályok: Nem szükséges közvetlen látóvonal a Fire Stick és a távvezérlő között, de az akadályok drasztikusan csökkenthetik a hatótávolságot.
  • Interferencia: A Bluetooth-kapcsolatokat zavaró eszközök megakadályozhatják a távvezérlő megfelelő működését.
  • Kompatibilitás: Ha vásárolt egy távirányítót a Fire Stick-hez, ellenőrizze, hogy kompatibilisek-e.
  • Kár: A külső sérülések, például a vízkárok és a hibás alkatrészek meghibásodása miatt a Fire Stick távirányítója leállhat.

A Fire Stick távoli akkumulátorával kapcsolatos problémák

A Fire Stick távirányítók működésének megszűnésének leggyakoribb okai az akkumulátorokhoz kapcsolódnak. A fő kérdés az, hogy a Fire Stick távirányítói infravörös helyett Bluetooth-ot használnak, és a Bluetooth-kapcsolat hibássá válhat, ha az elemek lemerülnek.

A Fire Stick és a Fire TV távirányítói meglehetősen energiaigényesek a többi távirányítóhoz képest. Ha sokat használja a Fire TV-készülékét, számíthat arra, hogy az akkumulátorok gyorsabban teljesítenek, mint várnánk. Tehát akkor is érdemes ellenőrizni őket, ha nemrég cserélte ki az elemeket.

Így zárhatja ki az elemeket problémaként, amikor a Fire Stick távirányítója nem működik:

  1. Vegye ki az elemeket a Fire Stick távirányítójából.

  2. Ügyeljen az elemek behelyezésére, és ellenőrizze, hogy nem hátrafelé vannak-e. Ha hátrafelé haladtak, telepítse újra, és próbálkozzon újra a távvezérlővel.

    Nézzen be az elemtartóba, és meglátja az ábrát, amely megmutatja, melyik irányba kell telepíteni az elemeket.

  3. Helyezzen be új elemeket.

    Mivel a Fire Stick távirányítója az infravörös helyett Bluetooth-ot használ, előfordulhat, hogy a TV-távirányítójában jól működő elemek nem működnek, ha a Fire Stick távvezérlőjébe cserélik őket. Használjon vadonatúj elemeket, ha lehetséges.

  4. Ha a távvezérlő még mindig nem működik, próbálkozzon más elemekkel.

    Az újratölthető akkumulátorok csak 1.2 V-ot szolgáltatnak, szemben az alkáli elemek 1.5 V-jával. Ha problémája van az újratölthető anyagokkal, próbáljon ki friss alkáli elemeket.

  5. Ha a távvezérlő még mindig nem működik, valószínűleg nem az akkumulátorok jelentik a problémát.


Fire Stick távirányító párosítása

Ha új Fire Stick vagy Fire TV eszközt vásárol, amelyhez távirányító tartozik, akkor a távvezérlőt már párosítani kell. Ez azt jelenti, hogy a Fire Stick vagy a Fire TV eszköz első beállításakor már fel kell ismernie a távirányító bemeneteit anélkül, hogy különösebb műveletet kellene tennie.

Bizonyos esetekben előfordulhat, hogy a Fire Stick és a távvezérlő nincsenek párosítva, vagy hogy a Fire Stick és a távvezérlő egy idő múlva egy hiba miatt párosítatlanná vált. Amikor ez megtörténik, a távvezérlő javítása általában megoldja a problémát.

Amikor egy távvezérlőt vásárol, mindig használnia kell párosítani.

A Fire Stick távvezérlő párosítása a következőképpen történik:

  1. Csatlakoztassa a Fire Stick-et és ellenőrizze, hogy be van-e kapcsolva.

  2. Várja meg, amíg a Fire TV elindul.

  3. Tartsa a távvezérlőt a Fire Stick közelében.

  4. Nyomja meg és tartsa lenyomva a FŐOLDAL gombot a Fire TV távirányítóján.

  5. Folytassa a FŐOLDAL gombot legalább 10 másodpercig.

  6. Engedje el a FŐOLDAL gombot, és ellenőrizze, hogy működik-e a távvezérlő.

  7. Ha a távvezérlő még mindig nem működik, próbálja meg tartani a gombot FŐOLDAL gombot. Néha több kísérletre is szükség van, hogy ez a folyamat működjön.


Távolsági és akadályozási problémák a tűzoltó TV-távirányítókkal

A Fire Stick és a Fire TV távirányítói infravörös helyett Bluetooth-ot használnak, így nincs szükségük közvetlen látóhatárra a távvezérlő és a készülék között. A távirányítót még a készülékére sem kell mutatnia, mert a távvezérlésnek semmi köze sincs a Bluetooth jel erősségéhez.

Az olyan Bluetooth-eszközök, mint a Fire Stick távirányító, elméleti hatótávolsága körülbelül 30 láb, de sok minden csökkentheti ezt a hatótávolságot. A távvezérlő és a Fire Stick vagy a Fire TV közötti akadályok drasztikusan csökkenthetik a távvezérlő hatótávolságát.

Így ellenőrizheti, hogy a távolság vagy az akadályok jelentenek-e problémát:

  1. Fizikailag közelítse a távvezérlőt a Fire Stick-hez.

  2. Távolítsa el az esetleges akadályokat a távvezérlő és a Fire Stick között.

  3. Ha a távvezérlő csak akkor működik, ha a távirányítót a tévé mögött tartja, vagy amikor nagyon közel van a tévéhez, használja a Fire Stick hosszabbító kulcsot az eszköz újrapozícionálásához.

    Előfordulhat, hogy hosszabb meghosszabbításra van szüksége a Fire Stick kihúzásához a TV mögül, ha a TV-készülék mélyedésbe vagy szórakoztató szekrénybe van szerelve.

  4. Ha a Fire TV-készülékét szórakoztató szekrénybe vagy hasonló házba helyezi, vegye ki a házból, és ellenőrizze, hogy működik-e a távvezérlő.


Tűzrúd távirányítók és interferencia

A Bluetooth-nak van néhány előnye az infravörös kapcsolattal szemben, például hogy a távvezérlő és a Fire Stick közötti látótávolság hiánya csak csökkenti a hatótávolságot ahelyett, hogy megakadályozná a távvezérlő működését. A Bluetooth távirányítók azonban érzékenyek az interferenciára, az infravörös távirányítók pedig nem.

Ellenőrizze, hogy a Fire Stick közelében van-e az alábbi eszközök:

  • Mikrohullámú sütők
  • Vezeték nélküli hangszórók
  • Árnyékolatlan koaxiális kábelek
  • Vezeték nélküli telefonok
  • Vezeték nélküli hangszórók
  • Egyéb vezeték nélküli eszközök

Ha bármilyen vezeték nélküli eszköze van, vagy bármi más okozhat Bluetooth-interferenciát, próbálja meg áthelyezni a Fire Stick közelében. Ha ez nem lehetséges, próbálja meg leállítani és egyenként kihúzni őket a konnektorból, hogy meggyőződjön arról, hogy ez lehetővé teszi-e a Fire Stick távvezérlő működését. Ennek lehetővé kell tennie, hogy azonosítsa az interferencia forrását és ennek megfelelően kezelje.

Fire Stick távoli kompatibilitás

Ha a probléma akkor kezdődött, amikor egy új Fire Stick távvezérlőt vásárolt, és nem tudta sikeresen párosítani, akkor kompatibilitási problémája lehet. A Fire Sticks, más Fire TV eszközök és Fire TV távirányítók több generációja létezik, és nem mindegyik működik együtt.

Az Amazon vezeti a Fire TV távirányítóinak és eszközeinek listáját, amelyek segítségével megbizonyosodhat arról, hogy a távvezérlő és az eszköz képes-e még az együttműködésre is.

Próbálja meg használni a Fire TV Phone alkalmazást

Ha minden lehetőségét kimerítette, akkor a Fire TV távirányítója meghibásodhatott, vagy megsérült. A legjobb megoldás ebben az esetben egy távvezérlő megvásárlása. Addig valóban használhatja Androidját vagy iPhone-ját távvezérlőként a Fire Stick vagy a Fire TV eszközhöz.

A Fire TV eszköz telefonos vezérléséhez telepítenie kell a Fire TV távvezérlő alkalmazást. Itt lehet beszerezni:

  • Android: Fire TV távvezérlő alkalmazás a Google Playen.
  • iOS: Fire TV távoli alkalmazás az App Store-ban.
  • Kindle: Fire TV távvezérlő alkalmazás az Amazon alkalmazásboltban.

A Fire Stick vagy a Fire TV eszközzel a következőképpen működhet:

  1. Csatlakoztassa a Fire Stick vagy a Fire TV eszközt, és várja meg, amíg elindul.

  2. Töltse le és telepítse a Fire TV távoli alkalmazást, és indítsa el.

  3. Jelentkezzen be Amazon-fiókjába a Fire TV távvezérlő alkalmazásában.

  4. Válassza ki a Fire TV készülékét az alkalmazás eszközlistájáról.

  5. Várjon, amíg megjelenik egy kód a televízión, és írja be az alkalmazásba.

  6. Ez az, telefonja mostantól Fire TV távirányítóként fog működni.