A Kindle Fire szoftver frissítése

Tartsa naprakészen a Kindle Fire szoftvert az Amazon operációs rendszerének frissítéseinek telepítésével, amikor azok elérhetővé válnak. Ezek az időszakos frissítések biztosítják, hogy a Kindle Fire a legújabb biztonsági javításokat és szolgáltatásokat tartalmazza.

Az ebben a cikkben szereplő utasítások az összes Fire Fire HD táblagépre vonatkoznak (korábban Kindle Fire néven), amelyek Fire OS 5 vagy újabb verziót futtatnak.


A Kindle fájltáblák frissítése

A Fire táblagépek az Android módosított, Fire OS nevű verzióját futtatják. Hacsak nem a legújabb modell van, a Fire táblagép nem biztos, hogy képes futtatni a Fire OS legújabb verzióját. Kövesse ezeket az utasításokat, ha meg szeretné tudni, hogy rendelkezik-e már a legújabb frissítéssel az eszközéhez:

  1. Csúsztassa lefelé a képernyő tetejét, és válassza a ikont Beállítások fogaskerék.

    Kiválaszthatja a beállítások alkalmazás a kezdőképernyőn az eszköz beállításainak eléréséhez.

  2. Görgessen lefelé, és válassza ki Device Options.

  3. Görgessen lefelé, és válassza ki Rendszerfrissítések.

  4. választ Ellenőrizd most hogy van-e frissítés. Megjelenik a készüléken jelenleg futó Fire OS verziója, valamint a telepítés dátuma.

    A Kindle Fire frissítéseinek ellenőrzéséhez csatlakoznia kell az internethez.

Ha a Fire táblagép nem talál frissítést, akkor az operációs rendszer legújabb kompatibilis verzióját futtatja.

Ha régebbi táblagépe vagy e-olvasója van, az Amazon a Kindle szoftverfrissítés oldalán konkrét frissítési utasításokat kínál az egyes Kindle verziókhoz.


Hogyan szinkronizálhatja Kindle Fire-ját az Amazon-fiókjával

Ha zenét vagy filmet vásárol az Amazon-on a számítógépén, akkor előfordulhat, hogy ezek nem állnak azonnal rendelkezésre a táblagépén. A Kindle Fire tartalmának frissítéséhez előfordulhat, hogy manuálisan szinkronizálnia kell készülékét az Amazon-fiókjával. Kövesse az alábbi lépéseket a Kindle Fire szinkronizálásához:

  1. Csúsztassa lefelé a képernyő tetejét, és válassza a ikont Beállítások fogaskerék.

  2. Görgessen lefelé, és válassza ki Device Options.

  3. Görgessen lefelé, és válassza ki Eszköz szinkronizálása.

    Ha úgy dönt, hogy szinkronizálja eszközét offline állapotban, akkor az automatikusan szinkronizálja a következő internetkapcsolatkor.


A Kindle Fire kézi frissítése

Ha nincs hozzáférése egy Wi-Fi hálózathoz, letöltheti a legfrissebb operációs rendszer frissítéseket, és manuálisan telepítheti azokat a számítógép segítségével:

  1. Látogasson el az Amazon Eszközszoftver-frissítések oldalára, válassza ki az eszközt, majd válassza a lehetőséget Töltse le a szoftverfrissítést a megfelelő modell szerint.

    A Fire tabletta modelljének meghatározásához lépjen a következőre: beállítások > Device Options > Eszközmodell (Vagy Az Eszközről).

  2. Csatlakoztassa a Fire táblagépet a számítógépéhez. Ha először csatlakoztatja készülékét a számítógéphez, egy üres mappa jelenik meg. A táblagép merevlemezéhez való hozzáféréshez csúsztassa lefelé az ujját, és válassza ki az értesítést Érintse meg a többi USB-opcióhoz.

  3. választ Fájlok átvitele.

  4. A számítógépén most látnia kell egy mappát belső tárolás megjelennek a Fire táblagép meghajtóján. Húzza az imént letöltött Fire OS frissítő szoftvert a belső tárolás mappát.

  5. Miután az átvitel befejeződött, húzza ki a táblagépet a számítógépről, majd húzza lefelé a képernyő tetejét, és válassza a ikont Beállítások fogaskerék.

  6. Görgessen lefelé, és válassza ki Device Options.

  7. Görgessen lefelé, és válassza ki Rendszerfrissítések.

  8. választ Ellenőrizd most. A frissítések automatikusan érvénybe lépnek.